Alianta USR-PLUS ii cere lui Iohannis sa declanseze referendumul pe Justitie: Romania nu mai poate astepta!

Joi, 14 Februarie 2019, ora 13:41
4908 citiri
Alianta USR-PLUS ii cere lui Iohannis sa declanseze referendumul pe Justitie: Romania nu mai poate astepta!

Alianta USR-PLUS ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa declanseze referendumul pe justitie, pentru ca Romania nu mai poate astepta si nu mai poate continua cu acest tip de guvernare, a declarat joi liderul USR Dan Barna.

Dan Barna a precizat ca nu intamplator Comisia de la Venetia a spus in recomandari ca sectia speciala pentru anchetarea magistratilor trebuie desfiintata, pentru ca "este in realitate o militie pe care si-a construit-o Liviu Dragnea si a carei prima victima este in acest zile dna Kovesi".

El a precizat ca, din acest motiv, alianta USR-PLUS ii cere presedintelui Iohannis declansarea acum a referendumului pentru justitie.

"Este cel mai bun moment pentru societatea din Romania sa avem aceasta dezbatere si intrebarea este una foarte simpla: Sunteti de acord ca persoanele condamnate penal sa nu mai poata candida la functii alese in Romania? Atat de simplu este.

Este o decizie pe care Romania trebuie sa o ia, pentru ca ceea ce vedem in aceste zile este doar primul act dintr-un scenariu in care putem vedea pe strada masinile negre si dosarele fabricate din anii interbelice.

Din acest punct de vedere, cerem presedintelui Iohannis declansarea referendumului pe justitie. Romania nu mai poate astepta si nu mai poate continua cu acest tip de guvernare, pentru ca in acest ritm, in doi ani de zile s-ar putea ca alegerile sa nu mai existe sau sa fie doar o farsa", a sustinut liderul USR.

Faptul ca sunt generatii intregi care au plecat din tara arata cat de tragica este situatia, iar cu penali in functii publice nu avem nicio sansa, adauga Barna.

"Am avut discutii cu presedintele Iohannis in intalniri anterioare in care am repetat de fiecare data acest mesaj: fara penali in functii publice. Este cel mai bun temei de la care trebuie pornit referendumul pe justitie, de care, vedem chiar astazi, Romania are fundamentala nevoie. E o chestiune de supravietuire a noastra", a subliniat Barna.

Acesta ii va transmite si direct presedintelui solicitarea.

"Acest moment este unul foarte important. Emotia care s-a declansat in societate este una foarte mare. Si romanii asteapta o clarificare a acestei povesti fara sfarsit in care Romania este tinuta. De doi ani si jumatate Romania discuta doar despre problemele penale ale lui Liviu Dragnea si despre problemele lui cu justitia. Este inadmisibil. Bugetul este discutat aproape la misto.

Societatea este preocupata de Liviu Dragnea si de problemele lui penale. Trebuie sa iesim din asta, avem nevoie de un viitor", a adaugat liderul USR.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...