Se teme PSD de Kovesi, daca va conduce Parchetul European? Raspunsul lui Florin Iordache

Sambata, 02 Martie 2019, ora 07:50
12498 citiri
Se teme PSD de Kovesi, daca va conduce Parchetul European? Raspunsul lui Florin Iordache
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri, ca PSD nu are de ce sa se teama in cazul in care Laura Codruta Kovesi ar ajunge la sefia Parchetului European.

Intrebat, vineri seara la Digi 24, daca se teme PSD ca Laura Codruta Kovesi ca procuror-sef european, Florin Iordache a raspuns: "Nu avem de ce ne teme in niciun caz. Odata ajuns acolo, cel care va conduce Parchetul European trebuie sa se supuna unor reguli si norme europene".

"In acelasi timp nu toate tarile, sunt cel putin cinci state care nu au dorit sa aiba acest procuror european. Deci procurorul european, impreuna cu o echipa trebuie sa se supuna normelor europene. Noi am venit cu niste argumente si am demonstrat ca in tara au existat niste lacune in actul de management.

Am demonstrat cu fapte cu oameni care au avut de suferit, fie ca discutam de cazul de la Prahova sau de la Bihor. Dar in ultimul raport al DNA se spune ca peste 30% au fost achitari din cei trimisi in judecata. Deci in aceste conditii fie dosarele nu au fost bine facute", a adaugat fostul ministru al Justitiei.

Chestionat cum de Kovesi a fost chemata la audieri la Sectia de anchetare a magistratilor exact inainte sa inceapa procedurile la Bruxelles pentru sefia Parchetului European, deputatul PSD a spus: "Probabil ca atunci au fost o serie de audieri, de probe. Nu stiu exact ce contine dosarul. Eu am vazut in spatiul public ca sunt 14-15 dosare in lucru, dar si in cazul doamnei Kovesi precum si in cazul oricarui roman prezumtia de nevinovatie".

Kovesi, inculpata inainte de rezultatul pentru Parchetul European? Este ancheta o coincidenta? Iordache nu stie nimic

Legat de posibilitatea ca fostul procuror-sef al DNA sa devina inculpat pana vine rezultatul final cu privire la procurorul-sef european, Florin Iordache nu a dorit sa faca prea multe comentarii, insa s-a rezumat la aspune ca desi PSD a criticat activitatea lui Kovesi, aceasta are prezumtia de nevinovatie, la fel ca toti ceilalti cetateni.

"Nu stiu. Repet, ar trebui sa ne dam cu parerea pe langa subiect. Daca sunt niste cercetari care s-au derulat de-a lungul timpului, probabil ca acum a venit timpul. M-as hazarda sa spun ceva, cu toate ca noi am criticat activitatea dumneai, dar prezumtia de nevinovatie exista si in cazul dumneai".

Intrebat daca a fost o coincindenta ca Sectia speciala a demarat ancheta impotriva lui Kovesi exact cand incepea procedura pentru sefia Parchetului European, Iordache a replicat: "Nu stiu, chiar nu stiu. Pe de o parte Consiliul a fost vot in favoarea candidatului francez, in partea cealalalta unde au fost politicienii a avut un vot mai favorabil doamna Kovesi. A fos tun vot politic. Daca noi am modifica legea in care am spune ca procurorii sa fie votati si aprobati de Parlament. Daca Parlamentul European vine si spune legat de Parchetul European. Atata timp cat dumneai a fost demisa pe anumite lipsuri in actul de conducere, daca nu ai reusit sa conduci o institutie la tine in tara".

Dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost prima alegere a Comisiilor CONT si LIBE pentru sefia Parchetului European, procedural, Conferinta Presedintilor, formata din presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, si liderii de grupuri politice, va decide in 7 martie etapele urmatoare.

Din cauza faptului ca prima optiune pentru sefia Parchetului European a Comisiilor PE a fost Laura Codruta Kovesi, iar in Consiliul UE candidatul francez a obtinut cele mai multe voturi, Parlamentul European va incepe negocierile cu Consiliul pentru a ajunge la un consens in legatura cu viitorul procuror-sef european.

Laura Codruta Kovesi va fi din nou audiata de catre Sectia de anchetare a magistratilor, in dosarul in care fosta sefa DNA are calitatea de suspect, faptele anchetate fiind luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu, au precizat, joi, surse apropiate anchetei.

Ea are calitatea de suspect in dosarul privind extradarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu. Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, ca urmare a unei sesizari a lui Sebastian Ghita, care spune ca i-a dat bani lui Kovesi pentru extradarea lui Popa.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Florin Iordache Kovesi procuror european, #Kovesi sef Parchet European, #Kovesi alegere Parchet European , #Parchet European