UE pregateste instrumente noi pentru a intari domnia legii in statele membre. Parchetul condus de Kovesi face parte din acest plan

Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 15:14
5621 citiri
UE pregateste instrumente noi pentru a intari domnia legii in statele membre. Parchetul condus de Kovesi face parte din acest plan
Laura Codruta Kovesi FOTO Hepta

Potrivit unei analize publicate de Euronews, responsabili de la nivelul Parlamentului European cauta mijloace pentru a intari domnia legii la nivelul statelor membre.

Preocuparea apare in contextul in care in state precum Malta, Slovacia, Polonia, Ungaria sau Cehia s-au inregistrat in ultimii ani mai multe evenimente care au presupus incalcari grave ale legii, de la cazuri grave de coruptie la asasinate.

Unul dintre instrumentele avute in vedere priveste elaborarea anuala a unui raport referitor la functionarea legii in fiecare dintre statele UE. Rezultatele raportului conditioneaza bugetul anual alocat respectivelor state.

In plus, Parchetul European, deja infiintat si condus Laura Codruta Kovesi, face parte tot din planul UE de intarire a legii.

"Avem in plan sa suspendam finantari daca se constata incalcari grave ale legii in diverse state membre", a declarat, pentru Euronews, Didier Reynders, comisar european pentru justitie.

#Justitie, #UE, #Laura Kovesi , #stiri Laura Codruta Kovesi