Vicepresedinte CSM: Detasarea lui Kovesi nu e o problema pentru candidatura la DNA

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 09:55
2615 citiri
Vicepresedinte CSM: Detasarea lui Kovesi nu e o problema pentru candidatura la DNA
Foto: Arhiva

Vicepresedintele CSM Oana Schimdt Haineala a declarat, miercuri seara, ca detasarea fostului procuror general Laura Codruta Kovesi la MAE nu reprezinta o problema pentru candidatura sa la sefia DNA.

"Cred ca detasarea doamnei Kovesi pe acest post se circumscrie prevederilor legale care permit magistratilor sa fie detasati in functii de demnitate publica numita. Dar functia de ministru are anumite particularitati definite tocmai de Constitutie. Nu este membru al Guvernului. Calitatea de membru al Guvernului este una, o functie diplomatica de acest gen este cu totul si cu totul altceva", a spus Oana Schimdt Haineala la B1 TV.

Postul pe care a fost detasata Kovesi a fost infiintat in 2008, insa pana acum nu a fost ocupat de nimeni.

Laura Codruta Kovesi a fost detasata la MAE

"Nu cred ca este o misiune permanenta in strainatate, cel putin asa reiesea din adresa MAE. Sigur ca este un post foarte important pentru Romania. Este vorba de problematica MCV-ului. Eu cred ca dna procuror are toata calificarea pentru a indeplini aceste atributii", a continuat vicepresedintele CSM.

Aceasta a precizat ca dupa solicitatea facuta de MAE si dupa consimtamantul scris al procurorului s-au urmat toate procedurile legale, iar dupa solutionare s-a publicat totul pe site-ul consiliului pentru ca opinia publica sa fie la curent cu totul.

"Potrivit legii si regulamentului faptul ca doamna procuror este detasata la MAE nu este un impediment pentru ca dansa sa participe in selectia pentru nominalizarea in functia pentru care a candidat", a reiterat Oana Schimdt Haineala.

Ea a precizat ca functia de ministru consilier si cea de ministru nu trebuie sa fie confundate.

Laura Codruta Kovesi si-a depus candidatura pentru DNA

"In ambasadele Romaniei sunt mai multe functii asimilate functiei de ministru consilier din cate cunosc eu. Nu trebuie sa confundam aceste functii care sunt diplomatice cu statutul de ministru, asa cum este el definit in Constitutie.

Avem un articol care prevede ca ministrii depun juramant in fata presedintelui si raspund politic in fata premierului", a spus ea precizand ca in cazul Monei Pivniceru exista o incompatibilitate tocmai din pricina faptului ca nu poti sa depui un juramant de magistrat si unul de ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kovesi candidatura sefia DNA, #Kovesi detasata MAE , #procuror general