Ziare.com

CSM a respins cererea de revocare a lui Kovesi. Vezi acuzatiile lui Toader vs. dovezile si explicatiile sefei DNA

de Ionel Stoica; Magda Gradinaru
Marti, 27 Februarie 2018, ora 17:20

   

CSM a respins cererea de revocare a lui Kovesi. Vezi acuzatiile lui Toader vs. dovezile si explicatiile sefei DNA
Sectia pentru procurori a CSM a decis, marti, sa respinga cererea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare a Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

Avizul negativ dat azi de CSM, cu un scor de 6 la 1, este consultativ. Singurul care a votat pentru revocare a fost Tudorel Toader.

Sedinta CSM a durat aproximativ doua ore si jumatate si a fost marcata de contre intre ministrul Toader, pe de o parte, si Laura Kovesi, Augustin Lazar si procurorii din CSM, pe de alta parte.

Timp de mai bine de o ora, Tudorel Toader a prezentat motivele sale pentru revocarea Codrutei Kovesi, citind din raportul facut public pe site-ul Ministerului Justitiei.

Din cand in cand, s-a oprit din prezentarea raportului pentru a i se adresa Sectiei pentru procurori din CSM: "Chiar si dumneavoastra, Sectia pentru procurori, ati constatat deficiente la nivelul institutiei si ati dat un termen de sase luni pentru remediere".

Toader s-a adresat si sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, cand a facut referire la ancheta in cazul Ordonantei 13/2017, dar si procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar: "Sa nu se supere domnul Lazar, dar a dat o declaratie absolut neinspirata, ca DNA nu mai cerceteaza magistratii, ca DNA o sa ramana fara obiectul muncii".

La randul sau, Laura Codruta Kovesi a analizat, pe rand, toate argumentele pentru revocare aduse de Toader, spunand de la inceput ca acestea nu se sustin in realitate.

Printre altele, Kovesi a declarat ca nu seful DNA se ocupa de transcrierile din dosare, iar acestea nu au fost falsificate, asa cum se sustine la punctul 18 din raportul ministrului Justitiei in baza caruia se cere revocarea sa.

Totodata, ea a explicat ca DNA a reusit sa lucreze in profit cu 200 de milioane de euro, in conditiile in care bugetul institutiei a fost de 27 milioane de euro. Astfel, tot ce au facut procurorii anticoruptie a contribuit la imbunatatirea imaginii Romaniei, a adaugat aceasta.

Ziare.com v-a transmis LIVE TEXT cele mai importante momente de la CSM:

17:20 - Decizia in cadrul Sectiei pentru procurori din cadrul CSM a fost luata cu un scor de 6 la 1. Potrivit Antena 3, cel care a votat pentru revocarea Laurei Codruta Kovesi a fost ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

17:09 - Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si procurorul general, Augustin Lazar, au parasit sediul DNA fara a face declaratii.

17:06 - Codrut Olaru a declarat ca motivarea deciziei CSM va fi transmisa in perioada urmatoare: "In perioada imediat urmatoare, hotararea va fi motivata si transmisa decidentilor".

17:04 - "In sedinta de astazi sectia pentru procurori a CSM a decis respingerea cererii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru revocarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Deci CSM da aviz negativ pentru cererea de revocare", a anuntat procurorul Codrut Olaru, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.16:30 - Ministrul Tudorel Toader contra-replica si spune ca nimic din ce a spus Kovesi nu l-a convins.

"Doamna procuror-sef, eu nu pot sa repet functia dumneavoastra de cate ori ati repetat functia de ministru al Justitiei. Discursul dumneavoastra poate fi seducator, convingator, daca-l faceti in fata celor care nu-l cunosc deloc. Nu ma convingeti", a spus Toader, dupa ce Kovesi si-a terminat discursul.

Tudorel Toader arata ca DNA a indisponibilizat bunuri, dar ca acestea se vand greu, "nu se stie daca mai este, daca-l mai gasesti".

"Sper cu convingere ca adevarul va iesi la suprafata, ca societatea trebuie sa cunoasca adevarul", a adaugat ministrul.

Kovesi l-a intrerupt pe Toader si a facut mai multe precizari: "Cand a venit cazul Belina, vi se spusese (prin Decizia in cazul OUG 13- n.red.) ca procurorul nu poate investiga un caz administrativ. Ati facut comparatie intre decizia CSM si CCR. Comparatia este buna pentru cine nu stie. Decizia CSM o ataci in contencios, iar a CCR este definitiva".

"92 de oameni achitati, reprezinta foarte, foarte mult", a criticat Toader.

"Pe mine nu m-a convins nimic din contra-argumentele dumneavoastra. Sigur nu va judeca doar Sectia pentru procurori. Vor judeca romanii, va judeca societatea in general. Adevarul trebuie stiut, trebuie asumat", a conchis ministrul Justitiei.

Kovesi i-a dat replica lui Toader si a aratat ca a raspuns tuturor solicitarilor. "Ati venit cu presupuneri, cu supozitii, eu am venit cu probe", a spus ea. "Doar in tarile dictatoriale procentul de condamnari este de 100%, noi suntem in marja tarilor europene", a tinut sa precizeze Kovesi.

"Sunt convins, indiferent de ce va decide CSM, indiferent de ce va decide presedintele, indiferent de ce va decide CCR daca va fi sesizata, ca dezbaterea va continua, ca sa vedem radiografierea exacta a activitatii manageriale a DNA", a vrut Toader sa concluzioneze.

In replica, Kovesi i-a raspuns ca nu pe el vrea sa il convinga: "Eu nu sunt aici sa va conving pe dumneavoastra, domnule ministru".

"Maine este 28 februarie, trebuie sa-mi trimiteti raportul de activitate pe 2017, nu mi l-ati trimis. Mi-ati trimis invitatie, dar nu voi veni. Nu mi-ati trimis raportul", s-a aratat Toader ofensat.

"Raportul de activitate in forma scrisa l-am adresat procurorului general al Romaniei, potrivit legii", i-a raspuns Kovesi punctual.

"Dar raportul se trimite si la invitati", a continuat Toader.

Kovesi ii raspunde: "L-am trimis in cursul zilei de astazi"

"Eu sunt invitat sau ministrul Justitiei? Eu cand il citesc?", a mai intrebat ministrul.

16:22 - Kovesi a incheiat pledoaria.

16:20 - Kovesi arata ca a luat masuri cu caracter managerial, cu privire la posibile abateri in randul subordonantilor de la DNA.

"Nu se falsifica probe in DNA. Nu exista dovezi ca s-au falsificat probe in DNA. Se face trimitere la o incheiere a ICCJ. Nu este real ca s-au falsificat anumite interceptari telefonice. Modul de redactare si transcrierea convorbirilor sunt facute de procurorul de caz, nu de seful DNA. In exemplul indicat de ministrul Justitiei, era vorba de mai multe persoane la o masa in restaurant, era galagie. Una dintre persoane a venit la DNA si a explicat ca transcrierea nu coincide, si s-a reascultat si modificat. Una este redarea, alta este transcrierea", a explicat sefa DNA.

"Toate dosarele care sunt mai vechi de un an de la inregistrare sunt supuse unui control. Nu procurorul-sef al DNA trebuie sa calculeze termenele de prescriptie, lucru care se face de catre procurorul de caz. Exceptia este cand se face un rechizitoriu, procurorul-sef verifica daca s-a prescris sau nu fapta. In cazul Microsoft au fost facute mai multe controale, inclusiv de catre IJ.

In acest dosar au fost emise patru rechizitorii, in care au fost trimise in judecata mai multe persoane, printre care doi ministri. S-au pus sechestre de 67 de milioane de euro. DNA a fost sesizata la noua ani de la incheierea contractului respectiv, in 2013.

In 2014 a mai intrat in vigoare si noul Cod Penal, cu noi termene de prescriptie", a declarat Kovesi.

Ea a adaugat ca prejudiciul va fi recuperat prin sechestrele puse, iar o parte din prejudiciu s-a recuperat in dosarul definitiv solutionat de Inalta Curte.

16:10 - "Mi s-a reprosat ca imi doresc sa obtin condamnari cu orice pret. Nu stiu ce dorinta a avut in vedere. Investigarea unor persoane care detin functii in stat nu este o dorinta, este o competenta in lege. Aceasta este competenta pe care o avem", spune Kovesi, raspunzand acuzatiilor pe care i le-a adus Tudorel Toader.

Procurorul sef DNA a negat vehement unul din motivele de revocare. "Nu exista nicio condamanare la CEDO in cazurile instrumentate de DNA din 2013 in prezent, in perioada in care am ocupat functia de procurro-sef. Nu exista.

Nu poate cere revocarea mea din acest punct de vedere, nu exista nimic la CEDO. Sunt 12 cauze pierdute la CEDO, in dosare facute anterior mandatului meu. Lipsa conditiilor de detentie, depasirea procedurilor 2001-2009, dreptul la viata privata etc. Suma totala de plata este de 42.000 de euro", a explicat Kovesi.

Sefa DNA a mai spus ca numarul achitarilor in dosarelor de la DNA este in scadere fata de anul trecut. In 2016, multe achitari s-ar fi dat in baza deciziei CCR privind abuzul in serviciu. "Nu toate solutiile sunt imputate procurorilor", a mai spus Kovesi.

Potrivit procurorului-sef, DNA a avut un buget de 27 de milioane de euro, in 2016, plata salariilor insemnand 85%. Aproximativ 2,7 milioane de euro au fost alocate pentru anchete.

"Am pus sechestre asiguratorii de 667 de milioane de euro, am avut decizii de confiscare in dosarele noastre de de 226 de milioane de euro. Am lucrat in profit cu 200 de milioane de euro", a adaugat Kovesi.

15:55 - "Daca mi-am spus punctul de vedere, nu cred ca este un motiv de revocare. In seminarii, la intalnirile de lucru, asta discutam, impactul unor decizii definitive, impactul unor decizii date de Curtea Constitutionala. Nu inseamna ca nu ne putem exprima puncte de vedere", a mai aratat Kovesi.

Sefa DNA arata ca CSM a stabilit intr-o hotarare care este structura de bilant a parchetului.

Kovesi spune ca, in interviurile pe care le-a dat, a respectat Codul deotologic si prevederile legale: "Exprimarea unor opinii privind modificarile legislative sau interpretarile legislatiei nu sunt abateri. Nu scrie nicaieri asa ceva. Ar trebui desfiintate revistele juridice in astfel de cazuri, daca am judeca astfel", s-a aratat revoltata Kovesi.

Sefa DNA a facut mai multe precizari cu privire la declaratiile facute privind infiintarea Sectiei de investigare a magistratilor acuzati de coruptie.

Ea nu a vrut sa comenteze acuzatia potrivit careia ar fi denigrat Romania, dar a aratat ca mii de magistrati au protestat la adresa modificarilor Legilor Justitiei si chiar CSM a votat impotriva acestui proiect.

"Da, este un festival al inculpatilor care ataca justitia. Vedem inculpati condamnati in studiourile televiziunilor care ataca magistrati. Este opinia mea si o sustin. Ce a facut DNA a imbunatatit imaginea Romaniei. Ma refer aici la rapoartele facute de expertii europeni, Raportul GRECO si Raportul Anticoruptie al UE", a explicat
procurorul-sef.

"Este adevarat ca am criticat proiectul de modificare a Legilor Justitiei, atunci cand se propunea trecerea Inspectiei Judiciare in subordinea Ministerului Justitiei. Era vorba despre o subordonare. Faptul ca am criticat un proiect de lege, ca am trimis opiniile la Parchetul General si CSM nu cred ca reprezinta un motiv de revocare", a mai spus Kovesi.

15:42 - Kovesi analizeaza, pe rand, toate argumentele pentru revocare aduse de Toader, spunand de la inceput ca acestea nu se sustin in realitate.

"Mi-am asumat acest dosar (ancheta in cazul Ordonantei 13 - n.red.), mi-am asumat in virtutatea legii, ca procuror-sef al DNA, care verifica legalitatea solutiilor emise de procurori. Mi-am asumat decizia procurorului de caz, din punct de vedere al legalitatii", a explicat Kovesi.

De altfel, cazul a fost clasat, iar Kovesi a semnat pentru legalitatea deciziei.

"Nu am folosit niciodata cuvantul decapat. Acest lucru rezulta din audierile tuturor procurorilor, in timpul actiunii disciplinare. De asemenea, procurorii au mai spus ca nu am prioritizat dosarele. Expertizele tehnice spun ca interceptarile nu sunt autentice, nu sunt originale si au suferit editari", a mai precizat sefa DNA.

"Ministrul Justitiei a eliminat concluziile unor probe stiintifice", a punctat Kovesi.


15:30 - In ceea ce priveste cazul Belina, in care era investigat modul de emitere a doua hotarari de Guvern, Kovesi spune ca decizia CCR a fost una favorabila DNA. "De altfel, CSM a decis ca afirmatiile domnului ministru au afectat independenta Justitiei".

Tudorel Toader o intrerupe: "Cu ce vot a decis?"

"N-are legatura", vine replica unui procuror CSM.

"Chiar ma bucur ca puneti intrebari. Nici deciziile in baza carora imi cereti revocarea (CSM, IJ etc - n.red) nu au fost luate cu majoritate sau unanimitate", ii raspunde Kovesi.

15:20 - "Ministrul Justitiei practic ne reproseaza comportamentul pe care l-am avut anterior pronuntarii unei decizii CCR. Nu aveam de unde sa stiu ce decizie urma sa dea Curtea Constitutionala, cand am deschis o ancheta", spune Kovesi.

Sefa DNA explica modul in care a deschis ancheta privind Ordonanta 13, urmata apoi de decizia CCR. "Noi am respectat atunci jurisprudenta CEDO, CCR si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la acel moment", a spus Kovesi.

Sefa DNA explica si de ce nu s-a prezentat in Parlament, la Comisia de ancheta a alegerilor din 2009. "Am raspuns in scris cat de repede am putut, ca nu detin date si informatii care au legatura cu activitatea acestei comisii. Pentru cele trei invitatii s-a facut o verificare a Inspectiei Judiciare. Prin rezolutia IJ s-a decis clasarea si nu s-a sesizat nicio abatere disciplinara. Nu se pot aplica retroactiv nici in acest caz efectele deciziei CCR. Nu putem sanctiona magistratii care au aplicat prevederi, care ulterior au fost declarate neconstitutionale", mai arata Kovesi.

15:15 - Laura Codruta Kovesi isi expune apararea. Aceasta arata ca obiectiile sale vizeaza toate cele 20 de puncte, pentru a arata ca aceste "motive sunt nereale, nedovedite, netemeinice, iar unele sustineri nu au legatura cu realitatea."

Sefa DNA a mai depus un material privind activitatea de management in fruntea DNA, si inaintea controlului Inspectiei Judiciare: "Va rog sa-mi permiteti sa las cate un exemplar pentru toti membrii CSM si un exemplar domnului ministru."

Kovesi arata ca, de la preluarea mandatului de sef al DNA, institutia a inregistrat cele mai bune rezultate de la infiintare.

15:12 - Intre Tudorel Toader, pe de o parte, si membrii Sectiei de Procurori din CSM si Augustin Lazar, de cealalta parte,are loc un schimb de replici.

Cristian Ban i se adreseaza ministrului: "Cum de deciziile de neconstitutionalitate in cazul DNA s-au dat in perioada in care dumeavoastra, fost judecator CCR, a fost pus ministru al Justitiei?"

"Aici sunteti mult prea tendentios", raspunde Toader. "Au mai fost cauze penale, incalcarea unor norme de tehnica legislativa. Categoric ca nu exista nicio legatura".

"Era o constatare", ii raspunde Ban.

"Putem cita un caz in care presedintii institutiilor publice au fost sanctionati dupa o decizie de conflict de natura constitutionala", a intervenit Lazar.

"Dar a fost vreun conducator de autoritate care intr-un an sa genereze trei conflicte de natura constitutional? Dati-mi un exemplu", a cerut Toader.

"In martie am spus ca nu este momentul, in iunie nu am facut nimic, la al treilea conflict constitutional am zis ca da, este momentul", a concluzionat ministrul.

15:00 - Are loc un schimb de replici intre Tudorel Toader si Augustin Lazar.

"Poate Executivul sa formuleze o cerere de revocare, pentru a evita dorintele politice, imixtiunile?", il intreaba Lazar pe ministrul Justitiei.

Tudorel Toader ii raspunde: "Ministrul Justitiei, spune Constitutia, exercita autoritate asupra procurorului. El poate cere revocarea pentru neexercitarile atributiilor manageriale. Avem un cadru constitutional, care ofera autoritatea, si un cadru legal, care ofera competenta".

Augustin Lazar a adus mai multe argumente in sprijinul tezei sale, ca aceste cereri de revocare ar trebui discutate mai intai in CSM.

"O competenta data prin lege ministrului Justitiei nu poate fi anulata printr-un regulament al CSM-ului. Un regulament este inferior legii", ii raspunde Toader.

"Toata presa, toata lumea a vorbit despre celebrul procuror Negulescu, care face, care desface, dar acesta trebuia verificat, nu aparat. La CSM, analiza situatiei lui a durat destul de mult. Daca in opinia dumneavostra, intre regulamentul CSM-ului si lege prevaleaza Regulamentul, atunci nu se justifica", a precizat ministrul Justitiei.

Acesta a tinut sa adauge ca "Daca formulam concluziile anul trecut, nu ma baga nimeni in seama".

14:55 - Ministrul Justitiei a incheiat prezentarea raportului, multumind pentru ca a fost ascultat si nu a fost oprit.

14:52 - "Rezultatul este previzibil pentru mine, am venit din respect pentru institutie, pentru dumneavostra. Nu am stiut ca se transmite sedinta, dar este bine ca se face asta, sa vada toata lumea. Trebuie sa luam masuri, sa facem ceva. Nu poti sa zici: am uitat de Microsoft, asta trebuie visat si noaptea", a spus Tudorel Toader.

Ministrul se pregateste sa incheie.

"Eu mi-am facut datoria ca ministru. Nu neg lucrurile bune care se fac. Cele bune nu le justifica pe cele rele. (...) Eu mi-am indeplinit acesta datorie, eu stiu ca noi avem competente partajate, eu stiu ca dumneavoastra veti da un aviz consultativ. Am auzit discutia din spatiul public, ca presedintele etse obligat sa revoce din functie. Eu mi-am indeplinit aceasta obligatie legala, am scos la suprafata si nu in totalitate ceea ce credeam ca trebuie scos la suprafata. Daca formulam concluziile anul trecut, nu ma baga nimeni in seama".


Seful Sectiei procurori din CSM, Codrut Olaru, l-a contrat pe ministru si a tinut sa arate ca decizia nu este previzibila in acest caz. "Maturitatea Sectiei este elocventa", a spus Olaru.

Tudorel Toader i-a replicat: "Va dau si rezultatul votului!"


14:50 - Toader a prezentat o statistica privind rata achitarilor, care in cazul DNA este de cinci ori mai mare decat rata achitarilor din Ministerul Public.


14:45 - Toader se adreseaza direct sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, atunci cand face referire la ancheta in cazul Ordonantei 13/2017.

"Eram la Bruxelles, doamna procuror-sef, si un important lider european mi-a spus o intrebare. De ce ati abrogat marturia mincinoasa? De ce ati adoptat o ordonanta de urgenta in care ati interzis arestarea preventiva in faptele de coruptie? Niciuna din afirmatii nu este adevarata", a spus ministrul Justitiei.

Tot direct, ministrul i se adreseaza si procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

"Sa nu se supere domnul Lazar, dar a dat o declaratie absolut neinspirata, ca DNA nu mai cerceteaza magistratii, ca DNA o sa ramana fara obiectul muncii."

Ministrul sustine ca aceasta declaratie a lui Lazar nu este adevarata.

14:42 - Din cand in cand, Toader se mai opreste din prezentarea raportului si se adreseaza Sectiei pentru procurori din CSM.

"Chiar si dumneavoastra, Sectia pentru procurori, ati constatat deficiente la nivelul institutiei si ati dat un termen de sase luni pentru remediere".

Ministrul vorbeste si despre faptul ca el insusi a fost procuror.

"Cineva spunea zilele acestea ca a descoperit in CV-ul meu ca am fost procuror. Eu sunt mandru de asta. Cauzele penale nu se solutioneaza dupa impactul mediatic, dupa numele si prenumele celui cercetat, ci in ordine cronologica", a comentat Toader.

Ministrul a spus ca a fost in Parlamentul European si a aratat ca in acest moment Romania nu este in situatia Poloniei. "Din spatiul public am inteles ca CCR este invinovatita pentru ca prin deciziile pronuntate a pus in imposibilitate efectuarea urmariri penale", a mai explicat oficialul care ar fi inca o critica la adresa sefei DNA.14:25 - Tudorel Toader a inceput prezentarea cererii de revocare in fata membrilor CSM.

El citeste din raportul facut public pe site-ul Ministerului Justitiei.

Citeste din raportul prezentat si in conferinta de presa.

14:20 - Toader a explicat care sunt premisele acestui raport de revocare si a inceput cu un raport de evaluare pe care l-a prezentat in martie anul trecut, dupa ce Curtea Constitutionala a dat decizia in dosarul anchetei OUG 13/2017.

El a amintit si un raport al Inspectiei Judiciare, care a facut in vara un control managerial. "A fost primul control de fond dupa 10 ani de activitate a DNA", a precizat Toader.

Ministrul Justitiei a explicat, inca o data, cum a ajuns un document confidential al Inspectiei Judiciare in raportul lui privind DNA: "Acest raport a fost devoalat public, pe o revista electronica avand profil juridic. Acest raport nu are caracter confidential. El nu mai era pe masa de lucru al IJ, era transmis mie, la Ministerul Justitiei, si, in final, colegii care lucreaza cu documentele secrete mi-au spus ca el poate fi folosit", a declarat Toader.

14:15 - "Sper eu sa constituie un moment al adevarului, sa arate lucrurile asa cum sunt, cu bune si cu rele, sa nu le prezentam doar intr-o maniera festivista", a spus ministrul Tudorel Toader, inainte de a prezenta raportul in sedinta CSM.

El a adaugat ca va prezenta in Parlament rapoartele de activitate ale DNA si DIICOT, asa cum prevede legea. Ministrul a facut, astfel, diferenta intre raportul de activitate al DNA si cel de revocare a sefei DNA.

14:07: Ministrul Justitiei vorbeste primul. El explica de ce s-a blocat site-ul ministerului, cand trebuia sa publice raportul privind activitatea DNA. Numarul foarte mare de accesari, 42.000, a dus la blocarea paginii web a ministerului, spune Toader.14:06 - Sedinta Sectiei de procurori din CSM este condusa de magistratul Codrut Olaru. Acesta a spus ca solicitarea de revocare trimisa de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a ajuns in 23 februarie la CSM si a fost comunicat Laurei Codruta Kovesi pentru formularea de observatii.

14:05: - Site-ul CSM, unde se transmite live sedinta, este nefunctional.

14:00 - La sediul CSM au ajuns si Laura Codruta Kovesi si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

13:57 - Primul care a ajuns la CSM este procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. Acesta a spus ca la finalul sedintei, totul va fi mai clar.

13:30 - La CSM a venit si celebrul stegar dac.11:30 - Prim-ministrul Dancila a transmis un mesaj de sustinere pentru Tudorel Toader.

Aflata intr-o vizita la Chisinau, Viorica Dancila a reiterat increderea pe care o are in ministrul Justitiei: "Ministrul Tudorel Toader este ministru in Guvernul meu, este un ministru foarte bun, membru al Comisiei de la Venetia, in care eu am foarte mare incredere".

Mai mult, Dancila a spus ca politicul nu trebuie sa intervina in actul de justitie.

"Justitia trebuie sa fie independenta si sa-si faca datoria. Domnul ministru a venit cu un raport de evaluare din punctul dumnealui de vedere, un raport argumentat, acesta trebuie sa-si urmeze cursul, iar cei care vor hotari vor trebui sa fie tot cei din justitie. Bineinteles, raspunsul final va fi la domnul presedinte Iohannis", a mai afirmat premierul Dancila.

9:45 - La sedinta va participa si ministrul Tudorel Toader. Acesta a confirmat pentru Ziare.com ca nu va lipsi de la sedinta CSM, care trebuie sa inceapa la ora 14:00.

Raportul lui Tudorel Toader

Ministrul Justitiei a prezentat, joi seara, sinteza raportului referitor la activitatea manageriala a DNA, in baza caruia a cerut revocarea lui Kovesi.

Raportul de 36 de pagini prezentat de Tudorel Toader, care sta la baza deciziei acestuia, are 20 de puncte care prezinta 20 de "categorii de acte si fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care ministrul Justitiei i le imputa sefei DNA.

Iata argumentele lui Toader, cum pot fi ele usor demontate, dar si prima reactie a Laurei Codruta Kovesi.

Care este procedura

In procedura de revocare a sefei DNA exista trei parti implicate:
- ministrul Justitiei, care face propunerea;
- CSM, care avizeaza, avizul fiind insa consultativ;
- presedintele, care ia decizia.

Articolul 51 stabileste ca revocarea din functia de conducere se dispune pentru urmatoarele motive:
a)in cazul in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile necesare pentru numirea in functia de conducere;
b)in cazul exercitarii necorespunzatoare a atributiilor manageriale privind organizarea eficienta, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinile manageriale;
c)in cazul aplicarii uneia dintre sanctiunile disciplinare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 79435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
150 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Este ora 10:00 si constat ca harnicul tovaras bolsevic

LEHAMI a pornit deja strungul.

 
 

 

tudorel - sluga model - intra liber si iese legat

tudorele, ce faci tata? dupa ce versi tone de ineptii si aberatii te duci la procurori? pai te fac aia pachet si iti dau un sfat de viitor: daca intri liber in bucluc, macar sa iesi legat... la gura!

tudorel, avocatul hotilor, nu poate starni decat amuzamentul. un pacalici.

 

Toader va fi umilit

CSM nu este o institutie politizata si decizia va fi una corecta.Lui Toader care este obedient celor care l-au numit ii mai cresc doi negi pe nas si chelia se va uni ci ceafa de atata incordare.

Si fiindca avem CSM-ul la conducerea justitiei, de

ce mai avem nevoie de un ministru al justitiei? Cine crede ca justitia trebuie condusa de vreun partid? Hai sa fim seriosi. Treci la munca cinstita Tudorele. Lasa hoittul PSD-ist si cistiga si tu un ban de care sa nu le fie rusine alor tai. Ca tu te duci, dar stigma ta ramine asupre celor dragi.

TOader are dreptate ?

Procurorul General DNA are respoansibilitatea pentru toti subalterni lui si pentru faptele lor .... daca in acceiasi mod i mai si lauda ca unitate de elita si nu se intreaba de ce elita tarii e ani la rand in ploiesti si nu la oradea sau iasi sau constanta ...atunci fati bagajul laurica si dute la medias antrenor de baschet ...

Toader este umilit acum (16.11) in direct pe B1

Orice ati spune,Nu-i puteti acuza pe pesedisti ca ar avea minte/cultura/educatie/profesionalism.Hotomani cu diploma sint,tilhari sint,dar cele amintite mai sus,Nu.
Asa si tudorel,secursit amarit,a luat pe bune documente facute de pesedisti,absolventi de spritzul haret,sau fosti elevi de-ai lui.Pai daca tudorel a fost rector,va imaginati ce loaze a scos el cu "dreptul"(intii au facut dreptul,apoi stingul,precum pingelica ceausel,va amintiti?).
Securisti amariti si pesedisti din toate tarile,uniti-va!Apoi muriti ba!
Hai Kovesi!Umileste hotomanii trintori!

Tudoriel Toadier,

Un agramat,o nulitate in materie de Drept.
Fost procuror comunist!
Bleahh...!

 

Zici ca-ti dai cate puncte vrei?? hai sa te vad

daca poti sa-ti faci o nota de 4.9999.......Vintage Rank user: x527.02.2018, 14:35
Tu zici ca Lehamite este singurul mare si PRO*** psd!!
Cine ti-a dat tie puncte in timp scurt ??
Important este ca vedem Live cum va fi "Porcait"
2Dorel "mamaligarul"!

Respect Codruta esti un om modest si deosebit .

L ai facut muci pe gargamel !!!!

-cum dreaqu e asta in comisia de la venetia ,a fost in ccr eaua ,mare profesor....bleah

Intre demnitate si rusine

Presupun ca d-na Codruta Kovesi are dreptul la aparare si ca va demonta facatura de raport facuta de Tudorel dupa notitele primite de la Valcov, Ghita, Voiculescu, Tariceanu, Dragnea...
Sper ca magistratii vor avea coloana vertebrala si cozile de topor vor fi o jalnica minoritate.
Vreau ca presa, ziare.com, sa obtina informatiile pe care legea le permite despre desfasurarea acestei sedinte si ca vom afla cum a votat fiecare membru al CSM. Este unul din momentele in care ei vor avea de ales intre demnitate si rusine. Toader Tudorel a ales.

Kodruta

bineanteles ca la inceput va raspunde, apoi se va apara si pentru ca cea mai buna aparare este atacul, va ataca

va ataca, dar nu pe diagonala, cu de'amanuntul, de la cap pan' la picioare, din talpi si pana'n crestet

raportul CSM va fi devastator

As vrea sa spun, viziiieasa, DeNeiA, decapat nu a

spus, citeste ca nu poate sa vorbeasca liber, este ca in vie( cu ce n-a fost lasata Udrea la houless cu coruptul ca nu aveia sa previada ca era corupt. In china se vorbeste mandarina la noi la DeNeiA portocala. In fundul Teleormaniiiului se vorbeste mai bine decit Titi de la Nefertiti. Noi sumtem DeNeiA si eu, codruta cu doar 6 si tramvaiul 41 este eaxct media. De la DeNeiA nu exista la CEDO de la procese pierdute. Cit costa achitarile de la DeNeiA?? Ascultarile deformate ???

Adevarul

Si doamna Codruta e corupta dar pe langa hotii din Romanika inca merita sa stea in functie. La cat fura politicienii, bugetarii, politia, armata , doctorii, popii , avocatii, procurorii etc, etc doamna Kovesi e mic copil .

kovesi va ajunge in catuse dupa intalnire,la stiri in prim plan

Sigur se va incurca in minciuni,a spus cu nemiluita.

 

ceva exemple, ca eu am vazut raspunsuri de bun simt la kovesi

tudorel era ala care nu a fost in stare sa raspunda la nici o intrebare.

stii si tu cine va termina cu catuse, dar la psd speranta e totul ca de aia l-au sustinut pe dragnea. dupa ce rateaza si asta vin membri dupa el ca ii trage la fund si pe ei degeaba

Minte kovesi de l face invidios si pe basescu

Sigur l a studiat si ii incearca stilul,are si fata de mincinoasa cronica,are si adn ul pe masura,tatal ei fiind prim procuror securist pe vremea lui ceausescu.
Dar sunt sigur ca o sa se infunde,cand faci atatea escrocherii trebuie sa ai noroc cu carul sa scapi,nici macar basescu nu e sigur scapat fara pedeapsa.

DNA a afectat imaginea externa a infractorilor

Dragnea, Tariceanu si gashka pareau oameni de bun-simt pana sa-i incolteasca DNA. Acuma, nimeni in UE nu se mai uita la ei.

Watergate Kövesi

am scris cu Ö ca sa stie zoaie .com ca am tastatura turceasca hahahahaha jos luluta

Mincinosul

De serviciu, Tov le hamite se dezlănțuie acum ca e singur. Tovarășii lui iși caută de lucru pe diverse direcții. Numai el nu e dorit de nimeni, stilul lui brusc și grobian nu se mai caută, in domeniul postacilor. Va trebui sa-și ia și el o slujba in care sa facă in sfarsit ceva util.

Nu simpatizez pe nimeni,il consider si pe dragnea

mincinos innascut,si pe ponta si pe iohanis.Basescu e de manual.
Dar codruta e cea mai periculoasa in acest moment, e *** blanda si extrem de rea,care zgaraie de mafioata ce e.

lehamite [trol rus]

minti de te *****pe tine ,********de comunist *****

Wow! Colegii din CSM au inceput sa-l supuna pe ...

... Tudorica-Buze-Reci la perversiuni profitand de incapacitatea intelectuala si confuzia logica in care se zbate bipedul. Fiorico ot Suleiormagnificul, arunca prosopu' ca l-au incalecat pe Dorel si nici nu poate sa cada de cate incaseaza!

- Fac apel la Protectia Animalelor, CNCD si Consiliul Mondial al Marionetelor sa intervina urgent pentru scoaterea carpei pesederaste din scena!

tovarase ieuropian,

Las-o balta...

Cei care il depunctati fara sa-l mai cititi...

...pe Lehamite:
Pierdeti mult necitindu-l, pierdeti o buna portie de ras sanatos!
Ia uitati ce spune despre Codruta, "care zgaraie de mafioata ce e"!
Am auzit de trolli "care bubuie de porsti ce e", dar de indivizi "care zgarie de mafioti ce sunt" n-am auzit!

CSM respinge cererea de revocare a lui Kovesi

... Firesc!

- Ministrul Tudorel Toader contra-replica si spune ca nimic din ce

a spus Kovesi nu l-a convins!
Pe Mămăligarul cu negi pe Nas numai DRAKnea il poate
convinge....sau Manelisti Parlamentari!

Mi-ar place ca la incheierea dezbaterilor, sa-i dea Codruta...

...doua palme lui "buze reci", cat poate ea de tare!

 

Ati luat teapa si cu kovesi,pe langa base,iohanis,ciolos,etc

Un expert poate confirma ca kovesi minte grosolan.Nu inseamna ca altii nu sunt,doar ca multi se inseala cu ea,iti trebuie ochi format si mai ales creier.Nu e genul de mincinoasa evident ca basescu,dragnea sau ponta,are alt stil,iohanis e mai aproape de stilul ei.

 

"ați luat țeapă!"

Asta pare să fie conduita si obiectivul susținătorilor unor mafioți. In buna respectare a strategiilor de mahala, "a da țeapă" devine alfa și omega comentatorilor pătrunși de scopuri mărunte și porniri vindicative. Incapabili de a ințelege că in astfel de situații, "țeapa" o resimțim cu toții, frustrările le suprimă simțurile, făcand imposibilă pană și identificarea originii țepei.

Rechizitoriul aiuritor al sinistrului de la justiție, cuprinzand acuze de nivel ferentarist, scris parcă de purtătorul de cuvant al unei bande de borfași, incercand cu disperare să adune ceva ce, indesat in cel mai pur stil kolhoznic, ar putea crea un iz de culpabilizare a șefei DNA, nu are ca ultim rezultat decat scufundarea in penibil și definitiva compromitere a inițiatorului său.

Lehamite@...ia din Fata va iti trece

Nimeni nu minte mai mult ca tine sau tu nu poți face diferența dintre adevăr si realitate sau minciuna!
Bine!! este clar ca Debitezi ce te obliga partidul Manelist.....Nu e de mirare ca tie Lehamite MARE :(((

Aviz negativ.

Aviz negativ.
Decizia Presedintelui Iohannis este,astfel,mult mai usoara.
Felicitari LCK!

 

asta da independenta justitiei !

tudorel propune, tudorel voteaza !!!

6 la 1 :))))))))))))

un proces in fata natiunii in care acuzatorul a primit lectii

ca un elev obraznic din partea unei profesoare de o maniera impecabila,cunostinte,metoda,gestica,eleganta!
in mod normal penibilul tudorel trebuie pana deseara sa isi prezinte demisia,sau sa fie demis de psd caruia i-a adus un mare prejudiciu!
culmea paradoxurilor,colectivul grivco,desi in intregul sau are diaree in pantaloni,striga....hotiiiii !
asa o nesimtire si schizofrenie se mai intalneste rar in sec XXI !
solicitam doamnei Kovesi sa sesizeze institutiile abilitate pentru minciunile proferate de un inalt demnitar al statului,care nu numai ca s-a facut de ***,dar a compromis dreptul in Romania!

Nelegiuitul ăsta, mai bine si-ar procura o gramatică de cl a V-a să

... invete să scrie si să se exprime corect, gramatical. Să nu-si mai piardă timpul făcand pe placul talharilor care ne conduc.

Va multumesc reverentios, situl leu drag Ziare.com

..."ca fi'nca" - asa preum ar zice Canutza Om Sucit pentru tot ce faceti demn si decent in numele sacru al autenticului si autenticitatii informarii noastre.
In loc de orice dihai complimentul, va marturisesc mirarea de care m-am bucurat cand mi-a raspuns o prietenena profesor din Braila urmare a transferului pe adresa ei a anuntului acestui mandru site, ca are liber pana joi.
Directorul le-a anuntat aceasta doua ore mai tarziu fata de ora trimiterii mesajului.
A fost cel profesor fericit sa spuna directorului sau ca o deja aflase din diasoora.
Iata puterea ce nestavilit a acestui sit binecuvantat.
Acela ca nu mai fac ce vor.
De pretutindeni, romanii sunt atenti si prin voi, ziare.com, arshita iubirii de tzara.
Va multumezc cu lacrimi pe muzica de "Una furtiva lagrima" de Donizetti, la interpretarea lu icui v-o place cuma raz zice Shakespeare, alias Wililca, alias Sweet Bird of Avon".
Alegeti asadar din interpretarea anilor a lui Dinizetii, mandra arie "Una furtiva lagrima" :
Caruso, Alain Vanzo, Bocelli, Domingo, Pavarotti.
Caci ani dupa ani, capricul vietii este repetitia.
Generala.
Cu iubire,
T.B.

Ca sa vezi!? Si eu care credeam ca Klemm face

jocurile acolo!

Fatza in fatza.

Codruta si Tudorel fatza in fatza.FFF interesant.Urmeaza sa vedem cine "da dosul".Nimic "porno".Cronicile Moldovenesti = "au dat dosul" - au fugit de la batalie!.
Parca aud:-"Tudorele iesi de sub pat!".-"Nu ies ca io sunt barbat!".
Lui Tudorel nu i-a fost deajuns ce a primit.Mai vrea.
Astept cu interes.Devine distractiv.

 

DNA , mafia lemnului si a gazelor din marea neagra

Timmerman apara DNA pentru ca DNA apara mafia romana care face contracte avantajoase pentru occoident.

daca iohannis , kovesi si helwing nu erau la putere , azi portul constanta era inchiriat la japonezi iar timmerman , impreuna cu holanda si germania , sustin distrugerea portului constanta.

sau jefuit padurile romaniei sub ochii dna iar lemnul romanesc merge in austria si ungaria inloc sa se dezvolte industrie in romania , industrie la care sa opereze specialistii si muncitorii romani.

dna apara vanzarile de gaze din marea neagra , catre ungaria iar daca kovesi va fi destituita , aceste gaze vor ram,ane in romania , gaze cu care se poate dezvolta industria textila , printre altele .

ungaria va cumpara toate gazele din marea neagra , iar romanii vor ajunge sa lucreze la unguri in industria textila. intermediarul vanzarilor de gaze din marea neagra , este chiar fratele doamnei kovesi , lascu de la romgaz

coruptul de dragnea este tinut in fruntea psd de catre mafia din afara tarii care ii pune pe oameni in strada sa strige jos dragnea dar in spatele acestor proteste ei ne jefuiesc tara

TARE PRO_T MAI ... iești (că ie la modă)

Păi cine ie la guvernare ?
Cine a vandut gazele la unguri ?
Cine a vandut Petrom ?
Cine a votat defrișarea pădurilor, chiar rezervații ?
Nu danșii apărați de GARGAMIEL ?

Japonezii

Au trimis un PM in Romania. Psd l-a tratat cu dosul, fapt nemaivăzut in analele diplomației. Psd sun amatori in tot ce fac cu excepția furatului și asta ca au gasca orientata pt corupție. Cum au găsit cele 3 mil care i-au votat e un mister. Probabil ca aici pe lista cu smecherii psdiste.

Daca doamna Kovesi va fi destituita

gazele vor ramane in Romania. Sigur, o afirmatie de manual, in lumea stupizilor. Adica Kovesi asta cara gazul cu galeata in afara tarii, asta inteleg eu, asa, pe scurt, aici.

Cred ca-l inteleg pe Toader

Acest parvenit si-a dat masura incompetentei prin 'raportul' de sustinere al revocarii, scris la un nivel intelectual de precupeata. S-a facut de ras, dar e sustinut de puterea imorala aflata la conducerea tarii, si de care el, e astfel dependent, adica un fals intelectual si incompetent in justitie, depinde de putere sa iaa locul altuia care merita, si de aici slugarnicia si lichelismul care scot in evidenta si imoralitatea individului.

Scorul la CSM

a fost practic unanimitate. Adica 6-0. Pentru ca nu ar fi mormal ca unul care propune ceva, sa si voteze cea ce propune. E clar, el propune, el isi sustine propunerea, el este evident PENTRU, nu ar trebui sa si voteze. Votul ar trebui sa si-l exprime doar cei care au posibilitatea sa aleaga intre doua sau mai multe variante. Aia voteaza, adica aleg ceva. Cel ce propune, nu are practic de ales. El isi alege din start, de la propunere ceea ce sustine. In concluzie, cei care votau alegand astfel ceva, au dat un scor categoric. 6-0. Cel care si-a sustinut cauza, normal, a votat in propriul interes, si asa si numai asa s-a obtinut un 6-1. Rusinos si asta.

le ha ha.

Ii pun catuse "aia" de la Antena 3.

 

@ ranchinosu // 27.02.2018, 17:51

vezi , asta e problema multora dintre voi. ceea ce nu intelegeti voi , e ca occidentul ca sa nu para amestecat in jaful asupra romaniei , foloseste coruptii din psd . daca coruptii dion psd nu dau contracte convenabile occidentului , vine dna si le scoate dosarele cu care ii ameninta. de ce credeti voi ca dragnea nu merge la puscarie desi lumea este in strada contra lui de mai bine de un an ?
tocmai aici e conspiratia . ii scot pe oameni sa protesteze contra lui dragnea si a ciumnii rosii iar din umbra occidentul ne fura cu ajutorul dna sustinuti de iohannis si de helwing . in vreme ce noi urmarim cu interes scandalul dintre kovesi si psd , mafia din occident semneaza contracte pentru vanzarile de gaze din marea neagra , favorizati de mafia psd-ista , care daca nu ii favoreizeaza dna-ul da drumul la dosarele lor de coruptie.

Anaviva :Cucoana asta e ne buna

Teoria conspirației dusa la extrem, de se inchina și autorii teoriei ce monstru a iesit

f

...daca am inteles in veac atare sinucidere profesionala prin politic.
Era nea Tudose asta mare jupan care taia si spanzura la niste faculte. era si fiul sau o aratare de izbanda profesionala la acceasi Universiate cu hazna in curte (ce, nuuu ?!)
A pus foc, a prapadit o cariera pana atunci respectabila in Drept, ca sa se puie sau impuasca dupa dupa criteriul borfash "Ia-te deupa mine, c-ai s-ajungi in viatza, bine fa ce-ti spun eu, ca no sati mearga rau".
Sau; mai degreba "Nashpa", caci asa-i cand e "Din ctorie-n Victorie, spre haladeala notorie".
Imaginez ca neam din studentii sai, nu a a vazut atare imbecilitate savant-inepta.
Ma intreb cu tonalitati tragice daca atare bezmetic scolit, are vreo scoala autentica sau este si el, PROFESOR FIIND, doar un rapan ce se isnstiuie drept Chelea Insisi.
DE unde sa stie omul bland si cuminte daca judele nostru care ne vara-n... Judgaura la Tribulane, are nu doar vreun criteriu altul decat "Dreptu', tataie", adica "Spaga, vericu' ", mult draga Avocatului Popoului, animalul diform pus pe cale si pe apucare, hotarat vajnic sa isi plateasca cotetzul-vila cu banii esecului acestei natiuni, el, mult Tzaranist odinioara, kaka mouia lui...
Suntemù in fata nu a unei cirscustante oarecare, ci in fata evidentei absolut neaose si harnice a unei compuneri dintre un popor jalnic si a profitului despre jalea endemica, manelista si profund imbecila a unei natiuni cu totul predispusa acceptarii.
Lui "Duce-m-as si m-as tot duce"
Suntem o natiunea in coviltir.
Zdronca-zdronca-hodoronca.
Sau cand Hais, cand Cea, birjariti de carutasii itineranti ai jafului, ai lui "Azi Braila, maini Focsani, p. mea si patru bani".
Incep sa cred ca din prea multa dragosta de ai mei, imi pierd singurul respect cu adevarat constructiv :
Respectul da sine.
Fie el iscat din tragedia de a fi fost mai degraba nescut devat scremut pe acest bolovan de tzarina, indaratul unei glugi careia graul i-a pleacat demult.
i-au ramas doar otravitele fantane...
Toate adunate intr-un buletin cu pagini ca ierbarul, la care, cu deznadajduire, tin...

anaviva

Intr-adevar, unii inteleg ceva, altii altceva. Dar pe noi nu ne preocupa ce intelegi sau ce nu itelegi tu. Pe tine de ce te preocupa ce intelegem si ce nu intelegem noi? Ca eu de exemplu, nu inteleg ceea ce vrei tu sa inteleg, dar asa neintelegator cum sunt eu, traiesc din ceea ce inteleg eu, nu din ceea ce intelegi tu. Eu nu castig bani pentru ca tu intelegi asa, eu castig bani pentru ca eu inteleg altfel. Si atunci, de ce trebuie sa inteleg si eu exact ceea ce intelegi tu?

Sper

ca adevarul sa invinga, sa incepem si noi un drum spre o tara normala; altfel, in curand acest tinut nu va mai fi locuit de romani cu varsta sub 35 ani ! E pacat, se rasucesc in mormant adevaratii eroi ai neamului, care au luptat cu strainii pentru integritatea noastra iar noi, acum, nu suntem in stare sa pastram ce au reusit ei sa faca! Cred ca este timpul sa facem ce avem de facut fara a ne mai plange atat!Cat priveste politica si politicienii, nu am avut si nu am motive sa am inceredere in ea(ei), dar PSD-ul este ceva de neimaginat; dupa fiecare guvernare a lasat tara in nevoi si inglodata in datorii, dar prosti care sa-i mai voteze, vad ca se mai gasesc! Este strict, parerea mea !

 

Csm

Csm-ul in 2009 ia dat aviz negativ lui kovesi ! Acum ii dă "dauna totala"😁

 
 

Tudorel si dragnea ai-au furat-o...

...tare de tot!

Todiras a crezut ca se prezinta in fata procurorilor de la CSM ca in fata unor studenti la prima ora de curs.
A crezut ca vor cadea toti pe spate de admiratie!
Uite ca aincasat-o si s-a facut de toata rusinea.

Nici macar o ora nu le-a trebuit celor din CSM ca sa decida ca Tudorel e pe aratura!

Pilulo/pensulo @ Ati luat-o din fata??

LCK rămane cat vrea ea si pana cand Zdragne penalul ajunge la Puscarie!
Luati din Fata Bengosi Maneliști!!!!!

Ciuma bubonica

pana deunazi era calare pe tot ce misca. Acum a lasat "legea" sa-si urmeze cursul. Schimbare de ritual, de mentalitate, sa le fi venit mintea la cap? Categoric nu. E o strategie noua si un alt plan legat de justitie.
Noul plan va fi devoalat dupa raportul CSM.

pana atunci este decretata starea de asediu

s-ar putea ca aceasta stare sa fie inlocuita cu starea de doliu. O sa asistam la inmormantarea ciumii bubonice

 

"Spuneam si repet"

-asta a afirmat deja de 4 ori in 5 minute,incepand"ievaluarea"
-"pe o revista electronica avand profil juridic"Care?Care?
"care mi-au spus faptul ca le pot folosi"
Ah,ma plictisesc.
Vorbeste Toader.

 

@Ina18 14.21

- cum care , luju.ro , a lu' savaliuc servant la antenatrei si ghitzatv ! :o)))

"CSM a respins cererea de revocare a lui Kovesi. Vezi acuzatiile lui Toader vs. dovezile si explicatiile sefei DNA"

Kövesi for president!

!

 

"si eu stiu si eu sunt

mandru ca am fost procuror"-nu va spun cine zice!

Ha,ha ,ha

Și Portokala prim m(u)instru! iar Codlea la regie in locul lui s Nicolaescu !

Poti sa Ha,ha ,ha al userului Mr.Smith

cat vrei..
Dar Ia din fata.... Ha,ha ,ha al Mr.Smith/Pilula

Doamna C

O sa isi arunce la cos,adversaru,asa cum facea pe vremuri,cand juca basket......si va castiga partida.....

 

Doamna de otel a Romaniei

a aruncat de trei puncte cu TT la cosul de gunoi, cosul a fost validat de CSM

Am ascultat cateva minute speech-ul lui tudorel. M-a frapat

asemanarea vocii si stilului de frazare cu cel al impuscatului ceausescu !
Daca puneti alaturi un discurs al lui ceausescu si unul al lui tudorel, imi veti da dreptate. Continutul este de acelasi acabit.

 

Am crezut ca mi s-a parut.

Ma bucur ca ati remarcat si dumneavoastra.

@ mosgerila

mosgerila , asa cum nu stia ceausescu sa vorbeasca , dar a aparat bunurile tarii . sub ochii dna , institutie condusa de kovesi care stie sa vorbeasca mai frumos decat toader si ceausescu , padurile ne sunt vandute la austrieci si unguri iar acum urmeaza gazele din marea neagra sa fie vandute catre ungaria. vinovati pentru toate astea , printre altii sunt kovesi , iohannis si helwing. de ce crezi ca ue apara dna-ul ? cu ajutorul coruptilor din dna occidentul jefuieste romania de rezerve naturale

Anaviva, cred ca pentru a posta pe forumuri,...

...ar trebui introdusa obligatia de aviz psihiatric!
Inca n-ai aflat ca tranzactiile de tipul celor invocate de tine le face GUVERNUL?
Guvernul, nu DNA, nu SRI, nu presedintele!
Bun, la pavilion ca vine vizita de seara!

Padurile si alte resurse ale tarii sunt vandute

In baza unor legi si hotarari de guvern in cardasie cu shparlamentul condus de cei doi penali . penali votati tot de unii ca tine,

 

@Great Dane

Asa se aude din pozitia doggy style, mai ales ca este vorba de o auditie de "cateva minute"!
Ce pretentii poti avea?
Ca te-a "frapat" discursul este realmente straniu atat fizic cat si psihic !
Sper ca iti vei reveni! Avem nevoie de tine, esti de un umor oltenesco/elvetian ravissant!

BRAVO, KOVESI!!!!

Da-i la gioale, ca merita! E PROST de tuna!!! De GOLICIUNE!!! Un procuror prafuit al lui ceasca!!!

 

S-a ajuns la punctul 10,rand pe rand,

cu dovezi in scris,doamna LCK demonteaza toata "lucrurile neadevarate,nesustinute"pe care le-a spus Tu-dorel.
Adica,in caz ca un procuror comunist nu pricepe,tovarase Tu-dorel,ati cam mintit.

Punct cu punct

Laur Codtutz vs Tudoritzo nene

TOADER ĂSTA chiar are studii juridice ?

Nu-mi vine să cred !
La felul cum a intocmit acel pseudo-raport, la felul cum se exprimă, prin modul de a nu gandi ...
Ar trebui să i se verifice diploma.


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor