Tragica victorie a Codrutei Kovesi. Povestea ei, povestea noastra

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 28 Februarie 2019, ora 08:17
42985 citiri
Tragica victorie a Codrutei Kovesi. Povestea ei, povestea noastra

Un procuror roman, un membru al corpului magistratilor romani, a castigat sustinerea Parlamentului European impotriva sabotajului, din toate puterile, pus la cale de reprezentatii statului roman. Strainii au recunoscut valoarea unui profesionist roman si l-au aparat in fata salbaticiei statului roman capturat de infractori dezlantuiti.

Umilita, revocata, calomniata, lovita, tradata de multi, Laura Codruta Kovesi a plecat pe cont propriu la drumul pentru aceasta functie europeana, bazandu-se pe ceea ce stie si ceea ce este. Pe cont propriu a ajuns sa incheie pe primul loc etapa tehnica, incluzand interviul in fata comisiei de experti.

Din acel moment, insa, impotriva ei s-a dezlantuit un iad de hartuire, incepand cu acuzatii halucinante si ajungand pana la punerea sub acuzare ca ar fi luat mita extradarea unui condamnat definitiv dat in urmarire internationala.

Statul roman, in frunte cu Guvernul Romaniei, Ministerul de Externe si ministrul Justitiei, s-a dat la propriu de ceasul mortii sa ii distruga sansele. Tudorel Toader, care a plecat pana in Malaysia (in doi, cu dna Safta) pentru a negocia soarta unui roman traficant de droguri, a facut tot ce i-a stat in putinta sa faca praf un cetatean roman aflat pe prima pozitie intr-o competitie de valoare.

Ministerul de Externe, care a dat afara un diplomat valoros pentru ca nu a fost suficient de iute in a avea grija de un roman aflat in puscarie in Polonia, a pus un alt diplomat roman sa comploteze cat a putut impotriva unui cetatean roman intr-o lupta europeana.

Tradarea din Ministerul de Externe. MAE, impotriva unui cetatean roman

Un ceatean roman, un profesionist roman aflat in competitie europeana, a fost umilit si hartuit de parlamentarii romani intr-un asemenea hal incat a fost nevoie de interventia parlamentarilor straini care sa puna capat dezlantuirii.

Si tot parlamentarii straini au fost nevoiti sa apere voturile obtinute de cetateanul roman in fata a ceea ce pare, in opinia mea, o tentativa de furt a unui parlamentar roman.

Maria Grapini, contrata de o colega din PE dupa ce a numarat gresit voturile pentru Kovesi: Scuza-ma, dar lasa-ma pe mine sa fac asta! (Video)

De ce atata disperare? Pe de-o parte din ura. Dar si pentru ca votul pentru dna Kovesi ar fi validat si a validat lupta anticoruptie din Romania, ar fi invalidat si a invalidat toate ineptiile cu abuzurile, victimizarile, protocoalele etc. Votul a aratat cat valoreaza minciunile pesediste in lumea civilizata.

Si, totusi, Laura Codruta Kovesi a razbit, sprijinita de o mana de europarlamentari romani din opozitie, in frunte cu dna Macovei si dl Muresan. Acolo unde ministrul a "ievaluat", unde CCR, condusa de un politruc care recunoaste fara rezerve ca ignora legile care nu-i convin, a revocat, acolo unde Ministerul de Externe a complotat, unde parlamentarii PSD si ALDE au mintit, urlat si poate chiar au incercat sa fure, exact acolo comisia de experti a UE, comisia CONT si comisia LIBE, au acordat increderea si recunoasterea profesionala maxime.

Dorneanu "paraditorul" de la CCR: Voi ignora articolul 33!

Daca nu se straduiau atat de tare pesedistii sa schimbe regulile ca sa le faca cat mai defavorabile dnei Kovesi, infrangerea lor nu ar fi fost atat de teribila. "Kovesi a convins. Singura, impotriva Guvernului din propria sa tara", sintetizeaza publicatia La Libre Belgique.

Aceasta este drama din spatele uluitoarei victorii din PE a Laurei Codruta Kovesi. O drama in care insa nu mai e singura.

Povestea Codrutei Kovesi e, intr-un fel, si povestea corpului magistratilor din Romania, caruia LCK i-a si dedicat acest vot. Un corp de magistrati umilit, calcat in picioare, amenintat in toate felurile, sufocat cu legi stupide si adus in situatia disperata de a iesi sa protesteze pe scarile instantelor.

Extinderea endemica a protestului cu intreruperea activitatii arata disperarea la care a ajuns un corp al magistratilor pe care statul roman controlat de infractori il uraste si vrea sa-l distruga si pe care il apara institutiile straine.

Povestea Codrutei Kovesi este povestea milioanelor de romani obligati sa isi lase rostul din tara unde nu mai suporta nedreptatea, umilinta, nesiguranta, dictatura mediocritatii si a hotiei, din tara unde premier a ajuns o persoana agramata si cu prestatie de analfabet functional, si sa se duca unde vad cu ochii.

Acolo unde ajung sunt respectati si apreciati dupa valoarea lor, cand vor sa voteze sunt impiedicati de statul capturat, iar cand revin in tara, statul capturat ii gazeaza si ii bate.

Povestea Codrutei Kovesi e, intr-un fel, povestea romanilor ramasi in tara, care vor sa munceasca, vor sa-si faca un rost, vor sa performeze, dar statul capturat de infractori obsedati doar de propria scapare le pune bete in roate, ii impiedica, ii hartuieste, le fura banii si sansele.

Iar pentru a reusi trebuie sa invinga in primul rand statul pe care ei il intretin.

LCK a invins in Parlamentul European si e destul de probabil sa castige si in Consiliul European. E greu de crezut ca in Consiliul UE va fi incalcata si decizia expertilor din faza tehnica si decizia PE.

Dar noi? Pentru noi nu exista decat un raspuns: votul. Pe termen scurt, trebuie sa luptam prin protest si presiune constanta asupra puterii care a capturat statul. Dar solutia reala e doar votul masiv, atat de masiv incat sa depaseasca foarte probabilele fraude ce vor fi puse la cale.

Un vot care sa-i striveasca pe infractorii care au luat prizoniera o tara si care au transformat statul intr-o arma impotriva cetatenilor sai.

#Kovesi procuror european , #Parchet European
Comentarii