Ghita, autodenunt la Parchet: Am acoperit plagiatul lui Kovesi! Am falsificat expertiza doctoratului ei

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 19:46
10920 citiri
Ghita, autodenunt la Parchet: Am acoperit plagiatul lui Kovesi! Am falsificat expertiza doctoratului ei
Foto: Facebook/Sebastian Ghita

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat marti la sediul Parchetului General, unde a depus un autodenunt in care arata ca el si mai multi demnitari au falsificat si "masluit" raportul tehnic de expertiza prin care s-a stabilit ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in teza de doctorat.

"M-am decis sa vin la Parchetul General si sa fac, nu ceea ce fac multi astazi in Romania in fals, ci sa fac un lucru care ma apasa si cred ca este motivul pentru care mi s-au intamplat toate aceste chestiuni in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu, Sebastian Ghita, si mai multi inalti demnitari ai statului roman au participat la masluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi", a declarat, conform Agerpres, Sebastian Ghita, inainte de a intra in Parchetul general.

Acesta sustine ca a facut parte, in 2012, impreuna cu mai multi demnitari, dintr-o comisie care a emis un raport tehnic in baza caruia s-a decis ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi nu este plagiata. Sebastian Ghita sustine, insa, ca, pentru a o proteja pe Kovesi, "pentru ca toti credeam ca face un bine in Romania", s-a mintit in acel raport. "Am luat decizia sa il schimbam", a explicat Ghita.

Intrebat cum si cine a falsificat acel raport de expertiza, Ghita a explicat: "Mai multi inalti functionari, impreuna cu mine. Pentru a proteja acele persoane, sunt convins ca vor deveni martori, sa imi dati voie sa nu le spun numele acum. Maine pot fi arestati sau agresati.

Nu stiu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care stiu aceste lucruri. Pot sa va spun ca au fost mai multe persoane implicate si ca acea comisie tehnica nu s-a intrunit niciodata", a mai spus Ghita.

"Eu si cei care am facut aceste lucruri am convenit sa acoperim acel plagiat al doamnei Kovesi, ca ni s-a parut ca Kovesi are un rol important in societate", a explicat Sebastian Ghita.

Intrebat daca Laura Codruta Kovesi stia despre schimbarea raportului de expertiza, acesta a spus: "Sa o intrebati pe ea, dar in mod evident a fost in favoarea dansei".

"Concret, acea comisie nu a facut nimic si acel raport vine si spune ca teza Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat si eu pot sa spun ca acea comisie nu s-a intrunit niciodata, iar raportul a fost scris in Guvernul Romaniei", a adaugat Ghita.

Legat de autodenuntul lui Sebastian Ghita si de asa-zisul plagiat al lui Kovesi, luni seara, Klaus Iohannis a comentat doar: "Cei insarcinati cu aceste chestiuni sa-si faca treaba".

Totusi, presedintele a calificat autodenuntul lui Ghita, la patru ani distanta, unul "ciudat", motivat, cel mai probabil, de campania electorala.

In august 2012, Consiliul National de Etica a decis ca Laura Codruta Kovesi, atunci procuror general al Romaniei, nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Decizia a fost luata in urma analizei raportului Comisiei tehnice.

Grupul de Investigatii Politice si Militia Spirituala au acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca lucrarea sa de doctorat, sustinuta in decembrie 2011 la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii de Vest din Timisoara, cu titlul "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal", este un plagiat, sustinand ca reproduce cuvant cu cuvant, fara sa citeze, lucrari ale altor autori din domeniu si fara sa foloseasca ghilimelele sau sa indice sursele.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Sebastian Ghita autodenunt plagiat Kovesi, #Ghita parchet general plagiat Kovesi, #Ghita masluit raport expertiza doctorat Kovesi , #plagiat
Comentarii