Sebastian Ghita: Kovesi chiar credea ca nu a plagiat

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 22:56
12171 citiri
Sebastian Ghita: Kovesi chiar credea ca nu a plagiat
Foto: Facebook/Sebastian Ghita

Deputatul Sebastian Ghita a dat marti seara noi detalii in scandalul pe care l-a declansat dupa ce s-a autodenuntat la Parchetul General pe motiv ca a participat, in 2012, la falsificarea raportului de expertiza care atesta ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat.

Intrebat, la Romania TV, de ce crede ca actuala sefa a DNA nu i-a facut denunt pentru ca a falsificat acte, Sebastian Ghita a replicat ca Laura Codruta Kovesi chiar credea ca nu a plagiat si ca raportul va iesi pozitiv.

"Nu cred ca s-a gandit ca falsificam, s-a gandit ca raportul iese bun. Ea chiar credea ca nu a plagiat", a spus Sebastian Ghita.

Amintim ca anterior, la Parchet, Ghita a declarat ca a falsificat, impreuna cu alti demnitari carora a refuzat sa le faca public numele, raportul, pentru a o proteja pe Kovesi: "Toti credeam ca facem un bine in Romania".

La patru ani distanta, marti, Sebastian Ghita s-a prezentat la sediul Parchetului General, unde a depus autodenuntul.

Intrebat de ce a facut acest gest, deputatul a mai spus, marti seara, la Romania TV, ca "n-am facut-o neaparat ca sa daram pe cineva sau sa schimb scena politica. Mi-a ajuns si mie. Daca tot vrem sa aflam adevarul...".

"Cred ca e important ca am spus adevarul si oamenii incep sa inteleaga tot ce s-a intamplat in acesti ani. O sa continui sa spun adevarul. Nu cred ca daca tacem complici lucrurile vor merge spre bine", a mai spus deputatul.

Legat de dezvaluirile facute de fostul presedinte Traian Basescu, care a spus ca avea informatii inca din 2014 despre un posibil plagiat in cazul tezei de doctorat al Laurei Codruta Kovesi, Sebastian Ghita a comentat: "Un fost presedinte poate sa stie lucruri depre dansa si e treaba lui de ce le stie".

"Faptul ca un fost presedinte de stat vorbeste despre asa ceva e o chestiune grava", a mai opinat deputatul.

Dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita la Parchetul general, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis, marti seara, ca nu a plagiat lucrarea ii apartime in intregime.

Citeste toate reactiile aparute, marti seara, in urma autodenuntului lui Sebastian Ghita si vezi si ce spune Plagiate.ro despre lucrarea de doctorat a sefei DNA.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...