Ziare.com

Kovesi a facut bilantul DNA. Mesaje clare de sustinere de la Iohannis, procurorul general, CSM si ICCJ: Isi face datoria

de Irina Olteanu; Ionel Stoica
Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 12:55

   

Kovesi a facut bilantul DNA. Mesaje clare de sustinere de la Iohannis, procurorul general, CSM si ICCJ: Isi face datoria
Laura Codruta Kovesi a prezentat, miercuri, Raportul de activitate a Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2017.

Sefa DNA si-a inceput discursul afirmand ca 2017 a fost un an dificil, demersul luptei anticoruptie fiind pus puternic sub semnul intrebarii.

Potrivit ei, aproximativ 1.000 de inculpati au fost trimisi in judecata, anul trecut.

"O treime dintre inculpatii trimisi in judecata au avut functii de conducere, control, demnitati publice ori alte functii importante. 3 ministri, 5 deputati, 1 senator, 2 secretari de stat, 1 fost presedinte al Camerei Deputatilor in Parlamentul Romaniei si 1 secretar general al unui minister au fost trimisi in judecata in urma investigatiilor DNA", a precizat sefa DNA.

Prezent la bilantul DNA, presedintele Klaus Iohanni, si-a manifestat sprijinul pentru institutia anticoruptie.

"Prin activitatea sa, DNA a aratat ca principiile statului de drept sunt realitati. Veti avea in mine un partener si un sustinator al aplicarii acestor principii", a subliniat Klaus Iohannis.

Totodata, el i-a atacat dur pe cei care incearca sa discrediteze DNA: "Din pacate, asistam in ultima perioada la manifestari virulente ale disperarii, si la incercari de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA si cu incercarea clara de a subordona Justitia politicului. Inadmisibil. Niste inculpati si niste condamnati penal, dupa ce au fost prinsi de institutiile statului incalcand legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au prins".

Seful statului nu a anuntat decizia cu privire la cererea de revocare a sefei DNA, dar inainte de inceperea sedintei a declarat ca, "in conditiile date, este clar ca suntem departe de o revocare. Tot mai departe".

De altfel, nu numai presedintele Klaus Iohannis si-a aratat sustinerea fata de DNA. Cristina Tarcea, sefa ICCJ, procurorul general Augustin Lazar si Codrut Olaru, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, au transmis mesaje clare ca sunt alaturi de Laura Codruta Kovesi si institutia pe care o conduce.

Bilantul DNA a avut loc la o zi dupa ce Sectia de Procurori a CSM a decis sa respinga cererea facuta de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, privind revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi. Avizul CSM este consultativ, decizia finala apartinand sefului statului.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu a participat la sedinta, invocand faptul ca nu a primit inca raportul de activitate. Nici premierul Viorica Dancila nu a participat la bilantul DNA.

Este de mentionat ca acest lucru reprezinta o premiera. Este pentru prima data in ultimii ani cand premierul Romaniei si ministrul Justitiei nu participa la bilantul DNA. De altfel, acest lucru a fost sesizat si de sefa ICCJ, Cristina Tarcea: "Nu ma pot abtine sa nu precizez ca particip la al cincilea bilant DNA si parca in alti ani masa de la prezidiu era mai lunga si mai incapatoare. Vremea sau vremurile...?"

In schimb, a fost prezent ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

Ziare.com v-a prezentat, LIVE TEXT, desfasurarea sedintei in care a fost prezentat Raportul de activitate a DNA. Urmariti mai jos declaratiile facute de Laura Codruta Kovesi, presedintele Klaus Iohannis, Cristina Tarcea, sefa ICCJ, procurorul general Augustin Lazar si Codrut Olaru, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii:

12:35 - Laura Codruta Kovesi a luat din nou cuvantul, pentru concluzii

- Multumim tuturor invitatilor care au luat cuvantul. Mesajele au fost destul de clare, cred ca in urma analizei obiective de azi cu totii stim ce a fost bine si ce nu a fost bine.

- Suntem intr-o perioada in care s-a vorbit mult despre DNA, s-a vorbit mult si despre mine, mai ales in ultimele zile. Sunt lucruri adevarate, lucruri neadevarate, dar astazi o sa spun si eu un lucru adevarat despre mine. Sunt o persoana optimista, iar colegii stiu acest lucru. Sunt foarte optimista.

- Cea mai importanta resursa a DNA sunt oamenii. S-a spus aici ca trecem printr-o situatie de criza pe care nu ne-am dorit-o, pe care nu stiu daca o puteam evita, dar cu siguranta este o situatie de criza, din care noi putem trage niste concluzii si pe care le-am si tras in intalnirile pe care noi le-am avut sapatamana trecuta.

- De aceea, cred ca pana la urma trebuie sa dovedim daca optimismul meu este real sau nu. Aceasta situatie de criza doar noi o putem rezolva. Acest moment greu al institutiei il putem rezolva doar noi, nu o sa ne rezolve nimeni aceasta problema, daca nu o sa o rezolvam singuri. Trebuie sa dovedim ca suntem o structura de elita si ce s-a intamplat in acest an au fost doar cazuri singulare si nu caracterizeaza activitatea noastra.

12:07 - A luat cuvantul procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar

- Spiritul european este o misiune onoranta pe care trebuie sa o ducem inainte.

- Anul 2017 a fost un an mai sensibil, mai complicat. Nu dramatizez ca a fost un an greu, cand ma uit in sala si vad magistrati/procurori ai Ministerului Public care au ajuns la maturitate profesionala si trebuie sa rezolve probleme importante. Cand sunt valuri, ne putem da masura profesionalismului pe care-l avem, sa luptam pentru valorile noastre.

- Dupa cum vedem, coruptia ramane in continuare un fenomen mai actual ca oricand. In niciun caz, coruptia nu este un brevet romanesc, este un fenomen international care a generat efortul comun al statelor, care au realizat Conferinta de la Merinda, cand au decis sanctionarea clara a unor fapte ale unor demnitari sau functionari publici. Romania a reusit sa-si realizeze anticorpii cu un an inainte, structura care astazi se numeste DNA.

- DNA a fost evaluata ca fiind intre primele 5 institutii europene ca nivel de bune practici in materie.

- In 2017, au fost solutionate aproape 11.000 de dosare, in conditiile unei scheme de procurori care nu este ocupata. Este o scadere de 9% a dosarelor, ca fiind o tendinta pozitiva. La nivelul Ministerului Public, pe anul trecut, am inregistrat o scadere de 1,4%, ceea ce ne arata o tendinta de scadere a unui volum de activitate care parea ca nu se mai opreste din crestere.

- Observand calitatea inculpatilor, vedem ca acestia sunt demnitari: deputati, senatori, inalti functioanri, primari etc. DNA isi face datoria.

- Alti sase inculpati au calitatea de magistrati, trei judecatori si trei procurori. Se insinueaza in public ca magistratii nu raspund. Si magistratii raspund, chiar si penal. Sau poate vor sa raspunda anumiti magistrati? Nu am inteles din spatiul public. Magistratii raspund inclusiv penal. Magistratii se simt in siguranta cand sunt in perimetrul dispozitiilor legale.

- Circa 10% dintre inculpati si-au recunoscut vinovatia, sunt 93 de cazuri. Aceasta este o valoare europeana, o evolutie spre o justitie restaurativa, spre eliberarea prejudiciului, la repunerea in situatia anterioara.

11:55 - A luat cuvantul Codrut Olaru, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

- Consiliul si-a afirmat pozitia de sprijinire a strategiei anticoruptie. Temporal vorbind, bilantul DNA are loc intr-o situatie foarte, foarte delicata. Intr-o situatie pe care au structurat-o pe trei nivele succesive.

- M-as referi la aria de competenta a CSM. Fara a ma antepronunta pe doua actiuni aflate pe rol, efectiv judecate de Sectia pentru procurori, s-a dispus excluderea maxima: excluderea din magistratura. (cazul Mircea Negulescu- n.red).

- Masurile pe care trebuie sa le luam impotriva acestui tip de procurori trebuie sa fie imediate. Noi, reprezentantii dvs in Consiliu, ne este foarte greu sa ne manifestam public, ca astfel de cazuri sunt izolate, nesemnificative din punct de vedere numeric.

- Campaniile de presa declansate impotriva DNA au fost reflectate la nivelul CSM prin numarul mare de cereri de aparare a reputatiei si a independentei. Cele mai multe au fost admise. Stiu ca procedura apararii reputatiei este formala. Totusi, daca simtiti ca independenta voastra este afectata, apelati la CSM!

- Despre cererea de revocare a ministrului Justitiei. Ieri, Sectia pentru procurori a avizat negativ cererea, fara a intra in argumente de motivare, s-a avut in vedere o hotarare anterioara care a constatat un management eficient, o parte din aspectele care constituie actiuni aflate pe rolul Sectiei in materie disciplinara a CSM si o parte sunt cauze penale aflate pe rolul instantelor sau parchetelor.

- Acest aviz a fost unul asumat, argumentat, obiectiv. Sectia pentru procurori si-a indeplinit rolul constitutional. Trebuie sa constituie o tema de reflectie pentru toti procurorii DNA.

11:40 - A luat cuvantul sefa ICCJ, Cristina Tarcea.

- Nu ma pot abtine sa nu precizez ca particip la al cincilea bilant DNA si parca in alti ani masa de la prezidiu era mai lunga si mai incapatoare. Vremea sau vremurile...? (La bilanturile DNA anterioare, la masa mai erau prezenti si seful SRI sau ministri -n.red).

- Este pentru prima data cand mi-am pus intrebarea daca presedintele ICCJ trebuie sa participe la bilantul DNA. Am avut de ales intre doua optiuni, una comoda, de a spune nu, si una mai putin comoda, de a spuns da. Am ales varianta cea mai putin comoda, pentru ca nu putem sa nu recunoastem ca Justitia si parchetele trec printr-o perioada de criza, indusa sau nu, dar e o perioada de criza.

- Traim un moment in care Romania intreaga parcurge un curs intensiv de drept, predat de persoane care au interese in solutionarea propriilor cauze si nu au absolvit niciodata Dreptul.

- Nu putem sa ne prefacem ca nu vedem atunci cand samanta neincrederii a fost sadita, ca incepe sa dea roade. Sper ca atacurile nesfarsite din ultima perioada sa nu aiba ca rezultat intimidarea celor care lucreaza in slujba dreptatii. Sunt adepta ideii ca doar o societate curata este cheia succesului in drumul spre democratie si modernitate.

- Faptele de coruptie trebuie pedepsite. Sta numai in puterea noastra ca aceasta activitate sa se desfasoare in conditii de incredere.

- Sa fiti eficienti! Procurorul, la fel ca judecatorul, nu trebuie sa-si doreasca niciodata a fi perfect. A fi perfect inseamna a respecta mai mult forma decat fondul. Este suficient sa fim doar eficienti, eficienta in mod natural atrage dupa sine si increderea si ideea ca s-a facut dreptate.

- Legea trebuie sa fie buna, clara si nu trebuie schimbata ori de cate ori cineva are vreun interes.

11:29 - Presedintele Klaus Iohannis face declaratii

- Felicitari, in primul rand, pentru intreaga activitate desfasurata pe parcursul anului trecut. Am ascultat cu interes prezentarea raportului DNA. Cifrele nu mint. Cifrele sunt reci, obiective.

-In 2017, au fost solutionate peste 3.800 de dosare, cu 16,5% mai multe decat in 2016 si au fost trimisi in judecata aproape 1.000 de inculpati. Pe baza rechizitoriilor DNA, anul trecut instantele au condamnat definitiv 710 inculpati, ponderea achitarilor fiind de 12%, din care o patrime ca efect al deciziei CCR prin care abuzul in serviciu a fost limitat doar la incalcarea legii, nu si a hotararilor de guvern sau alte acte normative.

- Toate acestea demonstreaza inca o data ca DNA este o institutie care functioneaza eficient. Demonstreaza ca DNA este in prima linie a luptei anticoruptie.

- Contrar unor evaluari subiective, tendentioase, prezentate de cineva saptamana trecuta (Tudorel Toader- n.red), eficienta DNA nu poate fi contestata. 107 procurori au solutionat in medie peste 100 de dosare.

- Din pacate, asistam in ultima perioada la manifestari virulente ale disperarii, si la incercari de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA si cu incercarea clara de a subordona Justitia politicului. Inadmisibil.

- Niste inculpati si niste condamnati penal, dupa ce au fost prinsi de institutiile statului incalcand legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au prins. Un proverb romanesc spune ca: minciuna umbla cat umbla, pana cand i se infunda. Acestea nu au sanse de reusita, cei care le-au pus la cale sunt cei care au ramas in trecut, care traiesc cu iluzia ca puterea insemna privilegii si se exercita prin abuz.

- Spre nenorocul lor, democratia s-a consolidat in Romania, iar acum Justitia este independenta si eficienta, iar spiritul civil se manifesta cu mult curaj.

- Am deplina incredere ca institutiile statului cu atributii in domeniu si asociatiile profesionale ale magistratilor vor continua sa se manifeste atunci cand independeta Justitiei este in pericol.

- Procesul de transformare a democratiei unei societati este unul de durata. Cred ca Romania are nevoie de dezvoltarea unei politici publice, sa puna accent pe masurile de prevenire a faptelor de coruptie si pe educarea tinerilor.

- DNA a aratat ca principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, ci realitati pe care le traim cu totii. O societate care se cladeste pe un asemenea fundament are mai multe sanse de dezvoltare. Veti avea in mine un partener si sustinator al acestor principii.

11:05 - Laura Codruta Kovesi prezinta bilantul DNA

- Este un moment in care analizam ce am facut bine, ce nu am facut bine si ce am gresit. Analiza noastra poate fi utila pentru fundamentarea unor decizii privind reducerea coruptiei.

- Anul trecut, aproximativ 1.000 de inculpati au fost trimisi in judecata. O treime dintre ei au avut functii de conducere, demnitati.

- 3 ministri, 5 deputati, un senator si 2 secretari de stat au fost trimisi in judecata. Aceste cifre ne arata ca, de cele mai multe ori, cei care comit infractiuni de coruptie au ca principale atributii gestionarea bugetelor publice.

- Functiile de conducere le-au permis sa abuzeze de banul public. Toti stiu ce trebuie sa faca si cu cine sa vorbeasca pentru a obtine un contract public.

- Va dau un exemplu dramatic din sanatate: DNA a identificat manageri de spitale care iau mita de la furnizori de bunuri si servicii. Se iau comisioane de milioane de euro.- Investigatiile privind frauda cu fondurile UE s-au dublat anul trecut. In cele mai multe cazuri, e vorba de fraudarea fondurilor pentru comunitatile rurale.

- CCR a pronuntat o decizie privind abuzul in serviciu. Respectam decizia CCR si in situatiile in care se produc prejudicii prin incalcarea legislatiei secundare, noi nu mai putem retine raspunderea penala.

- Au fost inchise 275 de dosare in care procurorii au stabilit prejudicii de 148 de milioane de euro, in urma deciziei CCR.

- Anul trecut, 189 de inculpati au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, cu 85 milioane de euro prejudicii estimate.

- DNA a avut de solutionat anul trecut peste 11.000 dosare. Desi aproximativ 100 de procurori fac investigatii efective, s-au solutionat 3.800 dosare. Este cel mai mare numar anual de la infiintarea institutiei.

- A fost un efort comun al procurorilor, al ofiterilor de politie, al specialistilor si al grefierilor din DNA. Nu putem solutiona, cu resursele actuale, toate cauzele pe care le primim intr-un an. DNA are in investigare cauze ce implica de cele mai multe ori administrarea unui probatoriu complex.

- In 2017 au fost audiate peste 23.100 de persoane, in medie 85 de persoane pe zi. Au fost studiate peste 12 milioane de documente. Asta au facut cei din DNA, in acest an.

- Ca exemplu, am avut un dosar in care au fost audiati 1.053 de martori si 73 de suspecti. Au fost efectuate 55 de perchezitii domiciliare si au fost 135 de ridicari de documente de la persoane fizice si juridice. Au fost efectuate verificari financiare pentru 27 de societati comerciale si 39 de persoane fizice. Au fost dispuse 64 de masuri asiguratorii si sechestrate bunuri in valoare de peste 2,8 milioane de euro. S-au luat masuri preventive fata de 35 inculpati. Acest dosar are peste 465.000 de file. Toate aceste activitati au fost efectuate intr-un singur dosar, iar procurorul de caz mai are in lucru alte 73 de dosare.

- Cu tot acest efort, la finalul anului, au ramas nesolutionate peste 6.000 de cauze. Aproape dublu fata de cat pot solutiona procurorii DNA intr-un an.

- Nu ne alegem dosarele. Avem obligatia sa investigam toate faptele de coruptie la nivel inalt despre care sesizati si asta facem. Procurorii nu au norma de rechizitorii, ei trebuie sa stabileasca adevarul judiciar pe baza de probe. Se dispune trimiterea in judecata, atunci cand faptele penale sunt dovedite.

- In 2017, instantele au condamnat definitiv 713 inculpati. Printre ei: 3 deputati, 1 senator, 28 primari si 30 directori ai unor institutii publice si societati cu capital de stat.

- Au fost achitate 92 de persoane pe alte temeiuri decat dezincriminarea, iar 29 de inculpati au fost achitati ca efect al deciziei Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu.

- Fata de anul 2016, numarul persoanelor achitate in 2017 a scazut cu 9%. Desigur suntem foarte preocupati in continuare de imbunatatirea standardelor de calitate ale investigatiilor noastre.

- De aceea, referitor la solutiile de achitare ramase definitive, am dispus prin ordin intern analizarea tuturor solutiilor pentru a se stabili daca motivele achitarii sunt sau nu imputabile procurorilor.

- Ca in fiecare an, a existat o preocupare pentru recuperarea pagubelor produse prin infractiune. Masurile asiguratorii dispuse de procurori pentru repararea pagubei produse prin infractiune sunt de peste 200 milioane de euro.

- Prin hotararile judecatoresti ramase definitive in cauzele DNA, judecatorii au dispus confiscarea si recuperarea de produse infractionale in suma de peste 159,5 milioane de euro. Acesti bani trebuie sa intre efectiv in bugetul de stat. Este obligatia organelor fiscale sa execute aceste hotarari cat mai rapid.

- Asa cum spuneam, anul 2017 a fost un an dificil pentru DNA. Un an in care, din pacate, DNA s-a confruntat si cu probleme ce tin de respectarea legii si a codului deontologic, in interiorul institutiei. Ne-am raportat la aceste probleme prin dispunerea de masuri prevazute de lege. Au fost 2 procurori revocati din DNA in 2017. Unul a fost trimis in judecata pentru fapte de competenta DNA. Un alt procuror a fost sanctionat disciplinar.

- Stiu ca ne-am facut datoria cu mult efort, cu profesionalism si am respectat legea in tot ceea ce am facut. Atunci cand sunt critici venite dinspre societate, trebuie sa ni le asumam, desigur. Statutul nostru ne obliga la retinere. Nu putem intotdeauna comunica in astfel de situatii. Consiliul Superior al Magistraturii este cel chemat sa analizeze daca astfel de critici sunt justificate, asa cum tot CSM este cel care ne apara reputatia atunci cand suntem supusi unor atacuri nedrepte.

- Imi doresc ca dificultatile si reusitele noastre sa fie cunoscute si intelese la nivelul societatii romanesti, pentru ca in fond ne dedicam activitatea pentru ca Romania sa fie mai curata. Un loc curat in care sa ramanem, nu din care sa plecam in alta tara. Si sunt convinsa ca avem resursele sa dovedim si in continuare ca suntem procurori profesionisti si ca munca noastra e strict in limitele legii.

- Nu putem sa vorbim despre activitatea din anul 2017 fara sa aratam provocarile pe care le-am avut: incercarile de modificare a legislatiei si atacurile fara precedent la adresa noastra si a activitatii noastre. Au existat incercari in 2017 de a modifica legislatia in sensul dezincriminarii unor fapte, al eliminarii unor instrumente legale investigative sau modificarea statutului procurorului.

- Am criticat in mod transparent si argumentat aceste modificari. Am publicat opiniile si argumentele noastre, le-am trimis procurorului general, Consiliului Superior al Magistraturii. Vom continua sa facem acelasi lucru, daca vor exista si alte incercari. Noi nu facem legea. Noi o aplicam. Dar avem datoria de a spune ce riscuri sunt daca anumite modificari legislative intra in vigoare.

- Trebuie sa anuntam prioritatile pe care le avem pentru acest an: solutionarea cazurilor vechi, fraude cu fonduri europene, achizitii publice, cresterea standardelor de calitate in urmarirea penala.

Iata intregul discurs al sefei DNA, Laura Codruta Kovesi


10:57 - Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la Cercul Militar National. El a fost intampinat de Laura Codruta Kovesi. "O decizie astazi, nu. Trebuie sa astept diferitele documente, cum ar fi motivarea de la CSM, dar, in conditiile date, este clar ca suntem departe de o revocare. Tot mai departe", a declarat seful statului la intrarea in sediul institutiei.

10:48 - Potrivit Realitatea TV, premierul Viorica Dancila nu participa la bilantul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru ca nu a primit invitatie.

10:41 - Vor fi prezenti si Cristina Tarcea, sefa ICCJ, procurorul general Augustin Lazar si Codrut Olaru, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, transmite corespondentul Ziare.com.

10:40 - La prezentarea Raportului de activitate a DNA este asteptat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

Toader nu se duce la DNA

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti ca nu va participa la sedinta, invocand faptul ca nu a primit inca raportul de activitate.

"Sigur, nu va judeca doar Sectia de procurori. Vor judeca romanii. Convingerea mea este ca adevarul va iesi la suprafata. Adevarul trebuie stiut. Dumneavoastra spuneti ca totul este perfect. V-am contrazis prin cele notate in raport. Spuneati ca aveti deschidere la dialog. Foarte bine. Maine aveti bilantul. Mi-ati trimis si o invitatie. Va multumesc, dar nu voi veni", a declarat Tudorel Toader.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, marti, propunerii ministrului Tudorel Toader de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Votul a fost de 6 la 1, cel care a votat impotriva find chiar ministrul Justitiei.

Vezi aici cum s-a desfasurat sedinta CSM

Citeste si:
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 60072 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
90 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uneltele statului securist mafiot s-au tradat

Graba mai mult decat suspecta cu care acei indivizi s-au aliniat la vedere langa capetenia lor este graitoare. Nu a existat nici o analiza aprofundata, ordinul pe unitate a fost clat si de neevitat. Practic acei indivizi au fost siliti sa se autodetoneze in fata unei populatii tot mai revoltate si nemultumite de activitatea impostorilor din DNA. Acum altul se grabeste sa se alinieze langa Cheoveshi si portocalele pe care aceasta le-a tinut in brate cu buna stiinta. Va fi un simulacru de bilant ca toate cele de pana acum. Minciunile si impostura vor fi esentialul.

 

Paduchele din frunte moare primul

Este greu ca cineva care priveste la latrina sa inteleaga o lege sau sa gandeasca cu creierul lui-este iremediabil pierdut .
Presedintele are ,prinn lege puterea sa decida.
Nu poate fi pusa la indoiala decizia presedintelui-e ales de 6 milioane de romani-ci doar Constitutia care ii acorda aceste drepturi.Deci Postaci pesedisti fiti pregatiti pentru decizia psd de a suspenda presedintele.Apoi vom vedea ce vor romanii si alegeri anticipate.

 

Deci tovarasul Toader a primit Invitatia, dar nu vine.

Si nu vine nu pentru ca a luat-o azi, l-a facut Codruta KO, deci in mod absolut sigur Codruta il va trata maine cu o magistrala indiferenta, el nu vine pentru ca oricum nu va intelege nimic din Bilantul DNA. Pentru el Bilant inseamna doua lanturi. Unul pentru Dragnea, celalalt pentru Tariceanu. Si normal ar fi sa existe Trilant, nu Bilant. Unul pentru el, si celelalte pentru Dragnea si Tariceanu. De aceea nu vine Tudorel. Ca el va aparea abia la Trilant.

 

Hotii din occident fura romania cu ajutorul hotilor din tara

vezi , asta e problema multora dintre voi. ceea ce nu intelegeti voi , e ca occidentul ca sa nu para amestecat in jaful asupra romaniei , foloseste coruptii din psd . daca coruptii dion psd nu dau contracte convenabile occidentului , vine dna si le scoate dosarele cu care ii ameninta. de ce credeti voi ca dragnea nu merge la puscarie desi lumea este in strada contra lui de mai bine de un an ?
tocmai aici e conspiratia . ii scot pe oameni sa protesteze contra lui dragnea si a ciumnii rosii iar din umbra occidentul ne fura cu ajutorul dna sustinuti de iohannis si de helwing . in vreme ce noi urmarim cu interes scandalul dintre kovesi si psd , mafia din occident semneaza contracte pentru vanzarile de gaze din marea neagra , favorizati de mafia psd-ista , care daca nu ii favoreizeaza dna-ul da drumul la dosarele lor de coruptie.

Nu ne vindem tzara !

O Belinam borfaslor.

anaviva

Ai mai postat stupizenia asta tot azi, tot aici, dar la alt articol. Dovada ca vi se dau postasrile asa, en-gros, si va platesc la fir. Prostia aia ca nu-stiu-cine ne fura gazul, este deja dezumflata. Exact PETROM cauta clienti carora sa le vanda gazul din zacamantul recent descoperit in Marea Neagra, pentru ca Romania, la actualul nivel economic, nu poate consuma intreaga productie de gaze a Petromului. Deci nu strainii ne fura, noi cautam clienti pentru gazele noastre. Dar, daca tot vorbiti aici de strainii care ne fura, am aici o mica observatie. De exact 100 de ani, Oltenia si Moldova fura banii din Transilvania. Nu este nici un dubiu, Ardealul, Banatul, sunt furati de "strainii" de la Bucuresti. Asta este o problema care pe noi, pe ardeleni, pe banateni ne doare, si nu prostiile astea monumentale debitate de Mafia rosie, ca strainii ne fura. Nu! Noi, ardelenii si banatenii suntem furati de Bucuresti, voi, Moldova si Oltenia nu sunteti furati de nimeni, pentru ca hotii, cei de la Bucuresti sunt exact de la voi. Adica de furat ne furati, dar macar lasati-ne sa va spunem ca stim, vadem, intelegem.

Du-te ma! Invartindu-te!

Vezi sa nu te impiedici. Sau sa nu care cumva sa ametesti. pardon. Nu ai cum sa ametesti. Esti deja. Ametit(a) de marxism.

Socialismul va disparea!

Am Belinat-o, tovarasi !

.

...mmmm....sa dam 3 anisori geaba in continuare ?

....sau sa nu dam ?.....ca banii tot la ei ramin......zau....io nu zik s-o crucifice pe sfinta keovesica....da' chiar nu nteleg de unde atita polarizare pe o duduie si un dna care incearca geaba sa calce cu securitatea pre securitate!.....aratam ca niste mamaligari austeri care tin la mamaliga mititica si cu ceva brinza ca la moaste!.....tocmai l-au scapat (nu pedespsit!) pe varan cu aceiasi 3 anisori!...iar fiica-sa ne rinjeste in fata la toti si are un singur gand:sa-si bata joc de bobor in continuare!....inchipuitivi-l pe meadoff facand asa!....iesind dupa 3 ani la pedeapsa de 154 (!!!) si batandu-si joc de amerloculetzi.......
...incercarea dipolului odios de a se dribla singur e posibil sa ne mai puna o data natiunea la pamint......adika....genocid in nkorea.....geaba ca-i nucleara si-i da putinel oricum satana daca nu poate singura....iar in Romanika inca o forfecare pt. cel putin un deceniu!....pt. ce ???.....

cel mai tare din parcare Joianis

luluta ramane pe functie ,am zis !!! voi sinteti plecati cu sorcova ? luluta are dosarul lui carmmen in sertar si eu nu am timp sa i trimit chiftele cu prastia la aiud sau rahova peste gard , trebuie sa ma mai ocup si de pusculita si de administrarea la 6 case si sa merg la schiat si in tenerife si in satele unite ...asa ca lasati-ma in pace cu prostiile voastre de doi bani ca imi inbrac geaca rosie hahahaha Romania tot mai hazlie

"Realizări" DNA 2017:

*Blaga ACHITAT/trafic de influentă/ fond
*Ghită ACHITAT/dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz/fond
*Orban ACHITAT/folosire a influentei/fond
*Pricop ACHITAT/complicitate la santaj, instigare la fals/fond
*Bădescu ACHITAT/ luare de mită, abuz in serviciu/ fond
*Bigiu ACHITAT/spălare de bani/fond
*Romeo Nicolae, vice ANAF ACHITAT/trafic de influentă/fond
*Ariton ACHITAT/folosire a influentei, participare la abuz/fond
*Vicol ACHITAT/fond/favorizarea făptuitorului, fals in inscrisuri,
complicitate la exercitarea fără drept a profesiei
*Videanu ACHITAT/fond/ complicitate la abuz
*Ontanu ACHITAT/luare de mită/fond
*Adăscălitei ACHITAT/efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia, folosire cu rea credintă a bunurilor/fond
*Barsan ACHITAT/luare de mită, trafic de influentă, folosire informatii nedestinate publicitătii, abuz in serviciu/fond
*Silvian Ciupercă ACHITAT/luare de mită, folosire a influenei, abuz, instigare la abuz, instigare la fals, complicitate la folosirea cu rea credintă a documente false/fond
*Oprisan ACHITAT definitiv/utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. abuz in serviciu
*Experte Oprisan ACHITATE definitiv/ favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual,
*Sandu ACHITAT definitiv/folosirea influentei, abuz
*Mitică Dragomir ACHITAT definitiv/folosirea influentei, abuz
*Călin Stoia ACHITAT definitiv/trafic de influentă
*Bojin ACHITAT definitiv/conflict de interese, abuz
*Rusanu ACHITAT definitiv/ 6 luni preventiv/ constituire de grup infractional organizat, influentarea declaratiilor (11 infractiuni), favorizarea făptuitorului, in formă continuată (39 acte materiale), folosirea influentei de către o persoană care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite
*Laura Chitoiu/ACHITATA definitiv/constituire de grup infractional, abuz
*Yassin ACHITAT definitiv/1 an si 6 luni preventiv/trafic de influentă
*Oltean/ dosar restituit
*Olguta/ dosar restituit
*Dosar Lukoil(PCA PH, Negulescu)/restituit+s-a renuntat la o parte din acuzatii
*Tiberiu Nitu/dosarul nu mai e trimis in instantă
*Petrache/ dosarul nu mai e trimis in instantă
*Busoi/dosarul nu mai e trimis in instantă
*Negulescu/liber.

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA via Cipru

CCR L-A LEGAT PE IOHANNIS – Decizie fabuloasa care obliga presedintele sa conlucreze cu Guvernul la numirea procurorilor: “Rolul central il are ministrul justitiei... Presedintele nu are nicio atributie constitutionala expresa care sa justifice un drept de veto in aceasta materie". Intrucat CCR recunoaste ca legiuitorul i-a facut o favoare presedintelui in a refuza o singura data numirea, rezulta per a contrario ca Iohannis nu poate refuza revocarea lui Kovesi, care potrivit legii “se face"!

mimisor ,

-vad ca deja esti in cipru .
-intre doua 'interviuri' poate gasesti si banii ascunsi de ciuscar .

"Interzis a se publica: CCR l-a legat pe Iohannis"

Hop și măscăriciul de serviciu cu textele lui demne de glumele cu Bulă. Ia din față pană crăpi, că apetit ai KKL-ău:

E vorba de numiri, nu de revocări, și in ultimă instanță, președintele cere expertiza CSM, in nici un caz a profesionistului auto PZDac, Rudotel, care a făcut in pantaloni, de rad și curcile de cat de agramat și incoerent este...

ccr:
"De altfel, chiar si in logica normei legale criticate,
Presedintele Romaniei tot extra legem poate purta o corespondenta cu Consiliul Superior al Magistraturii, daca identifica anumite probleme in numirea in funcție a judecatorilor/procurorilor, dar revine Consiliului Superior al Magistraturii competenta decizionala de a-si retrage eventual propunerea de numire"

Benga ia din Spate daca in fata sa terminat!

Iohannis se duce miercuri la bilantul DNA. E asteptat sa spuna si decizia pe cererea de revocare a lui Kovesi

La scorul de 6-1,

ce ar mai putea obiecta Presedintele? Ca pana acum sustinea DNA-ul, o sustinea pe doamna Kovesi, iar acum, cand scorul este mai mult decat clar de sustinere a DNA si Kovesi de la CSM, sa se razgandeasca Iohannis? Pai sustinerea asta a CSM pentru DNA si Kovesi ii ridica practic mingea la fileu. Va rata Iohannis asa ceva? Niciodata!

 

Werner trebuie sa mearga la DNA altfel vine DNA la el dupa

..Carmen!
Vezi la ce-i bun un Penal la Cotroceni? Nu e niciodata impotriva celor care ii tin dosarul!

La Bilant se vorbeste si de Portocala?

 

@zbengoasa2007 08.43

- sorina matei(b1.tv) , dc news ! ceva oficial , n'ai !? :o(((

"Iohannis merge azi la bilantul DNA. E asteptat sa spuna si decizia pe cererea de revocare a lui Kovesi"

Alternativa la Kovesi e HORROR

Cu cine vrea Draknea sa o schimbe pe Kovesi? Cu Ciordache, cu Codrin Stefanescu, cu Serban Nicolae sau poate il scoate de la racoare chiar pe Voicu pentru treaba asta… Sau ii da o sansa lui Bombonica… Eu nu zic ca e Kovesi singura pe lume care sa fie la DNA, nici nu se pune problema, dar care sunt alternativele? Om pus de Draknea si care va bloca toate dosarele? NICIODATA. Macar Kovesi a trimis in judecata corupti din toate partidele, corupti care au luat si condamnari. Iar in foarte scurt timp se vor da sentinte pentru: Ponta, Sova, Draknea, Orban, clanul Cozma, etc. Deci?

@zbengaosa2007 21.52

- iar bagi visele umede ale savaliucilor de pe luju.gRoh ! :o(((

"Iohannis merge azi la bilantul DNA. E asteptat sa spuna si decizia pe cererea de revocare a lui Kovesi"

numai unhandicapat sau un a...roman poate sa nu fie de acord

cu activitatea DNA,a celei mai competente-profesioniste doamne din Romania!
culmea,antena3 marseaza non stop pe ideea ...obsesiva,obligatorie,ca Iohannis trebuie sa o revoce pe Kovesi!!!!!!!!!!
noaptea mintii!
intrebarea persista:unde sunt ronmanii,cand milioane trebuia sa infrunte gerul ?
este vorba despre Romania ,despre viata fiecaruia dintre voi....a celor cinstiti!
jos condamnatii si urmaritii penali din conducerea statului!
jos tudorel!

Nu stiu cum se face, dar v-ati intors la "epoca de

aur"...Poate chiar mai rau, atata timp cat, de data asta, ii slaviti pe securisti, pe tortionari. Neocomunismul va mananca.

Vintagev, otreapa putinista, se ridica cu manie...

...impotriva securismului, comunismului si ceausismului!
Si nu-i crapa obrazul de rusine, ca la scoala de trollovi i-au educat impotriva rusinii, ca altfel nu pot fi mancatori eficienti!

Procurorii rezista. Cinste lor!

Si astazi, si ieri, am avut marea bucurie sa constat ca acest corp profesional al procurorilor s-a prezentat impecabil. Uniti in fatza atacurilor mafiei infractorilor deghizati in politicieni, demni, sustinandu-si cauza cu argumente si nu cu vorbe goale... pur si simplu m-au impresionat! Sper sa nu constat mai tarziu ca m-am inselat.
Daca toate categoriile profesionale si-ar respecta la fel de mult conditia, ar rezizta aceeasi demnitate amestecului politicienilor, lichelelor le-ar fi imposibil sa se mai joace cu soarta tarii.

Marfa livrata de catre Kovesi si Iohannis, e de

...mult timp in putrefactie! Va tot aprovizioneaza cu deseuri, dar tot nu va dati seama. Ceea ce am vazut ieri, a fost o lectie de drept predata de catre profesorul universitar, Toader Tudorel, in fata unor infractori, hoti ai democratiei. Cetateanul roman e foarte mindru ca are un astfel de ministru. De fapt, cum i-a spus Lulutei? "-Nu puteti sa spuneti ca nu stiati ca un procuror nu poate sa ancheteze oportunitatea, circumstantele, emiterii unei OUG, dupa cum nu puteti sa imi spuneti ca nu stiati ca un procuror nu se poate substitui unei instante de contencios."
De altfel de la Werner n-avem nicio asteptare. A ajuns intimplator presedinte. Dar cind il auzi ca n-a citit, n-a primit, n-a vazut, si se pronunta inaintea acestora, e clar ca se sterge cu legea fundamentala la fund. Discursul lui e bun pentru cei citiva alegatori ai sai, nu si pentru cetatenii romani, pentru democratia romana.

Asaltul mafiei PSD-ALDE-UDMR contra justitiei,primeste o infrangere

Absenta lui "Tudorele fa ceva",este de inteles,el fiind perdantul formal al incercarii disperate a mafiotilor infractori de a demite pe actaulul sef DNA pe motiv ca nu le este aservit politic!
Pledoariile lamentabile ale lui "Tudorele fa ceva"pentru inlaturarea lui Kovesi,reprezinta si actul de sinucidere sociala a acestuia!
Absenta premierului,Dancila,insa,este un act de marlanie politica a unei tzatzici de Teleorman!
Sluga lui Dragnea nu poate sa-si faca datoria de a participa la analiza DNA,deoarece incercarile de a demola institutia prin interpusul Toader au esuat lamentabil!
Sa nu creada cineva ca mafia infractorilor au pierdut razboiul cu justitia independenta!
Nicidecum!
Ei au pierdut o batalie!
Acum urzesc a doua etapa a luptei pentru subjugarea justitiei,atacand direct cu ajutorul CCR devenita cuib de PSD-isti,prerogativele presedintelui la numirea procurorilor,inclusiv a sefilor Procuraturii ,sau DNA!
Acestia vor fi impusi de politic(adica de hoti)devenind marionetele lor asa cum au facut din ineptele guverne si premieri,sau cu marioneta lor Ciorbea!
Populatia inteligenta trebuie sa protesteze ,iar fortele politice progresiste trebuie sa tina organismele europene alerte!Teo

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA via Cipru

Inglodata in scandaluri si aflata la un pas de a fi data afara, sefa DNA Laura Kovesi nu a renuntat nici in 2018 la prezentarea bilantului parchetului anticoruptie intr-un cadru festivist, in care invitatii, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis, s-au ingramadit sa ridice ode pentru institutia condusa de cea zisa mai nou “Nefertiti". Una dintre afirmatiile cu care Laura Kovesi a surprins a fost aceea ca numarul persoanelor achitate ar fi scazut in 2017, in comparatie cu 2016. O afirmatie ciudata, avand in vedere ca numarul mare de hotarari definitive de achitare dispuse de instante in cursul anului trecut. Ei bine, Laura Kovesi nu a incercat decat o mica diversiune, prin care sa ia ochii si sa ascunda de fapt ca rata achitarilor din 2017 este mai mare decat cea din 2016. Caci intr-adevar numarul achitatilor este mai mic in 2017 decat in 2016, intrucat au fost trimise mai putine persoane in judecata, iar DNA calculeaza rata de achitari raportandu-se la numarul inculpatilor trimisi in judecata. Dar realitatea pe care Laura Kovesi a incercat sa o disimuleze este aceea ca in 2017 rata achitarilor a crescut fata de anul precedent. Si a crescut chiar semnificativ, cu aproape doua procente.
Astfel, in discursul pe care l-a sustinut la inceputul sedintei de bilant, Laura Kovesi a anuntat ca 92 de persoane au fost achitate pe alte temeiuri decat dezincriminarea, iar 29 de inculpati au primit achitare in urma deciziei CCR privind abuzul in serviciu. Concluzia Laurei Kovesi a fost ca, fata de 2016, in anul 2017 numarul persoanelor achitate a scazut cu 9%. Raportarea s-a facut la numarul de “aproximativ 1000 de inculpati trimisi in judecata", cum a spus Kovesi, numarul exact al acestora fiind de 997.

DNA/iohannis vss PSD

dna a fost infiintat sa apere hotii occidentali care ne jefuiesc tara . ca sa poata apara hotii pro occidentali , mafia din psd a fost ajutata sa ajunga la putere. mafia occidentala care jefuieste romania de resurse naturale , ca sa poata fura in liniste avea nevoie de un psd cu un dragnea in frunte , masca dupa care ei se ascund si jefuiesc romania dupa bunul lor plac.
de cand exista dna cu kovesi in frunte , dna nu a dus la final nici un caz de coruptie in care e implicata mafia lemnului/padurilor sau mafia gazelor sau mafia "baietilor destepti" . electricitatea este vanduta la unguri si austrieci , dupa care romanii cumpara mai scump decat sew vinde la export . padurile au fost defrisate pe zeci de mii de ha iar lemnul merge la unguri si austrieci.
gazele romanesti din marea neagra vor merge si ele la unguri , in totalitate.
mafia din psd care au vandut materii prime ungurilor si austriecilor daca refuza sa faca in continuare contracte cu ungaria si austria , dna le flutura pe la nas dosarele de coruptie in care sunt implicati si astfel mafia dna , in frunte cu iohannis si helwing forteaza mafia psd sa vanda materiile prime/resursele naturale ungariei si austriei la preturi de nimic.

 

anaviva, de unde le tot scoti tu pe astea?

Te uiti pe U-Tube la emisiuni despre cnspiratii sau citesti carti SF? I spune care sunt ultimele 5 carti care te-au informat pe tine atat de bine in legatura cu cei care conspira impotriva Romaniei. Iar cand ne tot bati la cap cu mafia occidentala, de rusi cum de nu spui nimic? Ei intotdeauna au fost si sunt baieti buni, nu?

au astia o imaginatie la rele

Ce nu-ti inchipui. Drakul e mic copil pe langă ei.

Ha,ha,ha!!

"Cind eram mici si faceam cite o prostie ne amenintau mosii si babele:Lasa ca vezi tu ce o sa patesti!!Si noi credeam c-o sa ne traga o bataie.Si cind colo ce sa vezi:AU VOTAT PSD!!"

@un ciudatzean ioropean 16.33

"Cetateanul roman e foarte mindru ca are un astfel de ministru"

- cu conditzia ca ciudatzeanu' rroman sa fie penal si ioropean !

"Kovesi a facut bilantul DNA. Mesaje clare de sustinere de la Iohannis, procurorul general, CSM si ICCJ: Isi face datoria"

DRAGEI ANAVIVA,

Asa o fi cum zici, colega! Dar la romani este o vorba: "nu cine cere e prost ci ce-l ce da"!!! Pana cuam, tot ce s-a FURAT din aceasta tara a fost cu acordul conducatorilor ei! De la servicii pana la ultimul oficial public!!! Aflam de cativa ani buni, incoace! Si acum, razboiul nu este pentru Kovesi, ci pentru distrugerea simbolului luptei anticoruptie! De frica procurorilor D.N.A, nu mai misca foarte multe! Si baietii nu mai au rabdare! Conduc Romania dar n-o mai pot fura ca inainte! Ca se vede! Asta-i reprosa si dorel d-nei Kovesi! Ca se baga unde fierbe oala JAFULUI si nu e bine! Nu este "loiala"!!! "N-a cazut la pace"! Deci, despre ce si cine vorbim?

Mai ai lozinci nespuse?

Azi Joiannis se duce sa mai asiste la citeva minciuni sfruntate a celei care se crede Dumnezeu pe pamint. E ultima zi in care Joiannis mai poate dovedi ca este Presedinte. Daca pierde ocazia va ramine in istorie ca cel mai inalt presedinte dar cel mai scund la stat.

Ai vazut vreun dosar in lucru, la DNA, care

...cerceteaza disparitia padurilor sau vinzarea pamintului agricol al Romaniei? Iti spun eu, n-ai sa vezi niciodata asa ceva atita timp cit toate aceste resurse au ajuns in mina celor care ne dau lectii de justitie prin ambasadorii lor.

@Marin2134 23.27

- marineee ! i-ai luat martzisor lu' timmermans !? ca vine maine si nu singur , vine si comisia cu mcv ! io' zic sa vorbiti cu duduienii lu' nicolae , sa-i aresteze !:o(((

"Iohannis merge azi la bilantul DNA. E asteptat sa spuna si decizia pe cererea de revocare a lui Kovesi"

Clasa politica actuala va ajunge la fel de urata ca si Ceausescu

Nu se poate sa iti tot bati joc de un popor si sa speri ca esti de neatins, deoarce, nu, la tine este puterea. Dragostea pe care romanii o arata DNA, Parchetului General si CSM masoara ura pentru clasa politica.

 

Superb Omiduta!

Citat:
"Dragostea pe care romanii o arata DNA, Parchetului General si CSM masoara ura pentru clasa politica."
Superb...

Respect!
gg

Corect, daca mai ies romanii in strada ca in 1989

mafiotii de alde psd nu vor mai avea acces la putere ! Se vor interzice partidele acestea de tip mafiot direct de catre romani in strada. Si nu vor indrazni sa mai scoata capul; cel mult vor reusi sa scape cu fuga si cu banii prin strainatate, dar multi vor fi prinsi si adusi la Kilava ...

da bre.....si dupa ce-o salvam pe keovisica.....

...de nu ne apucam sa le coasem la astia toate, dar chiar toate, mertzaneleeee!....pftiuiii......trai tata!....mai bine ca niciodata!.....

Sa ai 92 de dosare cu achitare si sa spui ca

...iubesti DNA, e ca si cum te-ai arunca in ligheanul cu apa, pe motiv ca-i limpede ca apa marii. Voi n-ati inteles ca pe romani nu-i intereseaza coruptii, ci abuzurile facute de catre procurorii comunisti din aceasta institutie. Nu crede nimeni in verificarea acestor procurori de catre colegii lor. Deh, nu sintem atit de naivi precum ne vreti1

"Dragostea pe care romanii o arata DNA, Parchetului General si

... CSM"
Socant de superba zicere.
Mi-au dat lacrimile.

Sterge-le repede ca ingheata!

e tare frig afara.

Mos PRAZil te-ai trezit cu gura plina de carnati0ltenesc?

Inca nu esti la culcare??
Ti-au dat lacrimile pentru ca este MARE patrihot!
Iohannis se duce miercuri la bilantul DNA. E asteptat sa spuna si decizia pe cererea de revocare a lui Kovesi

Tu esti ca oaia lui daea !

Te iei dupa mirosul mafiotilor alde psd ...

....mda....super.....da' masoara doar mika mamaliga pe care...

...ne-o aparam in risul tuturor!....buna si asa mika nu ?...vb. romanului.....vai si amar.....dupa uslire si dodolotzire am ajuns sa imi apar mamaliga keovesica!....brand bun de austeritate la romani........tzplrrrrrrr.......acu le mai da la fratii becalici inca 3 anisori.....mbene.....atita sa speram toti ???.....asa putin ???....da' coasem mertzanele la parte dipol scizofrenic occidental!....eeei asa da!.....

*******

tu esti scufita rosie ????
-explica cum ne fura occidentul gazele
-explica cum ne fura occidentul .
astept macar o explicatie logica , macar una .

 

@pt ananiva

erau intrebarile .

 

Ma Tudorica, daca tu ai avut adevarul in mana,

de ce nu l-ai dezvaluit atunci cand ai avut oportunitatea? Cu argumente solide? De ce mai trebuia tu sa ameninti ca lumea o sa-si dea seama si sa vezi...tra la la? Iti place sa ne tii in supans? Sau pur si simplu a vorbit gura fara tine in fata intregii natiuni? Stai linistit ca ai primit invitatia cu speranta ca nu te vei duce oricum. Cand este vorba de lupta impotriva coruptiei, locul tau nu este acolo printre oameni cinstiti. Du-te si pupa-i mana lui Daddy si plangi in poala lui mama VV.

 

Am incredere in judecata presedintelui Romaniei.Are acest privilegiu

de a numi si revoca anumite functii din structura statului. Sa conversez cu aldistii pzdisti este inutil. Facem parte din doua lumi paralele.
Razboiul psd vs. Romania o sa aiba un epilog in strada, in cazul in care continua agresiunile impotriva romanilor.

Sobolanilor rosii, nu va doriti sa ajungeti la o confruntare deschisa, mano à mano! Ocupati-va de reparat ce ati distrus in economie, lasati penalii sa mearga in puscarie. Romania nu va mai fi socialista NICIODATA!

 

Tudorel

A făcut cererea de revocare fără raportul Dna pe 2017. Acu se trezi și bubosul ca n-o are.

"Iohannis se duce miercuri la bilantul DNA."

PARANÓIA s. f. Nume generic pentru un grup de boli psihice cronice care se manifestă prin lipsă de logică in gandire, prin idei fixe, prin susceptibilitate, prin orgoliu exagerat, prin mania persecuției, prin halucinații etc.; boală care face parte din acest grup. [Pr.: -no-ia] – Din fr. paranoia.

 

Ce bine te descrii pe tine: ai o singura si fixa idee !

Ii sustii pe mafiotii penali alde psd-isti ...

Nu bah! Tocmai v-a descris pe voi, astia cu

lozincile si ridicatul securistilor in slavi. Nici de mila nu sunteti buni. Pe langa descrierea presedintelui, pe care il meritati.

ai idee

daca penalii din partidele paralele care se manifestă prin lipsă de logică in gandire, prin idei fixe, prin susceptibilitate, prin orgoliu exagerat, prin mania persecuției, prin halucinații,
vor fi prezenti la eveniment, sau sunt la tratament?

mos bazil, stiam ca sunteti doctorul personal al lui daddy

dracnea :)))
ii descrieti paranoïa cu mare precizie.
se mai poate adauga si un gram de duble personalitate, haituita in cosmarele sale de statul paralel, de soros, de kövesi, de iohannis, de romani in general...
aceasta boala, are si ea un caracter psihic, la fel ca paranoïa cu care se inrudeste. se numeste schizofrenie. fara indoiala cunoasteti definitia si tratamentul.

REVOCAREA NU E OPTIUNE!

In nici un caz, acum!!!

 

fii-rea presedinte ca stie sa vorbeasca de pe prompter

si daddy primul ministru de meserie sa aibe totul pe mana
bravo daddy, suspenda-i pe schiorul din tenerife si pe cucuveaua mov

 

Asa-i tasukov, sa-i suspende GIO-Dragnea pe toti...

...si sa le Belineasca tot ce au!
Asa, cu manie de lumpeni-proletari mafioti!

 

postezi pro psd?

“ori esti platit frumusel de pesedei.... ori esti prost facut gramada! sau ma rog.,.. ai niste ddosare cu dna si nu esti neaaparat prost... esti doar hot!"

 

Interesant

Primul lucru pe care trebuie sa-l faca presedintele este sa distruga public cu argumente aceasta fituica pe care mafia PSD+alde+udmr+minoritati o numeste raport !
Fara un raport serios nu exista nici o solicitare de revocare ! Q.E.D.

 

Mai du-te ma!

Doar atit trebuie sa spuna:ordon diviziei de blindate-de la Kogalniceanu- sa porneasca spre Bucuresti!!Si totul este ..istorie!Steaguri in berna ca vor muri unii si asaltul.Uite asa imi pierd si eu ca jartea afacerea pe centura.
Si crede-ma le-am dat la toti.

@jarteaua 12.17

- de foame sau de mila !? :o)))

"LIVE Lazar, la bilantul DNA: Atunci cand sunt valuri, ne putem da masura profesionalismului"

...iar la 2lea....sa-i reduca pedeapsa lu ceashca.....de la...

....viata in sicriu, cum e acu....la cei 3 anishori standard pecare-i da keovesica....sfinta justitiara......si desigur cu eliberare dupa numai 9 luni!....si dup asta....ne ntoarcem toti la cusut mertzane....poate ne da si ceva volgi de cusut.......tzplrrrrr......mare victorie!....."are you happy ?"...intrebare socialista standard la televiziunea de partid si de stat a americii....fcnn....fake*din 3 surse sigure)-commie-news-networkkkk.....am inviiiins!......


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor