Reactii dupa ce CSM a respins revocarea lui Kovesi: Pentru PSD e "absolut socant", PNL cere demisia lui Toader

Marti, 27 Februarie 2018, ora 18:40
21063 citiri
Reactii dupa ce CSM a respins revocarea lui Kovesi: Pentru PSD e "absolut socant", PNL cere demisia lui Toader

Apar primele reactii politice dupa ce Sectia pentru Procurori a CSM a respins marti cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi, singurul care a votat pentru fiind chiar cel care a facut cererea, ministrul Justitiei Tudorel Toader.

Daca liberalii au spus ca singurul gest normal in aceasta situatie ar fi ca Toader sa-si dea demisia, social-democratii, prin vocea lui Serban Nicolae, au atacat CSM, considerand decizia socanta.

PNL: Cu fiecare interventie publica, Toader se afunda tot mai mult in mocirla acuzatiilor lipsite de probe

Ionel Danca, purtator de cuvant al PNL, a reactionat pe Facebook dupa anuntul deciziei CSM.

"Dupa avizul negativ dat de CSM propunerii de revocare a procurorului sef al DNA, Tudorel Toader trebuie sa-si dea demisia daca mai are o urma de onoare. Nici in fata CSM, Tudorel Toader nu a prezentat niciun motiv temeinic care sa impuna revocarea conducerii DNA.

Dimpotriva, cu fiecare interventie publica se afunda tot mai mult in mocirla acuzatiilor lipsite de probe la adresa procurorului sef al DNA. A ales sa fie in continuare de partea infractorilor. Asa nu mai poate continua mandatul de ministru al Justitiei. Trebuie sa plece imediat din functie!", a scris Ionel Danca, purtator de cuvant al PNL, pe Facebook.

Serban Nicolae ataca CSM: Dezinteres total fata de probleme cu adevarat serioase

Senatorul PSD Serban Nicolae sustine ca avizul negativ dat de Sectia pentru Procurori a CSM pentru revocarea lui Kovesi arata pentru el "dezinteres total fata de problemele serioase privind relatia dintre puterea judecatoreasca si cetateni".

"Ce ma surprinde pe mine este ca nimeni din CSM, din Sectia pentru Procurori, nu pare interesat de tot ceea ce s-a semnalat in spatiul public legat de disfunctionalitatile din cadrul DNA. Mi se pare absolut socant faptul ca nu au o preocupare in acest sens, ca nu vor sa verifice de ce judecatorii au decis ca DNA Brasov a falsificat probe in dosarul Paltin Sturdza, ca nu vor sa afle de ce procesele verbele de la Cluj privind inregistrarile cu Chereches erau anterioare cu cinci zile, precedau transcrierile propriu-zise, de ce la Ploiesti se intampla ce se intampla, de ce la Bucuresti se intampla ce se intampla", a spus Nicolae.

"Pe mine nu ma intereseaza cine conduce DNA. Ma interseaza ca institutiile sa functioneze, sa isi faca datoria si sa nu existe dubii cu privire la chestiuni atat de sensibile cum sunt lupta anticoruptie, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor", a adaugat Nicolae.

Toader a pierdut la CSM: Acuzatiile lui vs. probele lui Kovesi

La sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM de marti, ministrul Justitiei a prezentat motivele care stau la baza cererii de revocare, iar procurorul sef al DNA si-a expus punctul de vedere referitor la fiecare critica adusa de Tudorel Toader.

De asemenea, au avut loc mai multe replici acide intre ministrul Justitiei si procurorulul sef al DNA, dar si intre Tudorel Toader si Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei.

Singurul care a votat pentru revocarea Laurei Codruta Kovesi a fost initiatorul procedurii, Tudorel Toader.

Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codrut Olaru, Tatiana Toader, Nicolae Solomon si Augustin Lazar sunt cei care au considerat ca nu se impune revocarea procurorului sef al DNA.

Vezi aici cum s-a desfasurat sedinta CSM

Citeste si:
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că...