Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 20:53
39891 citiri
Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), prin plagiate.ro, a transmis printr-un comunicat ca ei considera ca teza de doctorat a lui Kovesi este plagiat.

Anuntul vine dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a sustinut, marti, la Parchetul general, ca a participat la "masluirea" raportului tehnic de expertiza prin care s-a stabilit, in 2012, ca procurorul sef al DNA, nu a plagiat in teza de doctorat.

"In calitate de depozitar si constructor al Indexului Operelor plagiate in Romania, in calitate de prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate, confirmam ca la sesizarea presei am realizat documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu realizat in lucrarea 'Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal'", a Laurei Codruta Kovesi, se arata intr-un comunicat de presa postat pe plagiate.ro.

Teza de doctorat l-a avut in calitate de conducator stiintific pe profesorul universitar dr. Viorel Pasca, fiind prezentata la Universitatea de Vest din Timisoara, in 2011.

"Rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016", se mai arata in comunicat.

In continuare sunt mentionate trei lucrari din care au fost preluate "fara citare" paragrafe, fara ca acestea sa fie prelucrate.

Vezi aici care sunt cele 3 lucrari mentionate

"Avand in vedere caracterul cu totul special al acestui plagiat, solicitam retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruta Kovesi si sanctionarea drastica si exemplara a tuturor persoanelor care au contribuit la masluirea si la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizarii faptasei", se mai arata in comunicatul Asociatiei Grupului pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj-Napoca.

A.S.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...