Kovesi ii ameninta pe magistrati cu neincrederea oamenilor

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 20:20
2072 citiri
Kovesi ii ameninta pe magistrati cu neincrederea oamenilor

Procurorul general Laura Codruta Kovesi le-a atras atentia noilor magistrati, numiti miercuri de presedintele Basescu, ca se vor confrunta cu o inconsecventa legislativa si cu lipsa increderii publicului in actul de justitie, precizand ca tine ca acestia sa imbunatatesca imaginea sistemului judiciar.

"Va incepeti activitatea profesionala intr-o perioada in care, dincolo de greutatile legate de incarcatura foarte mare de dosare pe care le veti gasi la unitatile unde ati fost repartizati, va veti confrunta cu o inconsecventa legislativa si cu o neincredere mare a publicului in actul de justitie", le-a spus Kovesi celor peste 100 de judecatori si pocurori prezenti la Cotroceni, la ceremonia de numire in functie.

Procurorul general a subliniat faptul ca solutiile cu privire la crestere gradului de incredere in justitia romaneasca se afla in mana noilor magistrati.

Kovesi le-a spus judecatorilor si procurorilor ca vor avea parte de pregatire profesionala continua, pentru ca doar astfel vor putea solutiona cauzele din ce in ce mai complexe care apar si pentru a se ridica la nivelul magistratilor europeni.

Procurorul gneral a vorbit si despre independenta magistratilor, o garantie in aplicarea legii, si a aratat ca atata vreme cat isi vor exercita atributiile cu buna credinta si respectand legea, procurorul general intotdeauna va fi alaturi de acestia.

"Fiecare dosar solutionat este o contributie la cresterea increderii in justitie, fiecare solutie mai devreme sau mai tarziu va ajunge la cunostinta publicului si va caracterizeaza profesional", a conchis Kovesi.

Referitor la declaratiile lui Traian Basescu de miercuri conform carora din cauza procurorilor si magistratilor prea multe dosare sunt nesolutionate, Consiliul Superior al Magistraturii si Kovesi au ales sa nu comenteze.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Robert Cazanciuc, afirma ca, "de principiu, procurorul general nu comenteaza declaratiile unui om politic".

La randul sau, purtatorul de cuvant al CSM, judecatorul Cecilia Morariu, a declarat, pentru NewsIn, ca declaratiile facute de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni sunt opinii ale acestuia referitoare la perceptia pe care o are asupra sistemului judiciar.

Quarterly Report - Editia 4

Mobilizare puternică: 13 țări cer vehement Israelului să oprească ofensiva împotriva Rafah și să atenueze criza umanitară devastatoare FOTO/VIDEO
Mobilizare puternică: 13 țări cer vehement Israelului să oprească ofensiva împotriva Rafah și să atenueze criza umanitară devastatoare FOTO/VIDEO
În încercarea de opri atacul Israelului în orașul Rafah din Gaza, miniștrii de externe din 13 țări au redactat o scrisoare prin care cer Israelului să facă tot ce îi stă în putere...
Alertă de inundații în România. Zonele pentru care a fost emis Cod galben
Alertă de inundații în România. Zonele pentru care a fost emis Cod galben
INHGA a emis miercuri, 15 mai, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii pe două râuri de pe raza judeţului Bihor. Potrivit hidrologilor, în intervalul orar...
#Laura Codruta Kovesi, #magistrati, #avertizare, #oameni, #neincredere , #magistrati