Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 20:53
40119 citiri
Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi
Foto: Arhiva/Ziare.com

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), prin plagiate.ro, a transmis printr-un comunicat ca ei considera ca teza de doctorat a lui Kovesi este plagiat.

Anuntul vine dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a sustinut, marti, la Parchetul general, ca a participat la "masluirea" raportului tehnic de expertiza prin care s-a stabilit, in 2012, ca procurorul sef al DNA, nu a plagiat in teza de doctorat.

"In calitate de depozitar si constructor al Indexului Operelor plagiate in Romania, in calitate de prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate, confirmam ca la sesizarea presei am realizat documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu realizat in lucrarea 'Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal'", a Laurei Codruta Kovesi, se arata intr-un comunicat de presa postat pe plagiate.ro.

Teza de doctorat l-a avut in calitate de conducator stiintific pe profesorul universitar dr. Viorel Pasca, fiind prezentata la Universitatea de Vest din Timisoara, in 2011.

"Rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016", se mai arata in comunicat.

In continuare sunt mentionate trei lucrari din care au fost preluate "fara citare" paragrafe, fara ca acestea sa fie prelucrate.

Vezi aici care sunt cele 3 lucrari mentionate

"Avand in vedere caracterul cu totul special al acestui plagiat, solicitam retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruta Kovesi si sanctionarea drastica si exemplara a tuturor persoanelor care au contribuit la masluirea si la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizarii faptasei", se mai arata in comunicatul Asociatiei Grupului pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj-Napoca.

A.S.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...