Fost membru al CSM: Cine sunt acei procurori care au intocmit raportul prezentat in "diagonala" de domnul Toader?

Vineri, 23 Februarie 2018, ora 10:34
8451 citiri
Fost membru al CSM: Cine sunt acei procurori care au intocmit raportul prezentat in "diagonala" de domnul Toader?

Fostul membru al CSM, judecatorul Horatius Dumbrava, arata ca niste procurori, "care nu stim cum si in ce temei au fost numiti de ministru, se pare ca au intocmit documentatia" raportului prezentat de Tudorel Toader.

"Sper ca informatia asta nu e una secreta. Eu zic ca e una cat se poate de publica", arata Horatius Dumbrava. Magistratul mai arata pe pagina de Facebook ca sunt 14 ore de cand Tudorel Toader a prezentat raportul in care cere revocarea Laurei Coduruta Kovesi de la sefia DNA, dar acesta nu a fost postat pe site-ul Ministerului Justitiei.

"Celelalte servere care apartin MJ functioneaza, mai putin pagina publica.

E ceva de ascuns in raportul domnului ministru? Nu e gata raportul, ar mai fi ceva de scris in el? Se teme domnul ministru daca e public acest raport? Mai ales ca a promis de nenumarate ori la declaratia de ieri seara ca va fi gasit raportul pe site-ul MJ si va putea fi consultat", arata Dumbrava.

Ce mai spune Dumbrava

Dumbrava mai arata ca Toader aduce acuze foarte grave Laurei Kovesi, ca ar fi adus atingere imaginii Romaniei prin declaratiile date presei interne si internationale. "Adica, practic, ii imputa acesteia ca s-a exprimat. Sunt curios cum doamna Kovesi a incalcat dispozitiile art. 30 din Constitutie, care se refera la libertatea de exprimare. Constitutia asta a noastra din care domnului ministru Toader ii place atat de mult sa citeze", a mai scris Dumbrava.

"Spre exemplu, eu personal as vrea sa stiu cine sunt acei procurori care au intocmit raportul prezentat in "diagonala" de domnul Toader. Pentru ca asa a spus ieri seara: ca sunt procurori care au intocmit raportul. Va schimba complet perspectiva, evident: oameni din sistem, care nu stim cum si in ce temei au fost numiti de ministru, se pare ca au intocmit -documentatia pe care a prezentat-o "in diagonala" domnul ministru. Sper ca informatia asta nu e una secreta. Eu zic ca e una cat se poate de publica", a concluzionat Dumbrava.

Anuntul lui Toader

Ministrul Justitiei a declarat, joi seara, ca va publica pe site-ul ministerului, just.ro, raportul referitor la activitatea manageriala a DNA, in baza caruia a cerut revocarea Laurei Codruta Kovesi. Site-ul s-a blocat insa imediat dupa anuntul ministrului de declansare a procedurii de revocare a sefei DNA si este nefunctional si la aceasta ora.

Raportul de 36 de pagini prezentat de Tudorel Toader, care sta la baza deciziei acestuia, are 20 de puncte care prezinta 20 de "categorii de acte si fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care ministrul Justitiei i le imputa sefei DNA.

Iata argumentele lui Toader si cum pot fi ele usor demontate, dar si prima reactie a presedintelui Klaus Iohannis, cel care are ultimul cuvant in aceasta decizie, precum si prima reactie a Laurei Codruta Kovesi.

I.S.

Citeste si:
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de...