Reactia ambasadorului Austriei la revocarea lui Kovesi. Viena preia presedintia UE

Luni, 09 Iulie 2018, ora 12:58
10683 citiri
Reactia ambasadorului Austriei la revocarea lui Kovesi. Viena preia presedintia UE

Decizia presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA tine de politica interna a Romaniei, spune ambasadorul Austriei la Bucuresti, intr-o reactie la cald, la cateva minute dupa anuntul facut de la Cotroceni.

"Este o chestiune interna a Romaniei. Nu cred ca are efect direct asupra Schengen si presedintiei Romaniei. Nu cred ca sunt autorizata sa comentez pe marginea acestei situatii", a spus Isabel Rauscher, luni, ambasadorul Austriei la Bucuresti.

Aceasta a dat asigurari ca Austria nu se opune aderarii Romaniei la Schengen.

"Este nevoie de consens intre toate membrele UE si exista dificultati", a nuantat Isabel Rauscher, la conferinta de lansare a presedintiei austriece, care a avut loc la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Rauscher a prezentat prioritatile Austriei pentru presedintia Consiliului UE: criza migrantilor, stabilirea cadrului financiar multianual, Brexit si alegerile europarlamentare din 2019.

Prezent la dezbatere, ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a anuntat sprijinul Romaniei pentru politica privind migrantii.

"Puteti conta pe Romania sa va continue sa va sustina prioritatile", a spus acesta.

"Urmatorul punct pe agenda este reforma azilului european si a politicii de migratie. Din punctul nostru de vedere, aceasta este una din marile provocari ale presedintiei austriece. Credem ca avem nevoie de o baza consensuala si pozitiva pentru discutii", a spus Melescanu.

La dezbatere au fost prezenti mai multi diplomati, inclusiv ambasadorul SUA la Bucuresti, dar nu au fost facute comentarii suplimentare asupra revocarii lui Kovesi de la sefia DNA.

Amintim ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovoschi, a anuntat, luni dimineata, ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de demitere a Laurei Codruta Kovesi din functia de sef al DNA.

Purtatorul de cuvant a subliniat ca Romania "este si trebuie sa ramana un stat de drept", in care deciziile Curtii Constitutionale "trebuie respectate si aplicate nu numai de presedintele Romaniei, ci si de majoritatea politica".

Iata si reactia Codrutei Kovesi: Episodul de azi nu e o infrangere. Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati! (Video)

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...