Profesorul care a sesizat plagiatele la Ponta, Oprea si Toba a facut acelasi lucru si in cazul lui Kovesi

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 15:06
10129 citiri
Profesorul care a sesizat plagiatele la Ponta, Oprea si Toba a facut acelasi lucru si in cazul lui Kovesi

Profesorul Cristian Dogaru de la University Campus Suffolk din Anglia a depus vineri la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior o sesizare vizand lucrarea de doctorat a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Dogaru cere CNADTCU ca teza lui Kovesi sa fie analizata impreuna cu documentul referitor la plagiat publicat in urma cu patru ani de Grupul de Investigatii Politice, ONG-ul condus de Mugur Ciuvica.

Dogaru a explicat ca a facut sesizarea pentru ca noile acuzatii de plagiat treneaza nerezolvate asupra procurorului sef al celei mai importante institutii anticoruptie din tara si "pot aduce un prejudiciu grav de imagine si credibilitate justitiei din Romania".

Profesorul mentioneaza insa, in documentul prezentat de HotNews.ro, ca personal, considera ca teza de doctorat a sefei DNA respecta normele de etica academica dar, nefiind imputernicit sa ia o decizie in acest sens, solicita analiza si decizie din partea CNATDCU.

News.ro aminteste ca Dogaru este cel care, alaturi de alti trei profesori, a depus sesizari privind lucrarile de doctorat ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Petre Toba.

Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a sustinut, in mai 2012, ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este un plagiat. GIP a publicat mai multe pasaje din lucrari de specialitate care s-ar regasi, fara citarea sursei, in lucrarea Codrutei Kovesi, care si-a obtinut doctoratul in decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timisoara.

Expertii tehnici ai Consiliului National de Etica (CNE) au stabilit in iulie 2012 ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat.

Sebastian Ghita a inregistrat, pe 27 septembrie, la Parchetul ICCJ un autodenunt, in care a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea raportului in care se arata ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat, el sustinand ca era un raport care a fost "scris in Guvernul Romaniei".

Kovesi sustine ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...