Laura Georgescu, o poveste grotesca si toxica (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 07 Iulie 2014, ora 22:16
7827 citiri
Laura Georgescu, o poveste grotesca si toxica (Opinii)

Povestea sefei CNA, Laura Georgescu, are deja tuse grotesti, din ce in ce mai apasate pe masura ce apar in presa noi inregistrari cu domnia sa. Eu pot admite, teoretic, ca dna Georgescu are dreptate atunci cand spune ca aceste inregistrari ar fi contrafacute prin tot felul de montaje sofisticate.

Este adevarat ca domnia sa nu a depus, dupa stiinta mea, o solicitare oficiala de expertizare a inregistrarilor, desi ar fi fost prima interesata.

Dar pentru ca inregistrarile nu sunt expertizate, deocamdata nu se poate discuta despre o acuzatie penala la adresa dnei Georgescu. Dar nu pentru chestiuni penale ar trebui sa demisioneze in acest moment sefa CNA.

Problema acestui moment, o problema extrem de grava de altfel, rezida in faptul ca prin imaginea publica pe care o are, in acest moment dna Georgescu a devenit o vulnerabilitate pentru credibilitatea institutiei pe care o conduce.

CNA ar putea tine sedinte fara Laura Georgescu. In noi inregistrari, sefa CNA vrea "sa calce pe cap"

Exista o suspiciune foarte grava ca in fruntea CNA se afla in acest moment o persoana al carei limbaj este partial ireproductibil pe ecrane fara riscul sanctionarii de catre chiar CNA. Exista o suspiciune foarte grava ca sefa CNA admite favorizarea anumitor posturi TV. Exista o suspiciune foarte grava ca presedintele CNA ar fi pretins mita, ar fi amenintat si chiar santajat.

Inregistrarile pot fi, teoretic, falsificate, dupa cum spune dna Georgescu. Dar in egala masura pot fi adevarate. Nici macar domnia sa nu a negat ca vocea ii apartine. Exista asadar suspiciunea ca in fruntea CNA avem o femeie care vorbeste si gandeste asa:

"Va belesc! Stiti de ce, da? Vai, mimozelor! Da. De-aia va belesc! Sa moara mama ca va belesc! Cu bani. Va iau din bani. Simplu! Trai-v-ar! Sunteti bolnavi. Femeie!... Cica sunteti impotriva noastra. Doamne, trai-v-ar! Sunteti bolnavi! Trai-v-ar! Daca voi nu-ntelegeti ca noi aicea avem un demers comun. Iti recunosc ca sunt o vaca incaltata

Eu iti recunosc tie ca sunt o vaca incaltata proasta. Pricepi ce-ti spun? Sigur? Da? Deci nu mai amesteca ciorba cu laptele, ca n-au sens, oamenii cum sunt, cu ce-au ei de facut la job-ul lor. Pricepi? Si sa stii o chestie! Se moare si se naste non-stop pe aceasta planeta. Deci nu sunt probleme de viata si de moarte nicaieri. Exista doar un om dedicat, un om care arde si un om care inspira alti oameni si exista oameni care sunt cadavre. Asa! Daa, asta e! E greu! E greu! Avem o sefa care... saraca de ea, cred ca e si nef..., printre altele. Ce-o vrea de la noi?"

Noi inregistrari cu sefa CNA. Laura Georgescu: Va belesc! Sa moara mama! Pe bani va belesc! (Video)

Suspiciunile sunt accentuate de marturiile unor angajati ai CNA: "Laura Georgescu mi-a spus la un moment dat ca ma castreaza. Apelativul 'Fa' este la ordinea zilei. Ne-a cerut la un moment dat sa ne spunem parerea despre ea ti toti angajatii i-au spus ca le este frica de ea. A savurat momentul. Starea de teroare la CNA a fost de la inceput. I-a incurajat pe angajati spre deltiuni. Este vorba de un abuz in forma continuata. Eu personal sunt sanctionata de CNA, m-a bagat in comisia de disciplina si, pe de alta parte, sunt trimisa in Parlament sa reprezint institutia", a declarat la Realitatea TV Mariana Popa, consilier in cadrul Consiliului National al Audiovizualului.

Suspiciunile acestea extrem de grave nu afecteaza doar persoana dnei Georgescu. Ele greveaza o institutie, mai precis institutia menita sa mentina echilibrul si legalitatea in audiovizualul romanesc. Si aceste suspiciuni, transferate de la persoana conducatorului la institutia insasi, erodeaza grav credibilitatea institutiei si capacitatea acesteia de a-si indeplini misiunea. Ceea ce nu este acceptabil.

Dna Georgescu ar trebui sa fie preocupata asadar mai degraba de soarta si credibilitata CNA decat de propria functie. Este atitudinea normala pentru orice demnitar. Tocmai de aceea exista demisia de onoare.

Ea nu inseamna neaparat asumarea unei vinovatii, ci este o modalitate de a proteja interese mai inalte decat cele personale.

Cramponarea domniei sale este cu atat mai penibila inclusiv pentru institutie, cu cat domnia sa nu mai este sustinuta explicit de nimeni. Opozitia ii cere demisia, la fel societatea civila, Victor Ponta se spala pe maini, dar evita sa spuna ca Guvernul o sustine in continuare pe Laura Georgescu.

Ce forta morala mai au in aceste conditii deciziile institutiei conduse de o astfel de persoana?

Cramponandu-se de functie, dna Georgescu isi asuma ca in continuare CNA sa fie in centrul unei dezbateri publice foarte periculoase pentru imagina si forta acestei institutii. Simpul fapt ca isi asuma acest lucru o face pe dna Georgescu incompatibila cu pozitia pe care o ocupa in acest moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Laura Georgescu CNA, #Laura Georgescu inregistrari, #Laura Georgescu demisie , #CNA