Noi acuzatii grave la adresa sefei CNA: A intocmit acte false pentru a amenda posturi TV

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 15:12
5252 citiri
Noi acuzatii grave la adresa sefei CNA: A intocmit acte false pentru a amenda posturi TV

Procurorii DNA au dispus extinderea urmaririi penale fata de Laura Georgescu, presedintele CNA, pentru fapte asimilate celor de coruptie, noile acuzatii fiind de abuz in serviciu si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii sustin ca "in calitatea sa de presedinte al CNA, Laura Georgescu a instigat in perioada 2013 - 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea posturilor de televiziune respective", se arata intr-un comunicat al DNA remis presei vineri.

"Presedinta CNA Laura Georgescu, posibil urmarind diferite interese de natura personala sau capacitata de entitati juridice din domeniul audiovizualului sau de persoane ce detin diferite functii publice, a impus mai multor functionari din cadrul C.N.A., sa intocmeasca sesizari ce contin date nereale, iar ulterior a sustinut respectivele sesizari false prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sanctionarea cu amenda a unui numar de 7 posturi TV, unele dintre aceste posturi fiind sanctionate de mai multe ori", se mai arata in comunicatul citat.

DNA descinde la CNA. Laura Georgescu, suspectata ca fabrica sesizari la adresa unor posturi TV (Video)

Procurorii DNA au mai constatat ca "in cazul sesizarilor identificate cu privire la cele 7 posturi TV, s-au inserat date nereale referitoare la identitatea persoanei care face sesizarea (nume, prenume, adresa de domiciliu, date de contact, etc.), sau chiar cu privire la momentul sesizarii".

Atfel, "in continutul unei astfel de sesizari, au fost inserate abaterile pe care a considerat presedinta CNA, Laura Georgescu, ca ar fi suficiente pentru a putea sustine ulterior sanctionarea respectivului post, chiar daca in unele situatii faptele erau mai vechi si ar fi putut fi prescrise (se aplica termenul general de prescriptie in materie contraventionala - 6 luni) ", mai arata procurorii.

"Trebuie subliniat ca, dupa redactare, aceste sesizari cu date nereale erau printate si inregistrate ca si cum ar fi fost preluate de pe email-ul institutiei, desi acestea, in mod evident nu erau transmise pe email, insa reprezenta modalitatea prin care Laura Georgescu pastra aparenta de legalitate a acestor sesizari.

Un alt aspect, rezultat in timpul urmaririi penale, este acela ca, in cazul unora dintre aceste sesizari false, momentul conceperii lor si al inregistrarii, este anterior derularii efective a programului in legatura cu care se reclama abaterea de la legea audiovizualului. In aceste conditii este evident ca se urmarea grila, se stabilea care program ar putea fi sanctionabil si se proceda la redactarea sesizarii, insa din neglijenta nu se modifica ora si ramanea mentionata ora redactarii care, asa cum s-a precizat, era anterioara difuzarii respectivului program", mai arata procurorii DNA.

Laura Georgescu, acuzata si de fals in acte publice. Ce a cautat Sorin Alexandrescu la CNA? Interviu

In comunicatul remis presei se mai arata ca dupa extinderea anterioara a urmaririi penale, in data de 2 aprilie 2015, o parte dintre operatorii TV sanctionati in baza falselor sesizari "au comunicat date utile anchetei".

In acest mod "au fost identificate noi sesizari care contineau date false, fiind promovate de suspecta Georgescu Laura si care au avut ca rezultat sanctionarea cu amenda", se mai arata in comunicatul citat.

Angajat CNA, sanctionat de Laura Georgescu pentru ca a repornit sistemul de monitorizare

Laura Georgescu explica de ce nu-si da demisia de la sefia CNA: Nu am incalcat in viata mea legea

Astfel, Laura Georgescu este acuzata de savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu (20 acte materiale) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (20 acte materiale).

Presedintele CNA a luat la cunostinta calitatea procesuala si noile acuzatii.

Laura Georgescu nu demisioneaza de la sefia CNA, asa ca se "intra intr-un bucluc si mai mare"

Se asteapta demiterea sefei CNA, Laura Georgescu: Parlamentul a legat, el sa dezlege

C.B.

Citeste si:
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL, Florin Cîţu, afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că...
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni, 15 august, în cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Marinei Române, că Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru...