Ziare.com

Hibele din raportul lui Tudorel Toader - analiza pe cele 20 de "capete de acuzare"

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 23:34

   

Hibele din raportul lui Tudorel Toader - analiza pe cele 20 de "capete de acuzare"
Trei decizii ale Curtii Constitutionale, acuzatiile facute de inculpati la mai multe televiziuni, un document nepublic emis de Inspectia Judiciara, pasaje din interviuri date de Laura Codruta Kovesi sunt armele lui Tudorel Toader, in raportul in care cere revocarea sefei DNA.

Ziare.com a analizat toate cele 20 de acuzatii facute de Tudorel Toader in raportul citat si le-a completat cu reactii din randul magistratilor, politicienilor sau specialistilor in Drept. In documentul emis de Tudor Toader, el face trimitere la cazul Belina, in conditiile in care procurorii DNA au o ancheta deschisa, si in care mai multi oficiali sunt pusi sub acuzare.

Un alt caz la care Toader se refera este scandalul de la DNA Ploiesti, aprins de fostul deputat PSD, Vlad Cosma, in conditiile in care Inalta Curte a ramas in pronuntare in acest dosar; Vlad Cosma si tatal acestuia, Mircea Cosma, contesta condamnari grele primite in faza de fond, 5 ani, respectiv 8 ani. De asemenea, el acuza transcrieri gresite intr-un alt caz celebru, privindu-l pe printul Paltin Sturza, in care sunt judecati fostii parlamentari Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu, caz care a ramas in pronuntare la Inalta Curte.

Ce contine raportul

Raportul propriu-zis contine declaratiile facute, joi seara, de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in care a explicat care sunt motivele care au stat la baza deciziei sale de initiere a procedurilor de revocare a Laurei Codruta Kovesi. Surse din magistratura au explicat ca este impropriu spus "raport" in acest caz, deoarece ministrul, legal, nu are voie sa faca un astfel de act, pentru ca un raport privind activitatea unui parchet ca este imixtiune a politicului in Justitie. Asa ca mai potrivit ar fi sa fie denumit "cerere de revocare".

Toader invoca prevederi din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, potrivit carora cineva trebuie sa constate exercitarea necorespunzatoare a functiei de procuror-sef DNA. Sursele citate au explicat ca este vorba mai degraba de un raport personal, care nu are niciun document suport, deci ar fi nelegal.

Documentul confidential

Alaturi de raport au fost atasate 11 anexe. Acestea contin articole din Codul Deontologic al magistratilor, trei decizii CCR (privind conflictul juridic Guvern - Ministerul Public si persoanelor care activeaza in institutii ale statului nesubordonate Parlamentului de a se prezenta la o comisie de ancheta parlamentara), raportul de activitate al Ministerului Public pentru anul 2016, un raport al Comisiei de la Venetia din anul 2010 si un alt aviz al Comisiei, din anul 2012, privind OUG de modificare a Legii de functionare a Curtii Constitutionale si la Ordonanta de urgenta a Guvernului de modificare si completare a Legii privind organizarea si desfasurarea referendumului.

De asemenea, in document se regasesc raportul Inspectiei Judiciare privind controlul de la DNA si comunicatele Inspectiei privind demararea controlului la DNA Ploiesti si cel referitor la cercetarea disciplinara a Laurei Codruta Kovesi, care are statut de act confidential, potrivit unei dezvaluiri facute de Ziare.com. O parte din anexe nu au fost anonimizate si au numere de dosare si de persoane cercetate.

Tudorel Toader a enumerat 20 de puncte retinute in perioada februarie 2017-februarie, in raportul privind activitatea DNA 2018, pentru care a cerut revocarea sefei DNA.

I: Despre deciziile CCR

Toader a acuzat-o pe Kovesi de "comportament lipsit de loialitate constitutionala al procurorului-sef DNA". In esenta, Toader a aratat ca sunt trei decizii ale Curtii Constitutionale in 2017 in care, in doua dintre ele, s-a constatat un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public-DNA, pe de o parte, si alte autoritati ale statului, Guvern si Parlament, pe de alta parte. Ministrul a precizat ca CCR a constatat in ultimii 14 ani un numar de 13 astfel de conflicte din totalul de 31 de decizii pronuntate.

Potrivit unei statistici publicate de Cristi Danilet facuta publica in 2017, CCR a admis astfel de conflicte si in cazul altor institutii: trei impotriva Senatului, doua impotriva Parlamentului, una impotriva Guvernului, doua impotriva Curtii Supreme, doua impotriva Parchetului General si doua impotriva Presedintelui. Niciodata nu s-a luat vreo masura impotriva celui care conducea institutia in cazul careia s-a constatat un astfel de conflict juridic.

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a aratat care ar fi realitatea in acest caz. "Ca observatie generala, raportul TT invoca obsesiv deciziile CCR si atitudinea procurorului sef DNA fata de acestea. Deciziile CCR sunt "creatii juridice" discutabile prin natura lor. O discutie critica nu le afecteaza caracterul obligatoriu. La randul lor, conflictele juridice de natura constitutionala nu pot conduce la si nu justifica revocarea conducatorilor de institutii aflate in conflict".

II: Ancheta in cazul Ordonantei 13

Toader a acuzat-o pe Kovesi de modul in care s-a desfasurat ancheta in cazul OUG 13/2017 de modificare a codurilor penale. Ministrul Justitiei a sustinut ca in cazul anchetei declansate de DNA dupa adoptarea OUG 13, Directia si-a arogat o competenta pe care nu o are, respectiv de a aprecia oportunitatea emiterii unui act normativ. Toader isi sprijina acuzatiile in baza unei decizii CCR care a fost dupa deschiderea dosarului si pe unele interceptari, facute de un procuror DNA in timpul unei sedinte de lucru din DNA.

Ancheta in acest caz a demarat pe 2 februarie 2017, iar decizia CCR a fost data pe 27 februarie 2017, dupa inceperea cazului. Procurorii DNA au dispus, in 24 februarie, clasarea acestui caz si declinarea unei parti din ancheta la Parchetul General.

In opinia separata a judecatoarei CCR, Livia Stanciu, aceasta arata ca actele depuse la dosar probeaza anchetarea de catre procurorii DNA a unor posibile infractiuni savarsite in procesul de adoptare a actului normativ mentionat (asadar "circumstantele" din aceasta perspectiva).

Stenogramele citate de Tudorel Toader sunt acum in dosarul aflat pe rolul Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM. Kovesi a contestat mai multe inregistrari si a aratat ca ar fi contrafacute. Ministrul Justitiei a atasat in acest caz documentul emis de Inspectia Judiciara, care este confidential si nepublic, deoarece inca nu a fost solutionat la CSM.

III: Refuzul de a se prezenta la Parlament

Toader a acuzat-o pe Kovesi ca prin refuzul de a se prezenta la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, in lumina deciziei CCR in acest caz, "s-a produs un blocaj in activitatea comisiei de ancheta", iar sefa DNA nu a respectat "acel comportament necesar loial" intre institutiile statului.

Hiba in acest caz este ca Laura Codruta Kovesi a fost chemata la audieri in calitate de procuror-sef DNA, desi ea trebuia sa dea relatii pentru ce s-a intamplat in 2009, atunci cand era procuror general al Romaniei.

Judecatorul CCR Simona Maya Teodoroiu explica in opinia separata acesta situatie. "Din analiza documentelor aflate la dosarul cauzei se constata ca au fost trimise d-nei Kovesi, in calitatea sa de Procuror Sef al DNA, mai multe adrese, in perioada 07 iunie 2017 - 27 iulie 2017. La fiecare dintre aceste adrese a fost formulat un raspuns scris, fiind exclusiv de competenta comisiei parlamentare de ancheta sa aprecieze continutul raspunsului, respectiv daca acesta este edificator si suficient pentru a formula concluzii - singur sau impreuna cu alte documente aflate la dispozitia comisiei, ori este nevoie sa adreseze intrebari suplimentare persoanei respective", arata magistratul.

IV: Cazul Belina- Liviu Dragnea

Toader a acuzat-o pe Kovesi de ancheta DNA in cazul hotararilor de Guvern in cazul Belina. Tudorel Toader a reluat teza potrivit careia oportunitatea emiterii unui act normativ nu este in sfera de competenta a DNA. "Vazand din partea cealalta, iti pui intrebarea cum cu jumatate de an in urma CCR statueaza, iar, ulterior, sub considerentul ca e vorba de HG, nu OUG, au fost verificare aceleasi aspecte", a comentat ministrul Justitiei.

Ancheta in cazul Belina vizeaza modul in care o insula de pe Dunare a ajuns in administrarea societatii Tel Drum, societate in spatele careia s-ar afla Liviu Dragnea, potrivit DNA. Totul s-ar fi facut cu ajutorul unor ministri si functionari, acuza DNA. Din partea Guvernului, pledoaria a tinut-o chiar Tudorel Toader, dar exceptia a fost respinsa.

Surse din magistratura au explicat ca ministrul nu ar trebui sa se pronunte in cazul unui anchete penale aflate in curs, pentru a nu se crea impresia ca se pune presiune pe procurorii DNA. Mai multe persoane sunt puse sub acuzare in acest caz, cele mai cunoscute nume fiind ale fostului ministru al Dezvoltarii, Sevil Shaidehh si Adrian Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman.

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a scris pe blog despre acest lucru: Destul de bizar, dl. ministru TT a invocat, ieri, in "rechizitoriu", inclusiv un conflict constitutional in care a pledat personal si pe care l-a pierdut ("la zero" voturi), cel privind cazul Belina. As mai adauga ca deciziile CCR sunt luate de multe ori cu majoritati stranse, chiar la un vot diferenta, si pot reflecta anumite schimbari de conceptie in materie de teorie constitutionala, nu neaparat un viciu legislativ.

V: Competenta DNA de a investiga emiterea unor HG-uri

Toader a acuzat-o pe Kovesi de modul in care procurorii DNA au anuntat intr-un comunicat privind cazul Belina, ca initierea si promovarea HG-urilor in acest caz s-a facut "cu incalcarea procedurii la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative".

Este vorba de o reiterare a unor declaratii facute de Tudorel Toader. Ministrul sustinea ca legalitatea unei hotarari de guvern este verificata de judecatorul specializat in contencios administrativ, si nu de catre procuror. DNA s-a plans la CSM, in acest caz si a cerut apararea independentei.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea cererii de aparare a independentei sistemului judiciar formulata de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie. (9 voturi admitere, 7 voturi respingere) ", anunta CSM, pe 20 decembrie.

VI: Presupusa lipsa a comunicatului DNA

Toader a acuzat-o pe Kovesi ca in cazul Belina, comunicatul DNA a fost o simpla opinie a institutiei. El a criticat faptul ca, ulterior comunicatul mai sus amintit a fost scos de pe site, fiiind vorba de un comportament de neasumare a unei erori de catre conducerea institutiei.

Comunicatul DNA din 22 septembrie 2017, privind cazul Belina si punerea sub acuzare a mai multor functionari si a lui Sevil Shaideh este pe site-ul parchetului.

VII: Acuzatii ca ar fi incalcat principiile de conducere

Tudorel Toader a acuzat "Performanta" procurorului sef DNA de a determina Curtea Constitutionala sa explice pe larg ca institutia DNA nu este nici Guvern, nici Parlament, nici Curte Constitutionala, nici instanta de judecata si ca, in calitate de conducator al acestei institutii trebuie sa respecte competentele legale ale DNA, precum si sa aiba o conduita constitutionala loiala. Ministrul o acuza de "incalcarea principiilor care guverneaza exercitarea functiei de conducere a unei autoritati publice".

Este voba de o acuzatie vaga, in care ministrul nu a dat exemple despre cum a fost facut acest lucru.

VIII: Comportament excesiv de autoritar

Toader a acuzat-o pe Kovesi de comportament excesiv de autoritar, discretionar, contrar obligatiilor de rezerva si deontologice impuse magistratilor.

Tudorel Toader isi bazeaza acuzatia pe o parte din raportul IJ care a facut un control la DNA. In acest caz, opiniile inspectorilor au fost impartite. Totusi, Sectia pentru procurori a CSM a aprobat pe 31 octombrie, cu observatii, raportul IJ privind controlul facut la DNA. Concluzia finala a CSM a fost ca activitatea conducerii DNA este eficienta.

IX: Implicarea in anchetele altor procurori

Toader a acuzat-o pe Kovesi ca s-ar fi implicat in anchetele altor procurori. El isi bazeaza afirmatia pe o inregistrare facuta la o sedinta a DNA, care este contestata de sefa DNA. "Eu mi-am asumat acest dosar impreuna cu domnul Dumitriu (procurorul Paul Dumitriu- n.red) si cu domnul Uncheselu (procurorul Jean Uncheselu- n.red). N-am facut un milimetru la stanga sau la dreapta fara ca eu sa spun da", ar fi fraza spusa de Kovesi.

Sefa DNA a negat cea mai mare parte din aceste inregistrari. In acest moment, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM are acest caz pe rol, fiind facute mai multe expertize tehnice. Toader s-a pronuntat pe autenticitatea acestor inregistrari, desi acestea nu sunt confirmate.

Procurorul Paul Dumitriu este unul dintre cei 135 de procurori din DNA care au semnat o scrisoare de solidarizare cu Kovesi si a cerut CSM apararea reputatiei profesionale si a independentei in fata declaratiilor facute de Tudorel Toader.

X: Prioritizarea dosarelor

Toader o acuza pe Kovesi ca ar fi prioritizat solutionarea dosarelor cu impact mediatic. Pentru aceasta, ministrul face trimitere la interceptarile retinute de Inspectia Judiciara in actiunea disciplinara.

Dupa cum am mai aratat, sefa DNA a negat cea mai mare parte din aceste inregistrari. In acest moment, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM are acest caz pe rol, fiind facute mai multe expertize tehnice. Toader s-a pronuntat pe autenticitatea acestor inregistrari, desi acestea nu sunt confirmate.

XI: Contestarea autoritatii CCR

Tudorel Toader o acuza pe Kovesi de contestarea actelor si autoritatii Curtii Constitutionale. Ministrul Justitiei a sustinut ca Laura Codruta Kovesi" a invinovatit CCR, punand pe seama deciziilor pretinsa imposibilitate a DNA de urmarire a unor fapte si recuperarea unor prejudicii".

In baza afirmatiilor sale, Toader a prezentat doua declaratii ale sefei DNA in care discuta despre impactul deciziei CCR privind abuzul in serviciu. Ea arata ca prejudiciul de 188 de milioane de euro nu mai poate fi recuperat din cauza deciziei CCR.

Era vorba de date prezentate factual, de Kovesi, statitistici ale anchetelor DNA.

XII: Interviurile la BBC si Euronews

Toader a acuzat-o pe Kovesi de contestarea autoritatii si actelor Parlamentului. "Procurorul sef declara pentru BBC ca se teme de desfiintarea DNA. Intr-un alt interviu acordat la Euronews s-a lansat intr-o critica dura a proiectelor de lege aflate in dezbatere parlamentara, acuzand ca politicienii lovesc impotriva efortului de a combate coruptia. Potrivit Constitutiei, tuturor legilor in vigoare, procurorul isi exercita competentele legale, interpreteaza, aplica legea, dar opera de legiferare este a legiuitorului", a argumentat Ministrul Justitiei.

Declaratiile lui Kovesi pentru BBC si Euronews care l-au determinat pe Toader sa-i ceara revocarea

Fost membru CSM, judecatorul Horatius Dumbrava a aratat pe facebook ca Toader ii imputa practic sefei DNA ca "s-a exprimat". "Sunt curios cum doamna Kovesi a incalcat dispozitiile art. 30 din Constitutie, care se refera la libertatea de exprimare. Constitutia asta a noastra din care domnului ministru Toader ii place atat de mult sa citeze. In contrapartida, ii spun domnului ministru Toader sa se gandeasca la dispozitiile art. 31 din Constitutie, asta in conditiile in care o acuza pe doamna Kovesi ca incalca Constitutia uzand de dreptul la libera exprimare", a mai scris Dumbrava.

XIII: Critici vehemente impotriva modificarilor legislative

Toader a acuzat-o pe Kovesi de critici vehemente formulate cu referire la unele propuneri de modificare legislativa, in unele interviuri pe care le-a oferit. Solutiile legislative respective au fost dovedite ulterior ca fiind constitutionale. Ministrul da exemplu propunerea legislativa de infiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, in conditiile in care Curtea Constitutionala a constatat constitutionalitatea acestei modificari legislative.

Jumatate dintre magistratii din Romania au fost impotriva proiectului de modificare a Legilor Justitiei. Peste 3.500 de magistrati au semnat un memoriu prin care au atras atentia ca aprobarea ideilor propuse de Tudorel Toader ar face mult rau justitiei. Mai multe sute de magistrati chiar au protestat in strada.

XIV: Declaratiile publice, contestate

Toader a acuzat-o pe Kovesi de incalcarea rolului si locului procurorilor intr-un stat de drept. Acreditarea unui alt statut al procurorului decat cel consacrat de Constitutie, a aratat ministrul.

Este vorba de mai multe declaratii facute de sefa DNA, in contextul discutarii legilor Justitiei, potrivit carora ar exista o incercare de a creste autoritatea ministrului Justitiei asupra activitatii procurorilor, "ceea ce ar afecta grav independenta acestora."

XV: Obtinerea de condamnari cu orice pret

Toader a acuzat-o pe Kovesi de incercarea de a obtine condamnari cu orice pret. Pentru a obtine condamnari cu orice pret, procurorul sef al DNA a intrat, se pare, intr-un razboi personal cu Parlamentul, Guvernul, Curtea Constitutionala, cu politicienii si oamenii de afaceri, cu totii culpabilizati pentru pretinse interese obscure, de natura sa anihileze lupta anticoruptie, se arata in raportul ministrului.

In sprijinul afirmatiilor, Toader aduce aceleasi interceptari care sunt pe masa Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM.

XVI: A crescut numarul de achitari

Toader a acuzat-o pe Kovesi de cresterea numarului de achitari, sporirea cheltuielilor si raportari eronate. Numeroasele solutii de achitare din ultima perioada in dosarele DNA, deja de notorietate, chiar daca sunt puse in mod constant pe seama Curtii Constitutionale de catre conducerea DNA, pun in discutie modul in care conducerea DNA asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, arata ministrul Justitiei.

Toader a anuntat ca o sa aprezinte date suplimentare in Parlament, in conditiile in care bilantul DNA urmeaza sa fie prezentat la finalul acestei luni. In urma deciziei CCR din 2016, privind dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu, mai multe dosare in care au fost trimisi in judecata inculpati acuzati ca au incalcat legislatia secundara au fost finalizate cu achitari.

Potrivit procedurii, la final de an, unitatile de parchete analizeaza achitarile, pentru a vedea cui sunt imputate. Sunt cazuri in care martorii s-au intors in declaratii, faptele au fost dezincriminate, daca a fost o eroare judiciara, daca procurorul a actionat cu rea-creadinta etc.

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu arata pe blog: Ministrul a imputat numarul achitarilor, dar numarul achitarilor nu poate fi imputat cu acuratete in conditiile in care nu exista o analiza a cauzelor care au condus la fiecare achitare si o sinteza pe categorii a acestora. De exemplu, unele achitari au survenit "automat" in virtutea deciziei CCR nr.404/2016 care a interpretat un text de lege, in urma schimbarii conceptiei asupra acestuia

XVII: Cazul Mircea Negulescu

Toader a acuzat-o pe Kovesi de lipsa de implicare a procurorului sef in identificarea si eliminarea comportamentelor abuzive ale procurorilor. "Dezbaterile publice privind comportamentul abuziv/ilegal desfasurat de catre procurori (ex: procurorul Negulescu) nu au determinat nicio reactie institutionala de asumare a unor investigatii efective", arata ministrul Justitiei.

Pe de alta parte, Kovesi s-a aparat constant in acest caz, sustinand ca atunci cand Mircea Negulescu si-a inceput activitatea in DNA avea o vechime de peste 20 de ani in magistratura, nu era nicio cercetare disciplinara in curs si nu a primit nicio sesizare privind conduita sa. Kovesi a spus ca i-a cerut lui Negulescu sa demisioneze dupa aparitia primelor inregistrari care il vizau, considerand ca a avut un comportament care nu e compatibil cu statutul procurorilor DNA.

Interceptarile facute de diferiti inculpati, inclusiv de fostul deputat PSD, Vlad Cosma, in care apare Negulescu, sunt facute in perioada in care acesta era procuror la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti.

XVIII: Falsificarea unor transcrieri de convorbiri

Toader a acuzat-o pe Kovesi de lipsa de masuri in cazuri grave constatate de instantele de iudecata falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice.

Toader a facut trimitere la un caz celebru, cel in care este implicat fostul print Paltin Sturdza, fostii deputati PSD, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu. O parte din probele DNA sunt mai multe interceptari gasite la perchezitii la Paltin Sturdza. Printul sustine ca acestea au fost transcrise gresit de ofiterii de politie.

Plangerea lui Paltin Sturdza, impotriva procurorilor DNA care au lucrat in dosar si a politistilor care au facut transcrierea, a fost initial clasata la Parchetul General. Printul a contestat-o la Inalta Curte, care a decis redeschiderea cazului. Ancheta deschisa impotriva procurorilor si a politistilor este din nou la Parchetul General, dar nu este pusa nicio persoana sub acuzare.

Inalta Curte a ramas vineri in pronuntare in dosarul lui Paltin Sturdza, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu si urmeaza sa se pronunte.

XIX: Tergiversari ale unor anchete

Toader a acuzat-o pe Kovesi de "Tergiversarea solutionarii cauzelor, cu consecinta prescrierii raspunderii penale - exemplu: cazul Microsoft".

Punctul XIX are o singura propozitie, fara date publice sau fara alte argumente. Ministrul face trimitere la un caz mediatizat, care a fost initial anchetat de procuroarea DNA Mihaiela Iorga Moraru. In instanta au ajuns 4 dosare legate de afacerea prin care Statul Roman a achizitionat licente Microsoft, iar patru persoane au fost condamnate in primul caz: fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan si afaceristii Dumitru Nicolae si Dorin Cocos. Pe 1 februarie 2018, DNA a anuntat ca acuzatiile in cazul a 7 fosti ministrui, cercetati pentru fapte in perioada 2000-2004, s-au prescris si s-a dispus clasarea acuzatiilor.

Ancheta in acest caz a inceput in 2013. Procurorul general al Romaniei a sesizat Inspectia Judiciara pentru a face verificar in cazul Mihaielei Iorga Moraru, cu privire la modul de instrumentare a anchetei in acest caz, dar si si alte dosare.

XX: Lipsa de reactie

Toader a acuzat-o pe Kovesi de lipsa de reactie in verificarea activitatii profesionale si conduitei unor procurori. El a criticat reactia sefei DNA in cazul de la DNA Ploiesti, reaprins de Vlad Cosma. Inspectia Judiciara a deschis deja o verificare. "Asteptam rezultatele verificarilor, insa in privinta comportamentului sefei DNA, de neasumare a rolului sau institutional, a reactiei mai degraba politicianiste, lipsite de o minima deontologie profesionala, ne putem pronunta", arata Toader.

Practic, Tudorel Toader nu a mai asteptat verdictul Inspectiei Judiciare si al CSM, pentru a vedea daca exista vreo vinovatie pentru sefii de la DNA Ploiesti sau DNA Structura Centrala.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 22694 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
85 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dintre toate explicatiile aberante si manipulatoare date de catre

...propaganda ziare.com, cel putin una e absolut naucitoare. Auzi, la ei: Kovesi nu trebuia sa se prezinte la Comisia parlamentara pentru ca atunci era procuror general iar acum e procur sef DNA. Noaptea mintii. Vedeti voi de ce nu cistigati niciodata alegerile? Mintiti mai rau ca borfasii si manipulati mai mult ca rusii.
Daca alaturam ziare.com la Scanteia lui Ceausescu, nu vom gasi nicio diferenta.

 

Foarte mult corectari cu ROSU!! miroase a Mamaliga :(((

2dorel si-a pus-o SINGUR de o DEMISIE:(((

 

raportul lui Tudorel Toader

varza, varza de Bruxxelles sau varza creata

ca sa-l intocmesti atat de prost, trebuie sa te pricepi

raportul este devastator, dar nu la adresa doamnei Kovesi, ci la adresa haitelor de lupi care au incoltit justitia

dupa acest raport, domnul profesor, TT, trebuie sa-si dea demisia si sa intre in istorie, am fost rector in dreptul ciumii

 

la cum a intocmit Tudorel raportul asta,Luluta nu mai poate

lucra in justitie,nici macar,ca grefier !....a avut sansa,sa demisioneze,dar nu a profitat,a zis ca m'neaiei ie DNA si ca nu se lasa....om,mai Videanu.....da io crez,ca treaba ie oabla...s-a eliberat si Johannis,de dosare !!!

eu am fost acolo cand Soros a vorbit cu Kovesi

si a dat ordin sa destabilizeze Romania !
am vazut agenturile straine cum isi pregatesc banii ca sa plateasca manifestantii !
e groasa rau !
vine Soros cu agenturile straine sa destabilizeze Romania ! cred ca trebuie sa te bagi in comisia lui Iordache ca sa fie reintrodusa ordonanta 13 pentru ca Romania risca sa fie pedepsita de Bruxel ! eu nu cred ca exista democratie fara ordonanta 13 !

gargameeeeeel demisia incompetentule !!!

-un inept ca tudor nu e are sa faca, macar , un raport .

-fostul procuror comunist ,sluga tariceanului ,are o singura grija sa si scape stapanii de puscarie .

-procurorul comunist gargamel ,vine cu decupari din ziare si inregistrari de la antena raspopitului , atat poate , atat pot sa faca.
la asta ,la gargamel ,si caracterul este ordinar si alunecos si fizicul ala mereu transpirat si lipicios ..un libidinos .

 

Ce parere aveți ?

O coaliție condusa de un condamnat si un inculpat pe baza unor asa zise inregistrări făcute de o familie de inculpați(bineințeles psd-iști) si transmise de 2 posturi de televiziune private aparținand a 2 condamnați prin intermediul ministrului justiției cer revocarea procurorului șef DNA ,instituția care se ocupa cu procesele si condamnările lor.
Oare de ce?

in aceste momente comice e bine sa vina si

"presedintele de onoare" psd , impreuna cu minerii inarmati cu rangi de fier , lanturi si bate , sa zdrobeasca iar pe toata lumea , iar la sfarsit sa faca un discurs despre "democratie originala" si patriotism !

Rusine tudorel

Dacă pana și un elev de liceu, iși da seama ca cele 20 de puncte sunt făcătură, ca cineva ca Cariceanu i-a dictat majoritatea dintre ele, defecțiunea e ca un prof universitar a semnat pt ele. E posibil in condițiile cand tudorel e sub influența unor droguri tari și a devenit adictid la ele. In rest nu imi explic comportamentul lui, deși incerc sa-l ințeleg. Sa nu știe el ca in cauzele aflate in judecare nu poate el sa se pronunțe, depășește orice inchipuire. Totul e atat de rea voința, incat te intrebi cine se temea de anchetele Dna ca sa riște orice .

Așa ceva ...

Mai hastagienilor, dar cine a făcut această analiză care te năucește pus și simplu? La marea majoritate a acuzațiilor lui Tudorel se răspunde cu: "Koveși a negat", "Kovesi s-a aparat constant", "IJ incă nu a judecat" etc. Mai puneți mana pe carte. Dar cea mai tare este asta: CCR-ul spune că a incălcat Constituția, Ziare.Com expune părerea singurului judecător CCR care a votat impotrivă. Jurnalism pe paine tată!

Ziare.Com by DNA via Cipru

Propaganda statului paralel a intrat in acțiune: minciuna, dezinformare, nerușinare, propaganda bolșevică si nazista, amestecate. Aceasta propagandă a invadat spațiul virtual ca un cancer, folosindu-se de sisteme de diseminare, postaci, ONG-uri plătite! Problema pentru Klaus Iohannis si sistemul pe care il patronează este una singura, in esență: poporul, adică masele mari de romani pe care se fondează statul, sa NU ințeleagă ca a fost manipulat si batjocorit. Iată de ce a fost pus in mișcare uriașul aparat de propaganda bolșevică al statului, doar-doar nu se va afla.
P.S. Dar ambasadorul american ce spune?!?

oamenii lui Soros au patruns in patria noastra si

incearca sa destabilizeze tanara democratie !
agenturile straine au luat legatura cu Kovesi , Basescu , omul invizibil , DNA , si cu Johannis pentru a intra cu forta in strabunul Teleorman !
Valcov este in pericol ! marele strateg economic analfabet , hot si bandit trebuie protejat ca sa nu afle nimeni incotro pleaca banii publici captati de psd-isti !
jos Soros , jos agenturile straine , jos DNA , jos ambasadele , jos multi-nationalele , jos autostrazile care nici nu exista !

bengosule, ai ajuns la statul paralel?

nu mai raspuns si vii cu povesti, cu martienii? psd-ul e la putere de ceva vreme asa ca de acolo vine batjocora fata de popor, de la insula lui dragnea si minciunile lui toader.
nu e doar kovesi, toti magistratii au zis ca psdul e un dezastru pentru justitie si se vede si cu ochiul liber.
cum ma, nu intelege nimeni, nici ue, nici magistratii ce e in raport? numai tu cu tudorel si dragnea sunteti suficient de profunzi? va vede toata lumea ca mintiti si furati si voi credeti ca prostiti lumea in fata?

 

Bine ca la ce minciuni gogonate a turnat kovesi nu ati analizat

Uitati tot ce a spus Toader si ascultati convorbirile lui codruta de decapat dosare si ce au spus cei din unitatea de elita ploiesti.Analizati de ce a refuzat sa raspunda la intrebari simple,daca a fost sau nu la oprea si la petreceri cu ghita si ponta.
E de puscarie eroina voastra.Fapte de o gravitate exceptionala.Nu ca psd nu ar fi vinovati de nimic,dar fiecare trebuie sa raspunda pt ce a facut,va veni soi randul lui dragnea,acum e despre codruta.

 

Lehamite

Eu l-am ascultat si pe Stefan cel Mare, si pe Mihai Viteazul, si pe capiatanul Titanicului, si pe Pistruiatrul, si pe multi, multi altii. La cinema, la televizor. Asta ce inseamna, ca am fost eu cu ei acolo? La fel cum eu, tu, noi, ascultam ce ni se spune la televizor, dar nu suntem acolo, sa avem o proba palpabila, la fel si aici am ascultat ce a spus Toader despre Kovesi, si despre DNA, dar nu avem probe palpabile. Si atunci de ce sa cred eu ca Kovesi minte, iar Toader nu minte? Imi creste mie salariul, se lasa vecinul Ghita de baut, primesc eu acasa curent electric gratis? Nu, eu cred ceea ce cred pentru ca logic, cel care este impotriva DNA se simte cu musca pe caciula, ala a furat sau fura, ala are un interes ca altcineva sa poata fura, ca sa castige si el ceva din asta.

Demisia tudorel

După ce a dat cu bată in balta tudorel are 2 soluții: sinuciderea sau demisia.

darnicu

unde erai ma securistule cand Macovei schimba legile justitiei dupa chipul si asemanarea ei,prin ordonanta de urgenta ,fara nicio dezbatere publica,fara macar sa le treaca prin Parlament ?? atunci de ce nu latrai ma comunistule?bai tie chiar nu iti e niciun pic de rusine?cum poti sa te mai privesti ma in oglinda?Noroc ca bunul Dumnezeu n -a dat unuia ca tine copii,ce ar fi putut invata de la tine?!sa minta,sa faca rau,sa toarne,sa nu munceasca niciodata . Tu iti duci traiul facand rau si mintind ! tu te inchini la culcare,spui o rugaciune ?!te rogi la satana,ca n ai nimic sfant .Fereasca Sfantul !

Amuzanti astia de la Ziare.com! O fi IED, care nu

..mai semneaza de frica? )))))

Deci MINISTRUL JUSTITIEI Tudorel, profesor universitar, expert al Comisiei de la Venetia, etc, etc, e contrazis de o ziarista? Hahahahahaahahaahahaahaha, si ziarista vrea sa-i dam dreptate ei! ))))))))))

 

Wikipedia

Sebastian ghita zis “copilul"

Corect

Uite, azi, ca e o zi speciala, am ceva special pentru tine. E Dragobetele. Si am remarcat ca ma urmaresti cu mare efort, cu mare atentie, cu mare interes. Asa ca vin in intampinarea dorintei tale. Uite, azi te cer de nevasta! Ce zice, ne logodim? Asta, evident, daca vei scrie si tu asa, mai mare aici, sa pot citi si eu, ca tu, de harnic ce esti te invartesti pe aici de cativa ani, dar ai tot statutul de incepator, rank user ZERO!

Cam prea multe gogomanii a facut tuDOREL in acest

raport (comandat !) ! Parca era profesor de drept penal si a facut chiar si incalcari in raport a unor legi, fapt PENAL pentru profesorul de drept tudorel ...

Poporul

După ultimele sondaje Dragnea psd 15%; Codruta 85% increderea populației in diverse personaje

Dar Burebista cum sta in sondaje? Mai e la

...Sarmisegetuza? N-ai inteles nici acum despre ce e vorba in aceste zile in Romania! Raportul de ervocare a lui Kovesi, este devastator pentru propaganda. Motivele de contrare a raportului sint zbateri ale unor propagandisti constienti ca-si vor pierde zeita coruptiei. Democratia nu este sinonim cu Kovesi, iar asta nu vreti sa acceptati. Ghinion!

hai sa va spun eu ceva

nu are relevanta raportul , nu are relevanta nimic , asteptati reactia ambasadei US si dupa vom vedea.repet pe Laura nu a pus-o nici dragnea nici Iohannis!aveti putina rabdare.pot sa fac doar un mic spoiler : vom avea parte de suprize COLOSALE! ;)

 

Surprizaaaaaaa

Te trag in tzapa?

RAPORTUL TUDOREL , o delatiune cap/coada fara

avizul de specialitate care garanta veridicitatea .

Momentul este de un ridicol absolut si tinde sa fie o cutuma tocmai acolo unde se ignora adevarul , care a fost inlocuit de birfa televizata furnizata de infractori sau de acolitii lor .

Astfel , ne facem viata mai frumoasa si comici vestiti vor dicta arestari dupa regulile artei, inspirati de celebrii Stan si Bran sau mai nou , Andreea Cosma .

@VladimirTzepeshov 15:14

- hai sa nu ne mai spui ! ca suntem satui de tine ca de mere acre ! :o(((

"Hibele din raportul lui Tudorel Toader - analiza pe cele 20 de "capete de acuzare"

Hai sa va spun si eu ceva.

Ambasada US, si oricare alta ambasada, are, intre altele, si atributia sa protejeze, sa ajute cat poate cetatenii tarilor pe care le reprezinta si afacerile, banii firmelor si a cetatenilor tarilor din care provin. Asa ca ambasada US, alaturi de alte ambasade, au o pozitie clara impotriva coruptiei, impotriva hotiei, pentru ca din asta, sau prin asta pierd si cetatenii si firmele din tarile pe care le reprezinta. De aici logic, Ambasada US, si celelalte ambasade, vor sustine persoanele, institutiile, care lupta impotriva coruptiei, impotriva hotiei. Asa ca este absolut normal ca Ambasada US, si oricare alta ambasada sa sustina DNA si s-o sustina pe doamna Kovesi. Ceea ce a spus, si ceea ce vor spune Ambasada US, si celelalte ambasade, a fost si va fi pro DNA si pro Kovesi. Aici nu vor fi surprize. Aici e imposibil acest fapt, atata timp cat toata lumea stie ca PSDragnea fura, iar DNA si Kovesi lupta pentru Justitie, pentru Dreptate.

lol

pai si am zis eu ceva diferit? LOL am zis sa aveti rabdare ca urmeaza o supriza care nu o pot spune!

