Mircea Cartarescu, mesaj pentru Kovesi: Daca vei candida vreodata la presedintie, voi fi primul care te va vota

Luni, 09 Iulie 2018, ora 15:29
18795 citiri
Mircea Cartarescu, mesaj pentru Kovesi: Daca vei candida vreodata la presedintie, voi fi primul care te va vota
Foto: Arhiva Facebook/Mircea Cartarescu

Scriitorul Mircea Cartarescu i-a transmis, luni, multumiri Laurei Codruta Kovesi pentru tot ce a facut in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, functie din care a fost revocata de Klaus Iohannis, prin purtatorul sau de cuvant.

"Multumesc, Laura Codruta Kovesi! Ai fost si ai sa ramai simbolul unei Romanii mai bune. Daca vei candida vreodata la presedintie, voi fi primul care te va vota", a scris Mircea Cartaescu pe Facebook.

Mai multi internautii s-au aratat de acord cu Cartarescu: "Si eu la fel!! Tara are nevoie de oameni ca doamna Kovesi!!" sau "Primul vom fi toti!", sunt doua dintre comentarii.

Sunt insa si altii care remarca faptul ca, dupa modificarile facute de guvernele PSD sau majoritatea parlamentara, rolul de sef al statului devine oricum decorativ.

"Cu functia de presedinte mai mult formala nu stiu la ce ar ajuta sa fie acolo Kovesi", scrie un internaut.

Amintim ca luni dimineata purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a anuntat ca Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Kovesi din fruntea DNA. A fost prima aparitie publica a Madalinei Dobrovolski dupa concediul de crestere a copilului. Aceasta a explicat ca Iohannis a luat aceasta decizie pentru ca Romania "este si trebuie sa ramana un stat de drept".

Decretul vine la mai bine de o luna dupa publicarea motivarii CCR si dupa ce seful statului a spus la fiecare aparitie ca inca o lectureaza "pana se lamureste".

Intr-o reactie publica la ceea ce a devenit oficial sfarsitul mandatului lui Kovesi in fruntea DNA, aceasta s-a intrebat daca prin acest decret Iohannis a legitimat subordonarea discretionara a procurorilor-sefi ministrului Justitiei. Kovesi le-a multumit procurorilor si le-a cerut sa continue munca, avand un mesaj ferm si pentru magistrati, dar si pentru cetateni: "Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati!".

#Mircea Cartarescu vot presedintie Kovesi, #Kovesi candidatura prezidentiale Romania , #revocare