Plagiatul lui Kovesi, negat de indrumatorul tezei de doctorat si rectorul Ion Neagu

Sambata, 19 Mai 2012, ora 16:44
9081 citiri
Plagiatul lui Kovesi, negat de indrumatorul tezei de doctorat si rectorul Ion Neagu
Foto: Jurnalul National

Indrumatorul tezei de doctorat a procurorului general Laura Codruta Kovesi declara ca lucrarea acesteia a fost verificata si nu este un plagiat. Aceeasi pozitie o are si rectorul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti, prof. univ. dr. Ion Neagu.

"Eu am fost indrumatorul lucrarii de doctorat a doamnei procuror Laura Codruta Kovesi. Eu am verificat-o si va spun ca lucrarea a fost data de mai multe ori inapoi sa o refaca(...)

Ea s-a intins pe perioada a sase ani. Au fost discutii despre concept, ordonarea unor idei, de date ce trebuie tratate, de puncte de vedere", a declarat profesorul doctor Viorel Pasca, de la Universitatea de Vest din Timisoara pentru Mediafax.

Intrebat despre acuzatiile de plagiat lansate de GIP, prof. dr. Viorel Pasca a spus: "M-am uitat pe Internet si am vazut ca se fac referiri la niste exprimari de astea de mod general in care se preia definitia criminalitatii organizate, spre exemplu. Ei, definitia o gasesti in Conventia Europeana si in o gramada de acte, directive europene.

O preluare de acolo a unei asemenea definitii - asta nu inseamna plagiat, definitiile date in acte normative, in texte juridice. Eu nu stiu exact pasajele respective, ar trebui sa reiau lucrarea sa vad pasaj cu pasaj si sa fac comparatia".

Acesta a mai declarat ca cel mai corect ar fi ca lucrarea sa fie verificata cu un soft anti-plagiat.

Procurorul general, acuzat de plagiat - cum se apara Kovesi

O lucrare buna si originala

La randul sau, rectorul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti, prof. univ. dr. Ion Neagu, a declarat pentru Agerpres ca lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este foarte buna si originala.

"Cunosc teza si continutul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Teza, intitulata Consideratii privind crima organizata in lumina dispozitiilor de drept penal, l-a avut conducator stiintific pe Viorel Pasca si a fost sustinuta in 5 decembrie 2011. Comisia a fost formata din Viorel Pasca (coordonatorul Scolii Doctorale din Timisoara - n.red.), prof. dr. Tudorel Toader, prof. univ. Ovidiu Predescu si prof. Motica de la Timisoara.

Pot sa spun, ca privire generala, ca este o lucrare in care a abordat acest fenomen in lumina dispozitiilor Codului Penal, cu toate implicatiile de rigoare. Este o teza pe care eu, personal, o consider foarte buna - contine bibliografie, abordarea problemelor in stil propriu, opinii personale", a afirmat rectorul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti, prof. univ. dr. Ion Neagu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plagiat teza doctorat Kovesi, #procuror general acuzat plagiat, #Laura Kovesi plagiat , #procuror general