Kovesi a discutat despre imunitate cu autoritatile judiciare germane

Marti, 19 August 2008, ora 17:44
900 citiri
Kovesi a discutat despre imunitate cu autoritatile judiciare germane

In timpul unei vizite de lucru in Germania, procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a discutat, marti, cu autoritatile judiciare din acesta tara despre regimul imunitatilor parlamentare si ministeriale, dupa ce ea a contestat blocarea procedurilor judiciare in Parlament in cazul Mitrea si Nastase.

Discutiile au avut loc la Procuratura Federala Generala, unde delegatia romana a avut intrevederi cu procurorul general federal pe langa Curtea Federala de Justitie, cu procurorul superior pe langa Curtea Federala de Justitie, precum si cu sefi ai unor sectii precum Sectia Misiuni Centrale, Spionaj, Sectia Recursuri si Sectia Terorism din cadrul Curtii Federale de Justitie, informeaza NewsIn.

"Au avut loc schimburi de experienta si consfatuiri in domeniul regimului imunitatilor parlamentare si ministeriale", se arata intr-un comunicat remis de Parchetul General.

Saptamana trecuta, Ministerul Public a anuntat ca va inainta Ministerului Justitiei o propunere normativa, astfel incat proceduri parlamentare sa nu mai blocheze proceduri judiciare.

Procurorul Ramona Bulcu din cadrul Biroului de Presa al MP a declarat, pe 13 august, dupa respingerea avizului pentru Nastase si Mitrea, ca "procurorul general a dispus efectuarea unei analize cu privire la imunitatile parlamentare existente in statele membre UE, iar la finalizarea acesteia va inainta Ministerului Justitiei o propunere normativa, astfel incat proceduri judiciare sa numai fie blocate de proceduri parlamentare".

Bulcu a mai declarat ca Ministerul Public considera ca nu este normal ca proceduri judiciare sa fie blocate de proceduri parlamentare.

A doua zi, pe 14 august, ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca sustine pozitia procurorului general privind blocarea procedurilor judiciare in Parlament, dar se declara rezervat fata de modificarea "in pripa si cu adresa a legilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
#Codruta Kovesi, #discutie, #Germania, #imunitate, #parlamentara , #procuror general