Sefa CNA ii da replica Elenei Udrea in cazul Antena 3 (Video)

Marti, 12 August 2014, ora 08:01
4802 citiri
Sefa CNA ii da replica Elenei Udrea in cazul Antena 3 (Video)

Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat ca institutia a monitorizat Antena 3 pe subiectul prezentarii procesului ICA, precizand ca acest caz poate fi analizat intr-o sedinta la care sunt prezenti minimum 8 membri ai Consiliului, insa in prezent 4 membri sunt in concediu de odihna.

"Incepand cu perioada 1 - 4 august 2014, patru membri ai CNA sunt in concediu de odihna, iar legislatia actuala nu permite rechemarea acestora din concediu", a declarat luni seara Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Elena Udrea, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), a declarat, luni, ca PMP a scris un denunt penal impotriva presedintelui CNA, pe motiv ca aceasta protejeaza, prin lipsa de reactie, practicile de la Antena 3.

Plangere penala impotriva sefei CNA, dupa "plimbarea" Antenei 3

Georgescu a mai spus ca, potrivit legislatiei existente, cei patru membri ai CNA aflati in concediu nu se supun prevederilor aplicabile functionarilor publici, pentru care seful institutiei poate aproba rechemarea din concediu la propunerea sefului ierarhic.

De asemenea, Laura Georgescu a precizat ca, intr-un caz similar, in 2013, cand Realitatea Media i-a facut plangere penala pentru ca nu si-ar fi indeplinit atributiile, a primit o decizie de neincepere a urmaririi penale (NUP).

"In luna august 2013, Consiliul a avut o unica sedinta, in data de 22.08.2013, data la care Realitatea Media mi-a facut plangere penala pe un subiect similar cu cel in discutie astazi (Ordonanta Presedintiala obtinuta impotriva Romania TV). In data de 08.08.2014, am primit NUP si, potrivit noului Cod Penal, costurile judiciare inutile sunt suportate din bugetul de stat, adica din taxele si impozitele platite de contribuabilul roman", a spus Laura Georgescu.

Totodata, presedintele CNA a amintit de refuzul a trei membri ai CNA (Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Florin Gabrea - n.red.) de a participa la sedintele Consiliului la care participa si ea.

"Tin sa semnalez refuzul celor trei colegi, membri ai CNA, de a-si indeplini atributiile ce le revin prin Legea audiovizualului, acestia intelegand sa conditioneze prezenta lor la sedintele CNA si astfel la reglementarea audiovizualului romanesc de neparticiparea presedintelui Consiliului, propus prin votul a noua membri si numit de Parlamentul Romaniei.

Motivul invocat de cei trei colegi ai mei este campania de santaj mediatic derulata de Realitatea Media timp de peste trei saptamani, prin prezentarea seara de seara a asa-ziselor inregistrari publice cu mine, fara sa se respecte principiul informarii corecte, adica precizarea ca inregistrarile sunt facute ilegal, fara stiinta mea si fara asumarea scopului in care au fost realizate in biroul propriu", a explicat Laura Georgescu.

Am un singur vot!

In plus, Laura Georgescu a spus ca ea are un singur vot in CNA.

"Nu in ultimul rand, eu, personal, am un singur vot pe care il pot exercita exclusiv in cadrul unei sedinte in care sunt prezenti minimum opt membri (din cei 11 ai Consiliului - n.red.). Tin sa mentionez ca Directia Monitorizare din cadrul CNA are raportul de monitorizare incepand chiar cu data de 04.08.2014, iar subiectul (modul in care Antena 3 a prezentat desfasurarea procesului ICA - n.red.) va fi pus cu celeritate pe ordinea de zi a proximei sedinte a Consiliului", a explicat Laura Georgescu.

Ea a mai spus ca Antena 3 conduce in topul celor mai sanctionate televiziuni din Romania de catre CNA si in anul 2013 si de la inceputul anului 2014 pana in prezent.

Pana in prezent nu a fost anuntata data la care va avea loc urmatoarea sedinta a CNA, dar cel mai probabil aceasta se va desfasura in a doua parte a lunii august.

PMP a scris, luni, un denunt penal impotriva presedintelui CNA, Laura Georgescu, pe motiv ca aceasta protejeaza, prin lipsa de reactie, practicile de la Antena 3, a declarat, luni dupa-amiaza, Elena Udrea, presedintele PMP.

"Astazi am scris un denunt penal, cei de la Miscarea Populara, impotriva doamnei Laura Georgescu, pentru abuz in serviciu impotriva interesului public in functia de conducere pe care o are in fruntea Consiliului National al Audiovizualului. Doamna Georgescu protejeaza, prin lipsa de reactie, practicile celor de la Antena 3", a precizat liderul PMP, intr-o conferinta de presa.

Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"

Udrea a spus ca CNA "nu s-a autosesizat nici cu privire la instigarea din ultimele zile a celor de la Antena 3, care, inca de vineri, printr-o campanie de SMS-uri, au adunat oamenii in platourile de filmare, intr-o emisiune maraton care a durat pana dupa miezul noptii si care s-a transformat incet, incet intr-un apel popular".

Citeste si:
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...
UDMR, mărul discordiei în coaliția de guvernare. Care sunt șansele ca problemele din teritoriu să se răsfrângă la nivel național
UDMR, mărul discordiei în coaliția de guvernare. Care sunt șansele ca problemele din teritoriu să se răsfrângă la nivel național
Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a fost învestită de Parlament în noiembrie 2021, iar de atunci nu au existat tensiuni și conflicte majore care să zdruncine guvernul Ciucă. Totuși, se...