Rectorul Universitatii de Vest: Comisia care ar trebui sa analizeze doctoratul lui Kovesi inca nu exista

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 22:30
12940 citiri
Rectorul Universitatii de Vest: Comisia care ar trebui sa analizeze doctoratul lui Kovesi inca nu exista

Comisia de etica ce ar trebui sa se pronunte in cazul presupusului plagiat al Laurei Codruta Kovesi, in baza noii Legi a educatiei, nu exista, afirma Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, cea care i-a acordat titlul de doctor sefei DNA.

Potrivit acestuia, noua Lege a Educatiei spune ca "sesizarile cu privire la nerespectarea standardelor de etica profesionala pentru titlurile de doctor sunt transmise comisiei de etica a IOSUD (Institutia de Studii Organizatoare de Doctorat) ".

Insa, afirma Pirtea, aceasta comisie nu exista. Asadar, in cazul in care Klaus Iohannis promulga noua Lege a Educatiei, raspunsul in cazul presupusului caz de plagiat al sefei DNA se va lasa asteptat pana cand se va infiinta comisia de etica a IOSUD.

"Nu exista aceasta comisie, ea trebuie infiintata, nu ni se spune cine o infiinteaza, din ce este formata, cine sunt membrii, cine o numeste si ce atributii are.

Raspunsul pentru vechile lucrari de doctorat, cele care trebuie analizate de universitati, trebuie dat de comisia de etica IOSUD, care nu exista. Si daca exista trebuie precizat in normele metodologice care vor urma legea", a declarat Marilen Pirtea, miercuri seara, la Realitatea TV.

Rectorul UVT a mai spus ca, pana cand noua lege intra in vigoare, universitatea asteapta sesizari de la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare si Parchet (CNADTCU) pentru analizarea tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

"CNATDCU are la dispozitie 45 de zile sa se pronunte din momentul in care a fost sesizata de GRAUR (de saptamana trecuta - n.red.), timp in care trebuie sa solicite UVT un punct de vedere. Universitatea are la randul ei 30 de zile la dispozitie sa se pronunte", a precizat rectorul.

"Noi inca nu am primit nicio solicitare de la CNATDCU. In momentul asta CNATDCU nu e desfiintata, functioneaza, chiar daca presedintele a demisionat. (...) CNATDCU nu are cum sa nu vina cu aceasta solicitare catre noi, e obligat de lege", a explicat Marilen Pirtea.

In plus, acesta a precizat ca, dupa ce va fi solicitata, UVT va veni cu un punct de vedere consultativ, iar verdictul final in cazul tezei Laurei Codruta Kovesi va fi dat de CNATDCU. Aceasta procedura e valabila doar pana cand noua Lege a Educatiei intra in vigoare.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...