Kovesi i-a indemnat pe tinerii magistrati sa nu se teama "de nimeni si nimic"

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 16:58
1531 citiri
Kovesi i-a indemnat pe tinerii magistrati sa nu se teama "de nimeni si nimic"

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, le-a transmis, marti, absolventilor Institutului National al Magistraturii sa nu se teama "de nimeni si nimic", atata vreme cat respecta legea si sunt de bunacredinta, transmite NewsIn.

Prezenta la ceremonia Kovesi, i-a atentionat pe tinerii procurori asupra numarului mare de dosare pe care le au de solutionat cu toata responsabilitatea. El le-a trasnmis celor doi procurori care au optat pentru Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 6 ca ii asteapta 1170 de dosare, un numar similar fiind si in alte orase ca Iasi, Constanta sau Brasov, o "anomalie" cu care vor trebui sa se lupte.

Kovesi le-a transmis ca tineretea lor ar putea face sa fie priviti fie cu incredere, fie ca un dezavantaj.

"Ca o persoana in mod curent acuzata ca sunt prea tanara, vreau sa va spun ca indiferent de varsta si experinta profesionala, atata vreme cat respectati legea si sunteti de bunacredinta, nu trebuie sa va temeti de nimeni si nimic", le-a mai spus Kovesi, care i-a sfatuit sa isi faca meseria cu pasiune, dar fara patima.

"Nu trebuie sa va lasati influentati", a mai adaugat procurorul general, care a subliniat ca statutul magistratului trebuie onorat prin conduita ireprosabila.

La randul sau, presedintele CSM, Lidia Barbulescu, i-a sfatuit sa se aplece asupra fiecarei cauze ca si cum ar fi propria cauza. E a mai spus ca "independenta magistratilor trebuie sa fie una reala" si ca "independenta este o stare de spirit".

Facand referire la problema evaluarii individuale, ridicata de seful statului, care a precizat ca doreste sa profite de prezenta presedintelui CSM, Barbulescu a dat asigurari ca aceasta cerinta va fi respectata intocmai. "Va asigur ca veti fi evaluati individual", a spus ea, asigurandu-i totodata pe tinerii magistrati ca vor avea in CSM un "partener receptiv", caruia nu ii este indiferenta independenta sistemului judiciar.

Ea a subliniat ca statutul procurorului trebuie intarit, prin preluarea carierei acestuia de catre CSM, pentru a nu mai fi in mana unui om politic, care poate fi oricine in persoana ministrului Justitiei.

Seful statului i-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe absolventii celei mai recente promotii a Institutului National al Magistraturii, carora le-a daruit cate o Constitutie, atentionandu-i ca multe dintre legile elaborate de Parlament nu sunt conforme cu lege fundamentala.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Kovesi, #indemn, #magistrati , #magistrati