Orban cere demisia Codrutei Kovesi

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 20:57
1569 citiri
Orban cere demisia Codrutei Kovesi

Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, cere demisia procurorului General Laura Codruta Kovesi si cea a procurorului-sef Marius Iacob pentru modul in care s-a gestionat dosarul de deturnare de fonduri intocmit pe numele Elenei Udrea.

Ludovic Orban considera ca o eventuala masura, chiar si a cea a neinceperii urmaririi penale, in cazul ministrului Elena Udrea ar fi trebuit sa fie luata doar dupa finalizarea raportului Curtii de Conturi, informeaza Realitatea TV.

"NUP-ul dat Elenei Udrea dovedeste ca traim intr-o lume halucinanta. In mod firesc, parchetul trebuia sa astepte finalizarea procedurilor parlamentare, raportul Curtii de Conturi, abia apoi putind vorbi de o ancheta temeinica si justificata", a precizat Orban.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care Parchetul de pe langa ICCJ a trimis Camerei Deputatilor o scrisoare prin care informa ca a dispus neinceperea urmaririi penale a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, pentru acuzatiile formulate de Comisia parlamentara de ancheta.

#Orban demisie Codruta Kovesi, #demisie Codruta Kovesi, #Orban NUP Elena Udrea , #procuror general