Decizia privind doctoratul Codrutei Kovesi va fi anuntata saptamana viitoare

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 15:19
2735 citiri
Decizia privind doctoratul Codrutei Kovesi va fi anuntata saptamana viitoare

Decizia comisiei de specialisti care analizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a fost amanata pentru saptamana viitoare, raportul expertilor urmand sa fie transmis CNATDCU care il aproba sau il respinge.

O decizie ar fi trebuit sa fie luata pana la sfarsitul lunii noiembrie.

"Pentru toate cazurile de acest gen, procedura este aceeasi, e nevoie de raportul comisiei care e alcatuita din specialisti din domeniul respectiv, in cazul de fata stiinte juridice.

Raportul comun este inaintat comisiei de specialitate care il avizeaza si il transmite mai departe Consiliului General si Consiliul General il adopta prin vot.

Adica il accepta sau il respinge. Bineinteles ca exista termene limita, dar nu pot fi intotdeauna respectate punctual, pentru ca sunt multi oameni implicati. In cazul de fata, au fost specialisti din strainatate. Acest verdict va fi imediat dupa 5 decembrie, saptamana viitoare va fi comunicat", a declarat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.

Potrivit legii, raportul comisiei de experti este redactat intr-un termen de 30 de zile de la constiturea acesteia.

La data de 17 noiembrie, Comisia de Etica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara anunta ca 564 de randuri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sunt similare cu alte surse, iar in ceea ce priveste sesizarea facuta privind plagiatul, specialistii spuneau ca aceasta este partial fondata.

Sursa citata mai arata ca au fost consultate toate documentele puse la dispozitie de catre autorii sesizarii si de catre persoana vizata, verificand fiecare paragraf din teza ce face obiectul sesizarii si comparandu-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate.

Laura Codruta Kovesi a transmis universitatii un punct de vedere care continea aproximativ 200 de pagini.

"Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT concluzioneaza ca sesizarea este nefondata pentru 4141 de randuri din cele 4705 randuri sesizate si partial fondata pentru restul", se mai arata in comunicat.

Decizia UVT a fost luata in contextul in care universitatea nu a gasit niciun specialist care sa analizeze daca teza de doctorat a lui Kovesi este plagiat.

Sebastian Ghita a depus la Parchetul General un autodenunt in care sustine ca a participat, alaturi de alti demnitari ai statului roman, la masluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In urma autodenuntului, a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. In replica, procurorul sef DNA a anuntat ca nu a plagiat.

Citeste si:
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Guvernul României a aprobat, joi, 27 ianuarie, Legea privind datele deschise şi reutilizarea informaţiilor din sectorul public, care va aduce o comunicare mai bună a cetățenilor cu...
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer...