Celebrul avocat Gheorghe Mateut, despre doctoratul lui Kovesi: Am apreciat ca nu e un plagiat

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 08:37
18501 citiri
Celebrul avocat Gheorghe Mateut, despre doctoratul lui Kovesi: Am apreciat ca nu e un plagiat
Foto: Arhiva Ziare.com

Gheorghe Mateut, avocat al apararii in mari dosare de la DNA, a citit teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi si a concluzionat ca nu este un plagiat.

Celebrul avocat si autor de carti de drept penal a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca respectiva teza este valoroasa, cu multa originalitate si relevanta pentru stiintele juridice.

In urma cu 4 ani, Mateut a fost consultat in legatura cu teza actualei sefe a DNA.

"Mi s-a solicitat un punct de vedere consultativ la acel moment, pentru un punct de vedere tehnic cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. As vrea sa va spun ca a fost exprimat intr-o procedura corecta. Rolul meu a fost doar consultativ, eu nu am facut parte din Comisie, nu am fost remunerat", a explicat avocatul.

Acesta nu crede ca "un astfel de raport are cum sa fie falsificat".

"Vreau sa va spun ca eu am fost citat in mod corect, am formulat o opinie care a fost materializata intr-un raport. Este o teza valoroasa, doamna Kovesi este un om foarte bine pregatit. Acest raport inseamna un punct de vedere tehnic dat de un profesor universitar. Eu am apreciat ca nu a fost nici pe departe un plagiat si vreau sa va spun ca este o lucrare care prezinta semne de autencitate.

Dar o teza de doctorat din domeniul stiintelor juridice nu poate sa fie 100% originala, pentru ca are si referinte de specialitate", a subliniat Gheorghe Mateut.

Mateut a reprezentat grei ai politicii in fata acuzatiilor DNA. Printre clientii sai celebri s-au numarat Adrian Nastase, Gigi Becali, Dan Voiculescu si Relu Fenechiu.

Amintim ca Sebastian Ghita s-a autodenuntat acum dupa saptamani la Parchet ca ar fi participat la falsificarea raportului tehnic in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Kovesi a raspuns ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Intre timp, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita.

Iar Universitatea de Vest din Timisoara face verificari in legatura cu doctoratul procurorului-sef al DNA.

Citeste si ce spune rectorul Universitatii de Vest despre doctoratul lui Kovesi

#avocat Mateut Kovesi plagiat , #plagiat