Ziare.com

CNATDCU: Lucrarea lui Kovesi este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 16:24

   

CNATDCU: Lucrarea lui Kovesi este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat
Lucrarea de doctorat a sefei DNA Laura Codruta Kovesi este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat, noteaza in raportul sau Comisia de lucru insarcinata sa analizeze veridicitatea sesizarii de plagiat in acest caz.

Acesta este argumentul comisiei care, la capitolul "Concluzii", propune interzicerea publicarii tezei in starea actuala, "desi nu se poate retine plagiatul".

"1. Mentinerea titlului de doctor al dnei. Codruta Laura Kovesi, retragerea acestuia aparandu-ne ca fiind o sanctiune excesiva si neadaptata; 2. Publicarea Raportului comun al Comisiei noastre si anexarea acestuia la toate exemplarele din teza dnei. Kovesi prezente in toate bibliotecile din tara - mai ales, in Universitatea de Vest din Timisoara, unde teza a fost sustinuta; 3. Interzicerea publicarii tezei in starea actuala, cand - desi nu se poate retine plagiatul - in opinia noastra, este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat", sunt propunerile membrilor comisiei, incluse in raportul publicat pe site-ul CNATDCU.

Citeste mai multe despre decizia CNATDCU si modul in care s-a dat votul.

De asemenea, prof. Claudia Ghica Lemarchand si prof. Vlad Constantinesco apreciaza ca lucrarea lui Kovesi, "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal", are 556 de randuri de plagiat-falsificare (reluarea exacta a formularii unui tert autor veritabil, fara a utiliza ghilimele, nici a indica cu precizie sursa citata) si 47 randuri de plagiat-parazitism (a te servi de ideile unui autor, exprimandu-le diferit, fara a mentiona sursa cu o precizie suficienta).

In opinia conf. dr. Radu Chirita, "teza analizata contine cateva paragrafe care pot fi calificate ca fiind plagiate si inca cateva asupra carora pot plana anumite suspiciuni, care nu sunt insa suficiente pentru a inlatura prezumtia de buna credinta".

"Tinand cont de aspecte de natura cantitativa si calitativa, remarcand insa calitatea sa stiintifica sub nivelul unei teze de doctorat, consider ca lucrarea nu este plagiata", spune, Chirita, care propune pastrarea titlului de doctor.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anuntat oficial intr-o conferinta de presa ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat, apreciind ca retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesiva si neadaptata.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Kovesi plagiat teza doctorat
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 24591 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Calitatea tezei este sub nivel admisibil, nu va fi publicata, dar

nici titlul de doctor nu este ridicat.

Doua criterii justifica retragerea titlului de doctor (sa neatribuirea sa):

1. Lipsa de originalitate sau de valoare intrinseca a tezei (ceea ce este constatat!).
2. Plagiatul ordinar sau de idei exprimate altfel (5% constatat).

Nu este suficient 5% plagiat pentru a declara teza plagiata, dar lipsa de originalitate este suficienta pentru retragerea titlului de doctor doamnei Kovesi.

Dreptatea si justitia sunt una pentru toata lumea!
Cu toata apreciere pe care o am pentru activitatea sa la DNA, mi se pare normal sa i se retraga titlul de doctor si sa plateasca daunele de salariu nejustificat.

Sau sa i se acorde un termen strict si scurt pentru refacerea tezei si decizie ulterioara. Daca si noua teza este de proasta calitate, atunci doamna Kovesi isi poate da demisi in 24 de ore.

 

Cvasitotalitatea doctoratelor din sistemul de aparare

ordine publica si securitate, sunt fara valoare si putin spus sub standardele aplicabile unor asemenea lucrari. Ce valoare si ce standard poate avea o lucrare de doctorat ca cea a Sefului Statului Major General, generalul cu multe stele Nicolae Ciuca, intitulata : " "Dimensiunea angajării Armatei Romaniei in operatii intrunite multinationale “ ? Si 99 % din titlurile tezelor de doctorat publiate pe site-ul UNAP au "dimensiuni" similare.Ce calitate si ce competenta poate avea un asemenea personaj dar si liota de generali si colonei din subordine impopotonati cu titluri similare ?

 

Doctorat afara ...Diplome Mioritice (out top 500) ...KK

toti escrocii ...plini de diplome
...

 

Preiau un text de la CHRIS TERHEȘ:

"Decizia CNATDCU a bagat-o pe Kovesi in domeniul penal, la fals si uz de fals, si nu stiu cum o vor albi acolo. Atunci cand Kovesi si-a sustinut doctoratul, era deja in vigoare legea educatiei a lui Funeriu, care prevedea ca cei care isi sustin doctoratele au obligatia sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca nu au plagiat si ca au respectat standardele etice in elaborarea lucrarii.

Mai jos (link 1) gasiti o astfel de declaratie de pe site-ul Universitatii de Vest, unde si-a luat Kovesi doctoratul.

Printre altele, acea declaratie pe proprie raspundere a facut pentru Kovesi "obligatorie mentionarea sursei pentru ORICE material preluat". Deci "orice material", nu doar 90%+.

CNATDCU tocmai a spus azi ca acest lucru nu s-a intamplat, 20 de pagini fiind plagiate.

Robert Negoita are deja dosar penal pentru uz de fals tocmai pentru acest motiv, ca a semnat o astfel de declaratie iar acum s-a descoperit ca si-a plagiat teza de doctorat. (vedeti link 2 si 3)

Normal ar trebui sa citim acum un comunicat de la Parchetul General ca au inceput o urmarire penala "in rem" privind falsul si uzul de fals in acest caz cu plagiatul lui Kovesi.

Zic "ar trebui", pentru ca de fapt Parchetul General a anuntat ca a pornit o urmarire penala "in rem" impotriva celor de la CNATDCU ca i-au ridicat titlul de doctor lui Toba.

Ei, va place "democratia cu epoleti", unde legile sunt doar pentru pitici?"

Hmm... nasol moment...

misto... cu teza semiplagiata si sub standardele

unei lucrari de doctorat, LCK isi pastreaza titlul...

Ce-mi place ..., democrația mioritică !

Pană și presa de propagandă nu mai poate ocoli adevărul! O rușine mai mare nici că se putea ! S-a interzis inclusiv publicarea datorită calității! wau, plagiat sub 5%, ce poate să fie mai tare?!? Dar ceea ce este sigur, membrii CNADTU vor face sărbătorile acasă, mama ei de justiție independentă !

 

Cu alte cuvinte....

Cand o comisie nationala decreteaza ca o lucrare este sub standardul unei teze de doctorat asta inseamna ca in mod logic titlul de doctor nu trebuia acordat pentru o asemenea lucrare.Deci ce facem mai urmasii lu' Decebal si Elena Ceausescu(doctora docent)?

"plagiat sub 5%, ce poate să fie mai tare"

Numa' o minte manipoolată putea sa pună o așa intrebare, nefiind in stare sa anticipeze efectul de bumerang.
Mai tare decat cei 5% ai Codruței sunt cei 95% ai ălui mai mare mitoman din galaxie, Mu. Pu. Vonta.
Halal bengos, hala propagandă...

Limbajul nu e de aceeasi calitate cu comentariul !

Sunt de acord cu ceea ce spui,de multe ori concluziile dumitale sunt valabile dar ar trebui sa lasi de o parte chestia cu "mama ei de democratie","mama ei de justitie", "mama lui de adevar"..etc..este repetitiv si reduce calitatea comentariului pe fond.Poti sa-ti manifesti dezacordul ori critica si fara "mama ei".In rest... continua tot asa,poart-o pe partea stanga cu mandrie patriotica !

 

@ Rautzu

Diferenta intre 5% si 95% se numeste furt pe fatza in cazul lui Ponta si incompetentza in cazul baschetbalistei.... E aiurea sa spui ca unul e mai hotz fiindca a furat un milion decat altul care a fura doar o suta de mii.Cu argumente de genul asta functioneaza Romania dintotdeauna si de aceea functioneaza foarte rau.

 

Am ințeles : S-a fffopiat, dar nu tare-tare, nu, nu !!! Doar acolusa

Putin, intre buzitze...
Restul e conform HCM, adică Staseru' mama lu' fata mare.
Vai de steaua ei lucrare, titlu si fonctzie de Arde-l pe mocofan.
Vai de tine libertate, dacă ai ajuns pe mana hingherilor !

 

Daca cititi cu atentie raspuns fu de genul sa impace

si capra (de fapt grasuna) si varza. Pai ei au zis ca teza contine parti copiate (iar cei cu creier pricep:e plagiat) dar apoi zic "sanctiune excesiva si neadaptata" deci , cu alte cuvinte: ce vreti sa facem ca ne leaga urata ?!
In final ceva de rasul curcilor : "este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat" , deci poate s-o pastreze la ea acasa lucrarea dar e jenanta.
Doar ca nu i-au zis s-o arunce !
(ii vor spune cand nu mai e pe post)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor