Kelemen Hunor: Romania de ani de zile isi bate joc de CCR

Miercuri, 06 Iunie 2018, ora 14:13
8052 citiri
Kelemen Hunor: Romania de ani de zile isi bate joc de CCR
Foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, considera ca decizia CCR in cazul Kovesi trebuie respectata de presedintele Klaus Iohannis, politicienii neavand dreptul sa discrediteze institutiile fundamentale, pentru ca nu le place o anumita decizie.

Amintim ca saptamana trecuta Curtea Constitutionala a decis ca exista un conflict institutional, dupa ce Guvernul a sesizat un posibil conflict intre Executiv si Presedintie, ca urmare a faptului ca presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA.

CCR arata ca, pentru solutionarea acestui conflict, presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA.

"Este important sa acceptam, indiferent daca ne place sau nu ne place vreo decizie a CCR, ca aceste decizii trebuie respectate. (...) Daca noi mergem pe ideea ca anumite decizii care ne plac pot fi si trebuie acceptate, alea care nu ne plac nu trebuie acceptate, distrugem orice speranta de a pastra un echilibru intre institutiile fundamentale. Deci trebuie respectata decizia Curtii", a afirmat liderul UDMR pentru RFI Romania.

Acesta sustine ca "nu avem dreptul, cel putin politicienii, sa discreditam toate institutiile fundamentale, inclusiv CCR, fiindca nu ne place o decizie".

"In 2003, de exemplu, eu nu am fost de acord, recunosc, cand am discutat amendarea Constitutiei, ca aceasta Curte sa aiba atat de multa putere, dar daca noi am dat o putere extraordinara Curtii Constitutionale, poate a fost bine, poate nu a fost bine, atunci trebuie sa acceptam cu totii ca respectam, vom respecta deciziile CCR. Din pacate, Romania de ani de zile isi bate joc de Curtea Constitutionala", a mai spus liderul Uniunii.

Citeste mai multe despre Kelemen Hunor: Decizia CCR trebuie respectata; Romania de ani de zile isi bate joc de Curte pe site-ul RFI Romania.

#Kelemen Hunor decizie CCR , #revocare