Protestatarii din Piata Victoriei au mers la sediul DNA pentru a-i multumi lui Kovesi ca a luptat impotriva coruptiei

Luni, 09 Iulie 2018, ora 20:24
6809 citiri
Protestatarii din Piata Victoriei au mers la sediul DNA pentru a-i multumi lui Kovesi ca a luptat impotriva coruptiei
Foto: captura Rezistenta TV

Mai multi activisti ai grupului #Rezistenta, o miscare a societatii civile nascuta in timpul protestelor care au loc constant in Piata Victoriei din Bucuresti, de cand PSD a incercat pentru prima data sa modifice legile justitiei, prin OUG13, au mers la sediul DNA pentru a-i multumi Laurei Codruta Kovesi pentru intreaga activitate.

Protestatarii au afisat pe fatada institutiei mesajul "Multumim DNA", scris cu litere volumetrice, iar actiunea lor a fost transmisa in direct de postul online de televiziune Rezistenta TV.

Transmisiunea a fost insotita si de mesajele "Coruptia poate fi Invinsa!" si "Nu Abandonam!".

Reactia vine in contextul in care Laura Codruta Kovesi a fost revocata luni de la sefia Directiei Nationale Anticoruptie de catre presedintele Klaus Iohannis, care a fost nevoit sa respecte o decizie a CCR in acest sens.

Propunerea de revocare a fost initiata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Desi aceasta nu a primit avizul CSM, iar DNA si Parchetul General au avertizat ca nu se intrunesc conditiile legale pentru revocarea lui Kovesi, Curtea Constitutionala a decis ca presedintele Romaniei este obligat sa dea curs solicitarii Guvernului condus informal de Liviu Dragnea, liderul PSD, condamnat la inchisoare cu executare.

V.D.

#multumim DNA, #Kovesi revocata DNA , #revocare