Purtatorul de cuvant MAE francez: Kovesi a avut un rol determinant in progresele Romaniei

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 10:23
2770 citiri
Purtatorul de cuvant MAE francez: Kovesi a avut un rol determinant in progresele Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura-Codruta Kovesi, a avut "un rol determinant" in progresele pe care Romania le-a inregistrat in domeniul statului de drept si luptei anticoruptie, iar Franta este "atasata" ireversibilitatilor acestor reforme, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului francez pentru Europa si Afaceri Externe.

Declaratia a fost publicata pe site-ul oficial al diplomatiei franceze si este raspunsul la intrebarea "Care este reactia Frantei la anuntul (...) privitor la revocarea de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a procurorului sef anticoruptie, Laura Codruta Kovesi?".

Oficialul mentioneaza, in raspuns, intalnirea ministrului francez de externe, Jean-Yves Le Drian, cu Laura-Codruta Kovesi, in timpul vizitei sale la Bucuresti, in aprilie.

"Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi, pe care domnul Jean-Yves Le Drian a intalnit-o in cadrul vizitei efectuate la Bucuresti pe 11 aprilie, a avut un rol determinant in progresele atinse de Romania in cursul ultimilor zece ani in domeniul respectarii statului de drept si al luptei impotriva coruptiei. Suntem atasati ireversibilitatii acestor reforme", se arata in mesajul MAE francez.

De asemenea, este mentionata atentia cu care Franta priveste situatia din Romania.

"Aflandu-ne la doar cateva luni inainte de presedintia romana a Consiliului Uniunii Europene, Franta, alaturi de partenerii sai europeni, va ramane vigilenta cu privire la situatia statului de drept in Romania, in special in cadrul mecanismului de cooperare si verificare", arata comunicatul MAE francez.

Citeste si CSM decide miercuri ce va face Kovesi de acum incolo. Lazar: Trebuie valorificata experienta de la DNA

#purtator cuvant MAE francez Kovesi , #revocare
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Când Le Drian vorbește, șobolanii roșii ar trebui sa ia notițe:)))