Universitatea de Vest face verificari cu privire la doctoratul lui Kovesi

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 20:41
4402 citiri
Universitatea de Vest face verificari cu privire la doctoratul lui Kovesi
Foto: Facebook/Universitatea de Vest

Universitatea de Vest din Timisoara a anuntat, luni, ca face verificari in legatura cu doctoratul procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Institutia de invatamant a primit un raspuns de la Scoala Doctorala de Drept si a cerut mai multe informatii.

Totodata, reprezentantii universitatii au mentionat ca nu au primit sesizarea asociatiei din Cluj-Napoca pe tema suspiciunii de plagiat a doctoratului lui Kovesi.

"Intelegem ca Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Universitatea de Vest din Timisoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrarii de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns inca la Universitate", potrivit comunicatului UVT.

Afla aici ce sustin reprezentantii GRAUR

Sesizarea venita din SUA e neconforma

La randul sau, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a primit o sesizare din SUA privind plagiatul procurorului sef al DNA, Codruta Kovesi, dar aceasta este neconforma, intrucat linkul spre documentele care ar proba plagiatul nu poate fi deschis.

In acest context, UEFISCDI a trimis expeditorului un raspuns prin care l-a atentionat ca linkul este blocat, iar documentele necesare sustinerii sesizari acuzatiei de plagiat nu pot fi analizate.

Dupa ce sesizarea va fi conforma, va fi trimisa de catre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care va demara procedurile uzuale.

Denuntul lui Ghita

Deputatul Sebastian Ghita a depus, in 30 septembrie, la Parchetul General, un autodenunt si a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea unui raport care sa arate ca teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu si alti demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date si informatii pe care vreau sa le aduc la cunostinta procurorilor de la Parchetul General. Am facut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruta Kovesi pentru ca, in acel moment, cu totii credeam ca face bine Romaniei", a spus Sebastian Ghita.

Deputatul a mai sustinut ca actualul procuror sef al DNA a stiut, la vremea respectiva, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Reactia lui Kovesi

In replica, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sustinut ca teza ei de doctorat nu este plagiata si a explicat ca prima proba in acest sens este certificatul de casatorie care dovedeste ca numele ei inainte de casatorie era Lascu, in textul tezei fiind citate mai multe articole scrise de ea, dar semnate cu numele de Lascu.

"Eu am fost verificata in 2012 de Comisia Nationala de Etica. Am fost audiata. M-am prezentat la audieri, am prezentat probele si am primit un verdict. Eu am venit pregatita cu probele pe care le-am dus si in 2012 la acea comisie. (...) Prima proba a fost certificatul de casatorie. Teza mea e corecta. Am muncit sapte ani la ea", a spus Kovesi, la Europa FM.

Procurorul sef al DNA a precizat ca cei care vor face o sesizare la CNATCDU privind teza sa de doctorat trebuie sa aduca si probe. Intrebata daca are de gand sa faca ea o sesizare pentru a incheia acest subiect, Kovesi a raspuns negativ. "Cine are indoieli n-are decat sa faca sesizare", a spus ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
#Universitatea de Vest plagiat Kovesi, #verificari plagiat Kovesi, #verificari doctorat Kovesi , #plagiat