Kovesi: Din MApN mi s-a transmis, in 24 de ore, ca sunt ba locotenent colonel, ba maior

Joi, 19 Iulie 2012, ora 12:45

   

Kovesi: Din MApN mi s-a transmis, in 24 de ore, ca sunt ba locotenent colonel, ba maior
Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat ca din Ministerul Apararii Nationale i s-a transmis, in ultimele 24 de ore, ca este ba locotenent colonel, ba maior, desi nu a inaintat niciun fel de documentatie pentru solicitare de grad, un eventual ordin fiind nul.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a declarat ca procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, este colonel in Armata Romana, printr-un ordin, din 2010, al fostului ministru Gabriel Oprea.

Procurorul general Kovesi a declarat, joi, ca ar fi fost numita in grad de locotenent colonel de Armata printr-un ordin din octombrie 2011, insa ulterior i s-a spus ca are doar grad de maior, dar de la "dosar" lipsesc fisa medicala si alte documente necesare pentru obtinerea gradului, astfel ca ordinul de numire este nul.

Laura Codruta Kovesi sustine ca nu are cunostinta de vreun grad militar pe care l-ar fi primit si nici de vreun fel de avansare militara. Procurorul general a cerut MApN sa verifice cum a fost avansata la gradul de colonel fara stiinta sa si sa remedieze situatia.

Marti seara, ministrul Corneliu Dobritoiu a declarat, la Brasov, ca procurorul general detine gradul de colonel in Armata Romana. "Au iesit la iveala nume notabile si din zona Justitiei, de pilda, puteti s-o salutati si pe doamna Kovesi cu gradul de colonel. Colonel plin, desigur, a fost facuta in 2010, ce conteaza ca doamna Kovesi n-a facut armata.Mai sunt si altii din aceasta zona, dar nu va dau alte nume, ca nu le-am retinut. Mi-a sarit in ochi doar cel al doamnei Kovesi, fiindca este cine este, celelalte nume o sa le gasiti pe site-ul ministerului in cel mai scurt timp, pe care cred ca merita sa-l monitorizati", a declarat ministrul Dobritoiu.

Ministerul Apararii a demarat o ancheta privind avansarile unor personalitati publice de catre fostul ministru Gabriel Oprea. Intrebat daca la finalizarea anchetei intentioneaza sa faca plangere penala impotriva lui Gabriel Oprea, ministrul Dobritoiu a declarat:

"Categoric, da! E vorba de un sir de ilegalitati si abuzuri. In mod clar, asteptam sa vedem care este magnitudinea fenomenului, vom cristaliza niste concluzii la nivelul ministerului, pe care le vom prezenta si Guvernului, si, fara doar si poate, vom adopta o atitudine. Ne vom indrepta pe cale penala impotriva abuzurilor care au fost comise, banuiesc ca acolo ne va duce ancheta".

Kovesi a precizat ca nu stie de existenta unui asemenea grad militar pe numele ei. Procurorul general a mentionat ca nu a solicitat vreun grad militar si nici nu a fost instiintata ca a primit unul.

"Nu am cunostinta sa am vreun grad militar si nici ca as fi fost avansata in grad. Nu am formulat cerere pentru acordarea vreunui grad militar sau pentru avansare. Nu am trimis niciun fel de acte sau date personale la Ministerul Apararii, despre care cred ca ar fi necesare pentru eliberarea vreunui document care sa ateste acordarea gradului militar sau avansarea in grad", a declarat Kovesi.

Procurorul general a transmis MApN o solicitare prin care cere clarificari. "Va solicit sa imi comunicati daca este adevarat ca am fost avansata (data si gradul), iar in caz afirmativ, va solicit sa luati masurile legale care se impun pentru ca aceasta situatie sa fie remediata, intrucat nu am dorit sa fiu incorporata nici sa detin vreun grad militar", se arata in cererea procurorului general inaintata MApN.

Kovesi a spus ca a si avut o discutie cu ministrul Apararii Dobritoiu, care i-a comunicat faptul ca ordinul de avansare in grad este nul, intrucat lipseste documentatia necesara.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2897 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Armata este vraiste.
Iar gradele militare au fost impartite de maresalul Oprea precum pufoaicele la soldati.
homo.politicus
rank 3
Gradele nu s-au dat oricui
ci celor pe care mafia USL&Co a vrut sa-i compromita dupa lovitura de stat (care era planificate de multa vreme) in scopul defaimarii si inlaturarii advrsarilor si pentru a prelua controlul justitiei.
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Colonel sau sergent-maior...
Procurorul general din Stan si Bran: N-a făcut armata, e colonel, dar habar n-are, iar lucrarea de Doctorat e făcută de pe referate-scolare.ro

Hai cu demiterea și intemnițarea lui Siclopides!†††††††††
homo.politicus
rank 3
Oprea a avut misiunea de a-i avansa pe adversarii USL&Co
in scopul de a-i compromite acum cand se incearca punerea justitiei sub controlul mafiei fascisto-securisto-comuniste USL&Co.
Sile
rank 5
Posibil dar mult mai probabil
E ca toate aceste afirmatii sa fie pur si simplu niste minciuni pe care ar trebui ca jurnalistii profesionisti si integri sa le demonteze iar justitia sa le taxeze macar civil( penal nu permite legea). O zi buna !
Sile
rank 5
Ar fi cazul ca justitia sa penalizeze civil
Cazurile de declaratii publice mincinoase ca si informatiile mincinoase furnizate prin media.Ca sa stie toata lumea cine minte si cine nu.Nu e nevoie de sume foarte mari , suficient ca fiecare sa fie raspunzator de afirmatiile pe care le face in public.Pentru ca nu putem trai in minciuna. O zi buna !
nicolae
rank 5
SA NE SPUNA
... doamna procror ce avantaje ii confera statutul de ofiter? Daca e un grad onorific, iar Oprea, s-a transformat in persoana care da grade in loc de medalii e treaba lui. Madam procuror a facut cerere de avansare? Ce procedura a aplicat domnul care acu e aliatul USL?
Sau actiunea asta face parte din vreun scenariu?
niculaeda
rank 5
sa se publice
- listele complete , din '90 incoace si se va vedea ca e acoprit tot spectru' politic ! da' e mai interesant sa publicam doar listele "selective" , de la antenatrei !
eugenbad08
rank 3
Gradele militare aduc bani cand iesi la pensie si renunti la pensia
Nu exista grade onorifice! Gradele militare aduc bani daca atunci cand iesi legal la pensie alegi pensia militara in locul pensiei civile! Asa ca d-na Procuror sa nu mai faca pe mironosita ca ea cunostea foarte bine acest lucru. Gradele in rezerva la Magistrati sunt echivalate cu cele Militare in mod automat, iar d-na Procuror astepta ca Basescu sa mai dea o avansare (pt ca gradele de Colonei si de generali se dau numai de Presedintele Tarii) pt ca functia ei este de general cu doua stele!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor