Kovesi: Nu sunt in Parchetul lui Basescu, n-am nicio problema cu Ponta si Antonescu (Video)

Miercuri, 22 August 2012, ora 22:05
6824 citiri
Kovesi: Nu sunt in Parchetul lui Basescu, n-am nicio problema cu Ponta si Antonescu (Video)
Foto: Realitatea TV

Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei, a declarat, miercuri, ca nu este nici in "Parchetul lui Basescu" si ca nici nu are vreo problema cu Ponta sau Antonescu.

"Am o suficienta vechime in aceasta functie si nu ma mai impresioneaza declaratiile oamenilor politici", a spus aceasta, referindu-se la afirmatiile recente ale liderilor USL. "Nu sunt in Parchetul lui Basescu, sunt intr-o instititutie independenta", a spus Kovesi pentru Realitatea TV, completand insa "N-am nicio problema cu Ponta si Antonescu".

Asta, in ciuda "presiunii asupra activitatii procurorilor" si acuzatiilor extrem de grave la adresa acestora, dupa cum s-a exprimat. De altfel, Kovesi a afirmat ca "declaratiile oamenilor politici au instigat populatia impotriva procurorilor". S-au adus "acuzatii extrem de grave la adresa procurorilor, in conditiile in care ei nu au facut niciun abuz, ci doar isi fac treaba. Nu e firesc ca oameni politici sa instige la adresa procurorilor", a mai spus Kovesi.

Legat de audieri, care, potrivit procurorului, s-au facut la unitatile de Parchet sau la sectiile de politie, doar in situatii exceptionale la domiciliu, acestea se refera "nu la felul in care au votat oamenii", ci la cazurile in care aceeasi persoana a votat atat pe listele permanente, cat si pe cele suplimentare, caz in care cei in cauza sunt chemati ca martori, sau in situatii in care "pe mai multe pagini, in dreptul fiecarei persoane, apare aceeasi semnatura".

In plus, potrivit lui Kovesi, "sunt liste intregi pe care apar CNP-uri dublate". Aceste sesizari "ne-au fost trimise, nu s-a sesizat Parchetul din oficiu", a tinut sa specifice Kovesi. "Ne confruntam cu cateva falsuri (...) Sunt atribuite CNP-uri unor persoane care nu exista. Sunt verificari pe care suntem obligati sa le facem".

"Aceste anchete isi vor urma cursul"

"Aceste anchete isi vor urma cursul. Ma bucur ca CSM a luat atitutudine si cred ca semnalul a fost destul de clar", a mai afirmat procurorul.

Potrivit lui Kovesi, exista 500 de plangeri care se refera, in marea lor majoritate, la impiedicarea exercitarii dreptului de vot si mita electorala, atat pentru a vota, cat si pentru a nu se participa la scrutin.

Referitor la eventualele directii sau sugestii primite din exterior, Kovesi a spus ca nu a primit telefon de la niciun om politic. "N-am primit niciun telefon de la politicieni in care sa mi se zica sa deschid sau sa inchid un dosar (...), sa fac intr-un anumit fel treaba. Nici macar cu ministrul Justitiei nu am avut discutii despre dosare".

Legat de activitatea sa in cadrul institutiei, Kovesi a declarat ca va ramane in functie pana la 2 octombrie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Laura Codruta Kovesi referendum, #Laura Codruta Kovesi ancheta vot referendum, #cetateni anchetati vot referendum, #nereguli vot referendum Kovesi, #audieri referendum Kovesi , #procuror general