CNATDCU va da joi verdictul in cazul Kovesi: Nu e plagiat! (Surse)

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 08:14
11308 citiri
CNATDCU va da joi verdictul in cazul Kovesi: Nu e plagiat! (Surse)

Consiliul General al CNATDCU va supune la vot, joi, raportul Comisiei de Stiinte Juridice cu privire la sesizarea de plagiat facuta in cazul Laura Codruta Kovesi. Conform unor surse, verdictul ar fi ca sefa DNA nu a plagiat.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei, a declarat pentru Mediafax ca subiectul se va discuta joi.

"Joi, Consiliul General al CNATDCU se va intalni, iar unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei este votul asupra raportului referitor la acuzatia de plagiat in ceea ce o priveste pe doamna Kovesi. Raportul a fost trimis catre Consiliul General, joi se va vota raportul. Membrii Consiliului General isi vor da votul asupra raportului inaintat de Comisia de Stiinte Juridice", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.

In ceea ce priveste verdictul de neplagiat, informatia a fost dezvaluita de Stiri pe Surse

Conform sursei citate, cei trei specialisti care au intocmit raportul cu propunerea de pastrare a titlului de doctor sunt prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universitatii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franta), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universitatii din Rennes 1 (Franta), si prof. univ. dr. Radu Chirita, de la Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Cei trei specialisti au apreciat ca fragmentele supuse analizei din lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi si care pot fi incriminate reprezinta un procent nesemnificativ, informeaza sursa citata.

In data de 17 noiembrie, Comisia de Etica a Universitatii de Vest din Timisoara a decis ca sesizarea de plagiat este "nefondata pentru 4.141 de randuri din cele 4.705 randuri sesizate si partial fondata pentru restul".

Decizia UVT a fost luata in contextul in care universitatea nu a gasit niciun specialist care sa analizeze daca teza de doctorat a lui Kovesi este sau nu plagiata.

Citeste si:
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că nu vrea să demisioneze, precizând că, spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, el are o profesie. Alexandru Rafila...