Lovitura de teatru in CNA: Opt membri se delimiteaza de Laura Georgescu si cer masuri

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 18:19
4658 citiri
Lovitura de teatru in CNA: Opt membri se delimiteaza de Laura Georgescu si cer masuri

Opt membri ai Consiliului National al Audiovizualului afirma ca se delimiteaza categoric de Laura Georgescu, presedintele consiliului, si cer luarea unor "masuri de revenire la normalitate si de recastigare a increderii".

Astfel, dupa ce lucrarile CNA au fost blocate timp de mai multe saptamani din cauza scandalurilor care au avut-o ca protagonista pe Laura Georgescu si care au generat o actiune de protest din partea a trei membri CNA, iata ca alti cinci au decis sa reactioneze.

"S-a schimbat 'treimea' din CNA: opt membri se delimiteaza public de presedintele Consiliului, doar trei il mai sustin. Demisia, Laura Georgescu! Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu si, 'cu voia dumneavoastra, ultimii pe lista', eu, Valentin Alexandru Jucan si Florin Gabrea am semnat astazi un comunicat public prin care ne delimitam de Laura Georgescu. Alaturi de ea au ramas Christian Mititelu (foto) si Lorand Turos", scrie pe Facebook Narcisa Iorga.

Intr-un comunicat semnat de cei enumerati anterior se precizeaza ca CNA "se delimiteaza categoric fata de limbajul si comportamentul Presedintelui CNA, d-na Laura Georgescu, in situatii prin care a adus o grava atingere imaginii institutiei noastre si care au fost in atentia publica in ultimele luni".

Noi inregistrari cu sefa CNA. Laura Georgescu: Va belesc! Sa moara mama! Pe bani va belesc! (Video)

"Consiliul National al Audiovizualui se distanteaza atat de atitudinea publica, cat si de limbajul nedemn ale d-nei Laura Georgescu pe care le consideram inadecvate cu calitatea de membru al CNA, cu valorile si principiile Consiliului si, cu atat mai putin, cu pozitia de sef al acestei institutii", se arata in comunicatul citat.

Circul de la CNA trece granita: Expresiile vulgare ale Laurei Georgescu, traduse peste hotare

In plus, cei opt semnatari apreciaza ca "in toate contextele evocate de mass-media, d-na Laura Georgescu s-a manifestat de o maniera care a umbrit straduintele noastre de a pastra CNA in sfera sa conferita de lege - aceea de garant al interesului public in domeniul comunicarii audiovizuale".

"Obstinatia d-nei Laura Georgescu de a nu propune o solutie de iesire din acest trecator impas institutional pe care singura l-a creat impune luarea urgenta a unor masuri de revenire la normalitate si de recastigare a increderii publicului, partenerilor si angajatilor Consiliul National al Audiovizualului.

O proba elocventa in acest sens va fi noul Regulament de Organizare si Functionare al CNA ce va deveni public pana la sfarsitul saptamanii si prin care deciziile interne din institutia noastra urmeaza sa se desfasoare intr-un regim de transparenta sporita", se mai arata in incheierea comunicatului citat.

Consiliul National al Audiovizualului este marcat de o serie de scandaluri publice de mai multe saptamani, dupa ce in mass-media au aparut inregistrari in care Laura Georgescu vorbeste vulgar si dezvaluie posibile ilegalitati din activitatea consiliului, care i-au adus pe toti membrii CNA la audieri in fata procurorilor DNA.

Laura Georgescu, acuzata si de fals in acte publice. Ce a cautat Sorin Alexandrescu la CNA? Interviu

Angajat CNA, sanctionat de Laura Georgescu pentru ca a repornit sistemul de monitorizare

De asemenea, comisiile de media si cultura din Senat si Camera Deputatilor au audiat-o atat pe Laura Georgescu, cat si pe membrii CNA. In ciuda faptului ca presedintele Romaniei, mai multi colegi si angajati din CNA, lideri de partide si ONG-uri i-au cerut demisia, Laura Georgescu a refuzat sa puna capat crizei si sa faca acest gest de onoare, iar legea nu permite schimbarea ei din functie, decat in conditii foarte stricte.

Demiterea sefei CNA, ceruta in strada: "O PSD-ista fara niciun fel de rezerva"

Singurul care nu cerut Laurei Georgescu sa demisioneze este Victor Ponta, cel care a si nominalizat-o in CNA, in numele Guvernului.

C.B.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...