Salariul lui Kovesi la Bruxelles: Peste 3.000 de euro

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 23:20
5570 citiri
Salariul lui Kovesi la Bruxelles: Peste 3.000 de euro
Foto: Arhiva

Laura Codruta Kovesi, detasata la Bruxelles ca inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana, a primit un salariu de aproximativ 3.600 de euro. Informatia a fost data publicitatii de Ministerul Afacerilor Externe.

"Cuantumul indemnizatiei/salariului Inaltului Reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europena este de 3.630 euro/luna. Cheltuielile de transport cu ocazia deplasarilor la post pentru Laura Codruta Kovesi au fost in valoare de 290 euro.

Cheltuielile privind chiria pentru spatiul atribuit Laurei Codruta Kovesi conform prevederilor legale in vigoare sunt in suma de 1.507,94 euro/luna. Nu au mai fost decontate alte categorii de cheltuieli pentru Laura Codruta Kovesi", se afirma intr-o adresa oficiala a Ministerului Afacerilor Externe. Informatiile au fost solicitate de postul de televiziune Antena 3.

De ce o propune Ponta pe Kovesi la DNA: Nu mai facem "coruptii nostri sunt buni, ai lor sunt rai"

Antena 3 a cerut si detalii despre activitatea viitorului procuror-sef al DNA, insa Ministerul a fost mai zgarcit in detalii.

"Rapoartele de activitate ale misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate se elaboreaza, potrivit legislatiei in vigoaresi practicii institutionale in MAE, pentru fiecare an calendaristic", se afirma in raspunsul MAE.

Kovesi si Nitu ar putea fi numiti in functii abia in iunie - vezi calendarul CSM

Laura Codruta Kovesi a fost numita la Bruxelles in urma cu sase luni, pe un post creat in perioada Guvernarii Tariceanu.

"S-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii detasarea magistratului pe o perioada de 3 ani in cadrul MAE, cererea fiind aprobata in sedinta Sectiei pentru procurori care a avut loc la aceeasi data.

Propunerea Ministerului Justitiei a avut la baza necesitatea intensificarii eforturilor diplomatice pe langa institutiile europene, in contextul in care Romania se afla inca sub monitorizarea CE in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei, iar nominalizarea doamnei procuror Laura Codruta Kovesi s-a bazat pe experienta si calitatile profesionale care o recomanda pe deplin pentru ocuparea unui astfel de post", se afirma intr-un comunicat al Ministerului Justitiei in octombrie 2012.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Codruta Kovezi salariu, #Codruta Kovesi Bruxelles, #Codruta Kovesi venituri , #stiri Laura Codruta Kovesi