Eurodeputat german, despre demiterea lui Kovesi: Arunca o lumina extrem de negativa asupra coalitiei PSD-ALDE si a CCR

Luni, 09 Iulie 2018, ora 17:36
5885 citiri
Eurodeputat german, despre demiterea lui Kovesi: Arunca o lumina extrem de negativa asupra coalitiei PSD-ALDE si a CCR
Foto: Facebook / Markus Ferber

Politicienii germani au reactionat dupa demiterea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA de catre presedintele Klaus Iohannis, la cererea guvernului controlat de Liviu Dragnea.

Unul dintre acestia este Markus Ferber, europarlamentar din partea Uniunii Crestin-Sociale (CSU).

"Crearea unei autoritati anticoruptie independente si eficiente a fost una din conditiile pe care Romania a trebuit sa le indeplineasca pentru a adera la Uniunea Europeana, iar Laura Codruta Kovesi a condus exemplar in anii trecuti aceasta autoritate anticoruptie.

Laura Codruta Kovesi a fost mereu cu ochii pe situatie si a pus degetul pe rana. Din acest motiv, ea si-a facut multi dusmani in partidul social-democrat de guvernamant, ceea ce la final a costat-o functia.

Seful statului poate evalua propunerile de personal facute de guvern doar in termeni oficiali si de aceea Klaus Johannis a fost obligat, dupa o verificare atenta a lucrurilor, sa puna in aplicare decizia Curtii Constitutionale.

In ansamblu, intreaga situatie arunca o lumina extrem de negativa asupra guvernului Romaniei, asupra coalitiei de guvernare si totodata asupra Curtii Constitutionale.

S-a creat impresia ca seful PSD Dragnea a dorit in mod constient slabirea DNA, pentru a se pune pe el insusi in siguranta. Cand o merituoasa luptatoare impotriva coruptiei este data afara in acest mod, atunci seful PSD Dragnea si intregul guvern al Romaniei trebuie sa raspunda la intrebarea cat de serioasa mai poate fi considerata combaterea coruptiei de catre factorii care conduc tara. Iar Comisia Europeana, in calitate de garant al tratatelor comunitare, ar trebui sa analizeze cu mare atentie cele petrecute la Bucuresti", a declarat acesta.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi, iar decretul a fost deja publicat in Monitorul Oficial, intrand astfel in vigoare. Laura Codruta Kovesi a anuntat ca pleaca din DNA, dar ramane procuror.

Citeste mai multe despre:

#Markus Ferber revocare Kovesi , #revocare