Bancuri tinere.

Ambasadele straine nu-si apara nici macar cetatenii lor care patesc ceva prin Basiohannia.Un cetatean american a fost batut de Militie degeaba saptamana trecuta,cazul ia amploare in spatiul public, si nici o reactie virulenta a lui Klemm.Ambasadorii sunt numiti politic sa-si umple buzunarele proprii in timpul mandatului vanzand margeluse colorate bastinasilor.

Voi n-ati inteles nici acum ca actuala Constitutie

...nu e facuta pentru Ceausescu! Sau, voi credeti ca presedintele e un fel de Ceausescu?

Taparule@ Sudist esti cu mai mult de 2 fete...

Hai nu ne zi NIMIC!!
Te rog ia din fata...dar taci!

@hastalavista

ti-am spus-o si repet : nu intru in polemica cu membrii de partid!eu vorbesc doar cu oamenii onesti care nu au agenda politica!iar tu faci parte din ciuma portocalie!deci tot aceasi FSN-isti care tot mintiti romania de 30 ani incoace!pe deasupra nici macar nu vii cu argumente ci doar...aiureli!noapte buna !

@un ciudatzean ioropean 20:26

- nu ciudatzene , credem ca draknea e un fel de ceausescu ! :o)))

"Hibele din raportul lui Tudorel Toader - analiza pe cele 20 de "capete de acuzare"

Avem in acest amplu articol,

explicatii clare, preluate din spusele specialistilor in legislatie, a celor care si stiu ce vorbesc, nu doar vorbesc. Dar oricat de afon ai fi in temele legislatiei un lucru il intelegi, pentru ca e prea limpede sa nu-l intelegi. Toti cei care cer schimbarea Sefului DNA au avut, sau au probleme cu DNA. Probleme pe care si le-au creat singuri, nerespectand legile. Sau, daca chiar nu toti sunt hoti, mare parte dintre ei sunt hoti, iar ceilalti lenesi in gandire si prefer sa priveasca ecranul televizorului, decat sa gandeasca. Iar de acolo iau ce li se serveste, ca tu nu poti dialoga direct cu televizorul, sa te lamureasca ala daca totusi vrei sa fii pe deplin lamurit, cu argumente indubitabili. Oamenii simpli, curati, verticali, rationali, nu au fost anchetati niciodata de DNA, nu au fost acuzati de nimic de DNA, nu au fost trimisi in judecata de DNA. Si exact aia sunt multumiti de activitatea DNA, exact aia sustin acum DNA, sustin acum Seful DNA. Hotii in schimb s-au coalizat impotriva DNA. De ce? Asta nu voi spune eu, va las pe fiecare dintre dumneavoastra sa raspundeti la asta.

 

Nu are importanta ce zic specialisi

Ce specialisti?
Daca bengosu,copilu,catateanul,lehamite si ceilalți postaci psd zic ca raportul e bun,trebuie sa credeți.
Aceștia sunt experți in justitie.
xd

si Vanghelie s-a exprimat pe persoana fizica

si a zis ca e foarte bun !
nu doar astia pe care i-ai amintit !
de Pop nu vreau sa mai zic nimic , ca sa nu afle Daea !

sedricro

Imi cer scuze. Ai dreptate. Trebuia sa fiu convins deja nu numai ca Kovesi trebuie data afara, ci sa fiu deja ferm convins ca deja au dat-o afara. Dar eu, spre rusinea mea, inca astept si postarea tovarasului sau tovarasei albacazapada, desi stiu ca si ea va scrie aceeasi stupizenie. Numai ca mai legat, mai fara pauze de gandire, pardon, de antigandire, ca ceilalti.

sefricro - mai adauga...

..si pe hamurabi, mare specialist in justitie.
E portar acolo.

Specialistii astia sint totuna cu sclavii propagandei, nu-i

...asa? Vezi ca fiecare punct din Raport are in spatele lui si documente. Specialistii vostri nici n-au auzit de acestea, dar isi dau cu parerea ca Werner la Cotroceni sau Bruxelles.

Vaiii Cetatene PRAZIlien... ce iese din tine??

"Voi n-ati inteles nici acum ca actuala Constitutie
..nu e facuta pentru Ceausescu"
Din tine iasa ce ai manvat...Carnati0ltenesc Proaspăt Luat din fata !!

Bravo,xd

"Specialistii astia sint totuna cu sclavii propagandei"
doar postacii psd sunt liberi si scriu opiniile lor(ce primite de la sef).
Spor la munca.(nu te ustura limba ?)

de la asa multe rapoarte , Tudorel are capul in forma de trefla !

nici el nu mai stie cum sa le invarta !

 

Bum,sa stii ca acest ministru Tudorel care face parte din GIO

el urmareste alte scopuri meschine.Raportul lui privind demiterea sefei DNA este doar o perdea de fum pe care Coalitia PSD-Alde Tariceanu a aruncat-o in public cu scopul de a abate atentia romanilor de la gravele probleme cu care se confrunta:Cresterea inflatiei,prin devalorizarea leului,lipsa locurilor de munca, investitii zero, o infrastructura ca in Evul Mediu, spitale unde se moare cu zile,etc. Cel mai grav insa este plecarea in masa a tinerilor din tara pe meleaguri straine, Romania fiind a doua tara din lume,dupa Siria.Sirienii se lupta cu strainii, romanii se lupta cu politrucii corupti.De aceste probleme ar trebui sa se ocupe guvernantii nostri, nu cu doamna Kovesi.Shalom

da , dar acum trebuie sa ne si amuzam putin !

trebuie sa profitam de aceste situatii comice si sa vedem ce fac acesti analfabeti politruci in aceste functii inalte !
nu vreau sa tratez serios o anomalie psd-ista !
refuz ! lasa-ma macar sa zambesc !

Tudorel

din istoria recenta

TT a fost in Japonia sau pe insula Guam la o instructie cu puscasii marini. Daca a fost in Jap a fost tot la un gen de instructie

nedumerita, doamna cu mantie de pavian, il cheama de urgenta.

tt vine dupa cateva saptamani, spune ca v-a prezenta el raporutul care, anterior, intr-o imbarligatura de cuvinte si de evenimente, ne-a anuntat ca-i finalizat de cand haul si pamantul. Trece si pastele cailor si trec si rabdarile noastre, totusi, intr-un cadru festiv, citeste pe diagonala niste fituici luate de pe la ciuvici si alti ciutaci. Deci citeste fituici si nu raportul finalizat de la Adam si Eva.

conculzie

raportul nu este al domnului profesor. E mai clar ca lumina zilei. E raportul lui codrin, sau a lui serban, sau poate a omului Alta Intrebare

de ce? Simplu. Domnul profesor a spus-o raspicat. O am aici dar, nó scot de cand spune seful.

raportul asteptat apare pe site-ul ministerului dar eleborat de un comitet din departamentul ciumii. Nu cel aflat in naftalina din buzunarul lui Tudorel. O mica stupoare. Si inca o eroare, raportul grupului de control al justitiei, apare pe situl Manastirii din Belina, dupa o noua era glaciara. A picat reteaua, a picat site-ul? Nu.

E clar ca cele doua rapoarte nu sunt congruente. Intersectia lor apartine Multimii din Videle

istoria ce vine

bombele cad, bineinteles, in capul dezgolit al lui Tudorica. Cand isi vor da seama sacalii ca au fost smecheriti chiar de neaosul din Moldova, acesta va fi raspopit cu siguranta. De ce? pentru ca Cotroceniul va nota lucrarea cu patru. "Rapoortul" nu va trecere, iar fostul rector de drept ciumat, va fi declarat repetent.

tt va fi pe la Bolta Rece, prin crasmele de pe Sarariei, laudandu-se, la una mica, de cum i-a fentat el pe ciumati

o seara frumoasa Domnule Profesor!

Indiferent cate eforturi o sa depuneti

in apararea parchetaresei nu o sa reusiti sa faceti mare lucru.In afara de tefelistii lui Chirila si Sandy Batausul ,adica vreo 100.000 de persoane ,toata lumea e convinsa ca dosarele DNA sunt facaturi politice.Si asta nu o spune Tudorel parchetarul ci cel care a dus pe inalte culmi dosarele politice ale DNA-excrocul Basescu.Ce trebuie sa fii doxat juridic sa vezi ca baschetbalista a transformat o infractiune marunta de competenta parchetului local,mersul cu masina cu girofar a politrucului care ii era sef,in dosar politic ,pe care a uitat, dupa ce a demisionat ala, sa-l mai instrumenteze.Orice om normal la mansarda isi da seama ca Hotzomannis este SANTAJAT de parchetareasa care poate sa-i deschida dosar penal nevestei si-l poate face sa demisioneze in urma scandalului.Nu problema asta ar trebui sa va ingrijoreze ca si contribuabili ci ca Hotzomannis plateste taxa de protectie la maharii kolhozului de tip sovietic din banii vostri.Tocmai a anuntat,si nimeni nu face scandal,ca EL mareste contributia la kolhoz cu 0,2 procente din PIB.Atat va costa sustinerea baschetbalistei pe functie de kolhoznicii Merkel,Juncker,Tusk si Timmerman.Ultimul nici nu mai asteapta si vine imediat la Buc dupa malai.Ca sa va dati seama cat va costa mentinerea sefei Gestapoului politic inmultiti PIB-ul estimat de 200 de miliarde de euro cu 0.002 si o aflati ca va costa 400 de milioane de euro.Atatia bani nu a recuperat DNA de cand exista.O sa regretati amarnic aceste vremuri in care bajbaiti dupa democratie sustinand diktatorul suprem,sef direct al SS-SRI,Gestapo-Dna,justitie intreaga,militie si armata.Nici macar Ceausescu nu a adunat atata putere doar in mainile sale.

 
 

lasa-l in pace , pentru ca el are probleme !

respecta si tu cat poti un om bolnav !
daca vezi , ca el e bolnav , nu-l intarata , nu-l zgandarii , ca-i faci si mai rau !

Eu, si daca as fi

in coma alcolica ,sunt mai destept decat toti bornatii sustinatori de baschetbalista si de Hotzul National.Asta asa ca m-ai intrebat ca altfel nu ma bagam in discutie.

 

Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie

Cat mai multe parchetarese ca Kovesi si cat mai multi bolsevici (coruptii psd-isti) in inchisoare.
Sa fie intr-un ceas bun.

Sint dosare politice zici tu cu tupeu de securist?

Care politica? Aia care vrea sa-si construiasca averi pe spinarea oamenilor cinstiti? Toti hotii astia pe care-i aperi tu cu tupeu au averi nejustificabile prin pozitiile si veniturile de bugetari. Acest fapt, in sine, constituie dovada coruptiei lor. Deci nu mai minca perje a la ruse pe aici despre bietii bugetari milonari persecutati politic de raii aia de la dna, cacdeja te-ai facut de ris peste norma.

Hibele juramantului incalcat

Jur să respect Constitutia si legile tării, să apăr drepturile si libertătile fundamentale ale persoanei, să-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiintă si fără părtinire. Asa să-mi ajute Dumnezeu! Referirea la divinitate din formula jurămantului se schimbă potrivit credintei religioase a judecătorilor si procurorilor si este facultativă.

Nota: orice persoana inclusiv penalii lu Iohanis.

 

Dute la 2 si15 de ia din fata ..cu juramntul tau!!

pai nu toți miniștri si parlamentari au jurat!!
pe ma-sa au ajurat??

Schimbare!

au fost schimbati 2 prim-ministrii pana acum, se incearca si schimbarea capului dna.

a simtit cumva populatia ca vreo unul dintre acestia a gresit in asa masura sa se ajunga pana acolo? a iesit cineva in strada pentru a cere asta?! NU! s-a iesit in strada pentru alte lucruri pe care cei decapitati au ascultat in o oarecare masura.

atunci intrebarea retorica este: pentru cine au fost schimbati?

rapoarte, blah-blah... stim foarte bine ca "Necuratul se ascunde in detalii"

legea este o arma pentru a fi folosita atunci cand lucrurile nu merg bine

pentru cine nu merge treaba bine? pentru populatie nu este nici o schimbare... disperarea miroase de la o posta!

 

2dorel toader este un birocrat comunist din specia celor care au

condamnat elitele romanesti la moarte sau la temnita grea, pe povesti, dupa ocuparea tarii de catre trupele sovietice - kk profesor emerit, kk specialist in drept, kk moralitate si onorabilitate - un om de nimic - un sobolan ridicol care sapa la temelia democratiei

 

tudorel toader

cel mai tare ministru al justitiei care l-a avut romania vreodata!
respect tudorel toader!
v-am mai spus si o repet...protestatarii sa se duca in stirbey voda si sa-i scandeze lulutei : DNA SA VINA SA TE IA!!

p.s. se zvoneste ca la vila lac chiriasul face exercitii de caligrafie!/ invata sa semneze fara sa-i tremure mana!:)

 

DNA SA VINA SA TE IA!!

Kovesi o să stea mmmuuuuulllttt și bbbiiiiinnneee...!!!!!
Pană la sfarșitul mandatului, timp in care alde voi o să continuați a avea vise umede cu ministrul auto Rudotel, cum de la inălțimea micimii sale profesionale o inșfacă pe Kovesi de fustă. Sau turul pantalonilor, mai degrabă. Căci altceva nu e capabil să facă.

@Ahmed

Tu speri prin numele tau si poza ta sa atragi cat mai multe discutii, ura, valuri aici pe forum. Dragule, esti un trol nul de care imi este mila! Trezeste-te! Nu te mai prostitua mental si emotional pe acest forum! Maergi in pace!

lui ahmed

imi permiti sa citez din ahmedinejad?

multumesc

"tudorel toader, cel mai tare ministru al justitiei care l-a avut romania vreodata!"

poate tare de cap si un pic neaos la vorba

daca nu esti roman un pic de respect pentru tara, chiar s-ar impune. Numele tarii noastre se scrie cu r mare in orice imprejurare. Bagat la tartaca?

Romania, trezeste-te!

20 de raspunsuri argumentate la 20 de asertiuni ale lui tudorel.

Pacat ca articolul nu este semnat, as fi felicitat autorul.

 

Fiecare intelege ce vrea daca gindeste in termeni politici.

Ca si talibanii, desigur. Raportul este foarte amplu, cu dovezi indiscutabile, nimicitoare. Ce spun parerologii politici, se stie foarte bine. De data asta vorbim foarte tehnic, in termeni juridici, de drept.

"De data asta vorbim foarte tehnic,

in termeni juridici, de drept". Bravo! Dar totusi, cu cine vorbiti voi??? In termeni juridici, de drept, foarte tehnic. Cu albacazapada, cu bengosu2007, cu lehamite? Ca de aici ceilalti nu pot vorbi cu voi, aia nu detin nici un nivel tehnic la nivelul vostru, nici cunostinte juridice la nivelul vostru, nici cunostinte de drept la nivelul vostru. Ceilalti sunt cu mult peste voi.

@cetatene @tovarase@camarade

Ai un discurs ciudat, parca ceea ce spui este gol fara emotie, tarire! Parca esti robot.... Logica pe care-o afisezi este asa de sterila si irealista dar tu vrei sa demonstrezi un adevar care nimeni nu-l poate prezenta fara ratiune, adica gandire rationala critica. Pacat de roboti ca tine, iti consumi bateriile pentru o cauza murdara!

Bravo

După părerea ta si ai altor specialisti la ca tine caci specialisti de meserie adevărați au spus ca sunt numai bălării.

20.

Douazeci de puncte si niciunul nu "sta in picioare".
Toate au pozitia lui Tudorel.Ingenunchi.

 

pt darnici...

Darnicule,e cam tarziu sa ceri pe cineva de nevasta ,trebuia sa ceri la timpul potrivit,sa ai si tu copii,nepoti,ca orice om normal.Dar tu ai preferat sa fii securist,sa servesti securitatea,sa faci rau si sa distrugi vieti.Eu am nevasta,am copii ,am tot ce trebuie sa am.Nu sint in slujba nimanui,nu mai sint in Romania din 2001.Scriu pt ca vreau sa scriu,fara simbrie si fara texte scrise de altii,cum e cazul tau.Parintii mei au fost chinuiti de unii ca tine,pt ca in 1962 au refuzat colectivizarea.Tatal meu n-a vrut sub niciun chip sa cedeze celor ca tine si sa dea pamintul securistilor ca tine.Abia cind noi ,copiii lui,am fost pedepsiti la scoala si scosi in fata clasei si aratati celorlalti colegi ca suntem fii de chiaburi,abia atunci tatal meu a cedat.Era prea mult pt el.Dar tot a refuzat sa cedeze celor ca tine,s-a dus si s-a facut acar,a muncit in gara la Tirgoviste.N-a vrut sa le faca bucurie celor ca tine,care n aveau nimic dar voiau sa devina sefi ,desi nu avusesera nici o palma de pamant.De atunci,urasc oameni ca tine,din ziua cind tatal meu s-a intors plingand .Ne luaserati totul,devenisem intr o singura zi saraci,desi cu o zi inainte aveam pamainturi de la Tirgoviste pina la Nucet.De atunci va urasc si nu vreau ca tot unu ca tine sa faca iarasi ce ati facut atunci.Am plecat de acolo cu familia inca din 2001,dar am mostenit ce li se furasera parintilor si bunicilor mei.Si sa stii cala un site ca ziare.com e o onoare sa am punctajul scazut.Asta e dovada ca nu sint aservit altora,ca tine.

 

Vai, tovarasele Corect,

m-ai impresionat pana la lacrimi. Cat de corect esti tu si cat de anticomunist, antisecurist si anticeausist esti tu! Ce mai, m-ai dat pe spate, cand am citit cat ai putut suferi tu, si de nervi, de plictis, de ciuma rosie ai plecat fix afara din Romania. Bravo! Numai ca nedraga tovarase, tu scrii pe aici ce vrei, dar ai lasat in spate asa, o dara, cam rosie, cam plina de kremlinism. Pe acest forum tu, Corect, functionezi din 18.09.2009. Adica de aproape 9 ani. De atunci si pana acum, ai Rank ZERO, dar mai ai in plus inca doua fotografii-profil, avataruri adica, care te caracterizeaza, ca tu ti le-ai ales, nu ti le-am pus eu. Una dintre ele reprezinta o actrita probabil, pesonal nu stiu exact cine este. Decat sa gresesc mai bine tac. Alta poza avatar care te reprezinta este prezenta, aia de azi, ca sa stii la ce ma refer, si apare acolo Turnul Chindiei. Din Targoviste, cea de care banuiesc ca esti legat, iti place, de aia ai pus-o. Tu. Si ultima, cea de-a treia care te reprezenta, si am toate motivele sa cred ca te reprezinta bine si exact si acum, este cea in care, surpriza, tu, chiar tu, Corect, esti reprezentat chiar aici de cine? De Tovarasul Nicolae Ceausescu!!! Da, nestimate tovaras, in urma cu cativa ani tu functionai tot aici, pe Ziare.com sub protectoarea poza a Tovarasului Nicolae Ceausescu! Asta n-o spun numai eu, asta o poate confirma oricine de aici, de pe Ziare.com, care da un simplu click pe avatarul tau. Si iti apare apoi prezentul si trecutul, inclusiv unul din avatarele tale trecute, cea cu Ceausescu. Deci de care imi esti tovarase, care defilai sub avatarul Ceausescu, esti anticomunist, esti antisecurist, esti anticeausist? Eu am dovedit ca nu esti asa cum ai vrea sa pari tu pe aici. Esti exact component de baza a Ciumei Rosii. La nerevedere, tovarase Corect!

@Corect 20:3

- marturia tip a unui securist batran si ... kariekt ! :o(((

"Hibele din raportul lui Tudorel Toader - analiza pe cele 20 de "capete de acuzare"

hopa ca se trezi antilopa

parca am mai ascultat povestea asta pe la radio sant

nu prea ne intereseaza viata ta atat timp ne vinzi gogosi mucegaite

am intalnit fecvent tot felul de milogi care abia asteptau un moment potrivit de sterpelit

spune'ne cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti

nu te intereseaza punctele, corect, dar nici justia nu te intereseaza sa fie corecta?

.............................................mai Mincinos,

...de profesie, Mincinos!Da 'daca' tata tau era atit de Bogat,Chiabur, cum se face ca nu a ajuns la canal?Multi din familia mea au fost Trimisi acolo si Acolo sau Nascut si copiii lor!Tu esti un Ratat pe undeva, si te Prostituezi pe aici de ceva vreme, Pentru Maruntis psd-ist si copeici rusesti!
...darnic00-ul a fost mult prea 'darnic' cu tine,nu merita-i Atita Atentie!Deci in Transnistria din 2001! Retinem!Pasly na Turbinka!
viorel ratiu cincinnati oh usa


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor