PSD, prima reactie la revocarea lui Kovesi: Si-au sacrificat un om de baza. Iohannis a chemat-o pe Puscalau sa-si asume. De-un penibil total!

Luni, 09 Iulie 2018, ora 10:40
16954 citiri
PSD, prima reactie la revocarea lui Kovesi: Si-au sacrificat un om de baza. Iohannis a chemat-o pe Puscalau sa-si asume. De-un penibil total!
Foto: Arhiva Hepta.ro

Modul in care Klaus Iohannis a ales sa o demita pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA, la peste o luna de la decizia CCR si prin purtatorul sau de cuvant, a fost criticat si ironizat de social-democrati.

Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, a spus, luni dimineata, la Antena3, ca Iohannis si "sistemul" au ales sa sacrifice un om de baza de frica suspendarii.

"Lucrurile stau cam asa, cum le vedem noi. Nu Iohannis a revocat-o pe Kovesi, ci sistemul. Sistemul a facut niste calcule, ca nu brusc vine Iohannis dupa 31 de zile si da un comunicat prin dna Puscalau (Madalina Dobrovolschi, fosta Puscalau, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale - n.red.) . Sistemul a facut niste calcule si au zis daca vine Tariceanu interimar si ne demite pe toti prin decret? Nu mai bine sacrificam noi un om si ne luam dupa revansa cu PSD-ALDE?.

Decizia nici macar nu a venit sa o prezinte Iohannis, cu barbatia in inima. Nu! A chemat-o pe dna Puscalau sa isi asume ea. E de-un penibil total!", a declarat, la Antena3, Codrin Stefanescu.

Acesta spune ca se asteapta in perioada urmatoare la actiuni impotriva coalitiei de guvernare.

"Pierderea asta pe care au suferit-o cu Codruta trebuie sa o recupereze cumva. (Intrebat daca se teme) Nu ca nu ne e teama, dar nu le trec lor prin cap moduri cum sa ne faca rau cat de pregatiti suntem pentru orice. Noi de un an jumate incercam sa aducem normalitatea", a spus secretarul general adjunct al PSD.

El a insistat ca Laura Codruta Kovesi a fost "sacrificata", desi pana acum toti membrii PSD-ALDE au tot sustinut ca sunt foarte multe motive pentru care aceasta trebuie demisa.

"Pur si simplu si-au sacrificat un om de baza si probabil ca pregatesc altceva in perioada imediat urmatoare", a conchis Stefanescu.

Si colegul sau de partid Florin Iordache a avut o scurta reactie, pentru Mediafax: "Nu a avut un dialog cu noi. I-a luat cam mult presedintelui sa citeasca, dar e un semn de normalitate faptul ca presedintele, care e garantul respectarii Constitutiei, a respectat aceasta decizie a Curtii Constitutionale".

Un comentariu a facut la Antena3 si deputat ALDE Steluta Cataniciu, unul dintre parlamentarii care au interdictie din instanta sa fie in Legislativ.

"Nu stiu daca putem sa numim usurare faptul ca presedintele a anuntat astazi ca a semnat decretul de revocare. Chiar daca a semnat decretul ramane, totusi, un fapt fara precedent: mai mult de o luna de zile Romania a avut un presedinte care a incalcat grav Constitutia. De ce a facut acest lucru ar trebui sa aflam. Un lucru insa este foarte grav si planeaza un mare semn de intrebare cu privire la un posibil santaj al presedintelui, pentru ca nimeni nu poate sa inteleaga de ce a intarziat atat de mult", a spus Cataniciu.

Intrebata ce fel de santaj, deputatul ALDE a raspuns "un posibil santaj inseamna un posibil santaj si anume ca presedintele ar putea fi santajat din zona DNA-ului, evident, cu un eventual dosar penal".

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Puscalau, a anuntat, luni, in prima declaratie de la revenirea din concediul de crestere a copilului, ca Iohannis a semnat decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA, in urma deciziei CCR.

Ea a precizat ca seful statului a luat aceasta decizie, la peste o luna de la publicarea ei in Monitorul Oficial, pentru ca Romania "este si trebuie sa ramana un stat de drept".

Citeste toata declaratia Madalinei Puscalau in care anunta revocarea lui Kovesi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PSD reactie revocare Kovesi Iohannis , #revocare