Kovesi: Din MApN mi s-a transmis, in 24 de ore, ca sunt ba locotenent colonel, ba maior

Joi, 19 Iulie 2012, ora 12:45
3045 citiri
Kovesi: Din MApN mi s-a transmis, in 24 de ore, ca sunt ba locotenent colonel, ba maior

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat ca din Ministerul Apararii Nationale i s-a transmis, in ultimele 24 de ore, ca este ba locotenent colonel, ba maior, desi nu a inaintat niciun fel de documentatie pentru solicitare de grad, un eventual ordin fiind nul.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a declarat ca procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, este colonel in Armata Romana, printr-un ordin, din 2010, al fostului ministru Gabriel Oprea.

Procurorul general Kovesi a declarat, joi, ca ar fi fost numita in grad de locotenent colonel de Armata printr-un ordin din octombrie 2011, insa ulterior i s-a spus ca are doar grad de maior, dar de la "dosar" lipsesc fisa medicala si alte documente necesare pentru obtinerea gradului, astfel ca ordinul de numire este nul.

Laura Codruta Kovesi sustine ca nu are cunostinta de vreun grad militar pe care l-ar fi primit si nici de vreun fel de avansare militara. Procurorul general a cerut MApN sa verifice cum a fost avansata la gradul de colonel fara stiinta sa si sa remedieze situatia.

Marti seara, ministrul Corneliu Dobritoiu a declarat, la Brasov, ca procurorul general detine gradul de colonel in Armata Romana. "Au iesit la iveala nume notabile si din zona Justitiei, de pilda, puteti s-o salutati si pe doamna Kovesi cu gradul de colonel. Colonel plin, desigur, a fost facuta in 2010, ce conteaza ca doamna Kovesi n-a facut armata.

Mai sunt si altii din aceasta zona, dar nu va dau alte nume, ca nu le-am retinut. Mi-a sarit in ochi doar cel al doamnei Kovesi, fiindca este cine este, celelalte nume o sa le gasiti pe site-ul ministerului in cel mai scurt timp, pe care cred ca merita sa-l monitorizati", a declarat ministrul Dobritoiu.

Ministerul Apararii a demarat o ancheta privind avansarile unor personalitati publice de catre fostul ministru Gabriel Oprea. Intrebat daca la finalizarea anchetei intentioneaza sa faca plangere penala impotriva lui Gabriel Oprea, ministrul Dobritoiu a declarat:

"Categoric, da! E vorba de un sir de ilegalitati si abuzuri. In mod clar, asteptam sa vedem care este magnitudinea fenomenului, vom cristaliza niste concluzii la nivelul ministerului, pe care le vom prezenta si Guvernului, si, fara doar si poate, vom adopta o atitudine. Ne vom indrepta pe cale penala impotriva abuzurilor care au fost comise, banuiesc ca acolo ne va duce ancheta".

Kovesi a precizat ca nu stie de existenta unui asemenea grad militar pe numele ei. Procurorul general a mentionat ca nu a solicitat vreun grad militar si nici nu a fost instiintata ca a primit unul.

"Nu am cunostinta sa am vreun grad militar si nici ca as fi fost avansata in grad. Nu am formulat cerere pentru acordarea vreunui grad militar sau pentru avansare. Nu am trimis niciun fel de acte sau date personale la Ministerul Apararii, despre care cred ca ar fi necesare pentru eliberarea vreunui document care sa ateste acordarea gradului militar sau avansarea in grad", a declarat Kovesi.

Procurorul general a transmis MApN o solicitare prin care cere clarificari. "Va solicit sa imi comunicati daca este adevarat ca am fost avansata (data si gradul), iar in caz afirmativ, va solicit sa luati masurile legale care se impun pentru ca aceasta situatie sa fie remediata, intrucat nu am dorit sa fiu incorporata nici sa detin vreun grad militar", se arata in cererea procurorului general inaintata MApN.

Kovesi a spus ca a si avut o discutie cu ministrul Apararii Dobritoiu, care i-a comunicat faptul ca ordinul de avansare in grad este nul, intrucat lipseste documentatia necesara.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....