Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Kovesi: Un magistrat de cariera trebuie sa se bucure de o pensie speciala

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 19:23
5551 citiri
Kovesi: Un magistrat de cariera trebuie sa se bucure de o pensie speciala

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, la Iasi, ca un magistrat de cariera, cu cel putin 25 de ani vechime, trebuie sa se bucure la finalul carierei de o pensie speciala.

"Astazi (vineri, n.r.) a avut loc o intalnire intre CSM, Ministerul Public, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Justitiei. Opinia exprimata de reprezentantii Ministerului Public a fost ca trebuie mentinuta pensia de serviciu. De aceasta pensie de serviciu anticipata, respectiv cea cu 25 de ani vechime, trebuie sa beneficieze magistratii de cariera, iar in ceea ce priveste cuantumul sau modul in care se va calcula pensia, sa fie cat mai aproape de calculele facute pana in prezent. Din punctul nostru de vedere, un magistrat de cariera, care toata viata are niste interdictii, trebuie sa bucure la finalul carierei de o pensie speciala", a declarat, in conferinta de presa, procurorul general.

Kovesi a adaugat ca magistratii nu se considera deasupra celorlalte categorii profesionale, subliniind ca daca se realizeaza aceasta raportare, ea trebuie facuta strict la activitatea pe care o depun magistratii in decursul unei cariere de 25 de ani.

"Sigur ca ne-am dori ca si celelalte categorii profesionale sa beneficieze de aceleasi drepturi, nu ne consideram deasupra lor", a mai spus procurorul general.

Procurorul general al Romaniei a participat, vineri, la sedinta de bilant a Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Kovesi a apreciat ca activitatea Parchetului iesean s-a imbunatatit in ultimii trei ani si a subliniat ca Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi este pe locul trei in tara in ceea ce priveste dosarele solutionate cu rechizitoriu.

Potrivit procurorului general, s-a inregistrat o usoara scadere a operativitatii, dar, sustine Kovesi, acest lucru se datoreaza fluctuatilor de personal.

"O alta problema este cea privind calitatea solutiilor, exista un numar destul de mare de solutii care sunt infirmate de sefii ierarhici ai procurorilor, dar nu este un procent ingrijorator", a precizat Kovesi, adaugand ca astfel de situatii sunt monitorizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#pensie speciala magistrat cariera, #Laura Codruta Kovesi pensie , #magistrati