Sefa CNA, la DNA: Se verifica daca a luat laptopuri de la cei pe care i-ar fi favorizat

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 22:37
1826 citiri
Sefa CNA, la DNA: Se verifica daca a luat laptopuri de la cei pe care i-ar fi favorizat
Foto: reportervirtual.ro

DNA a conexat, la dosarul privind licenta postului Giga TV, plangerea Lilianei Minca in care aceasta o acuza pe Laura Georgescu, presedintele CNA, ca a primit cinci laptopuri drept mita pentru institutie, de la persoanele pe care le-ar fi favorizat prin prisma functiei sale.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata, in documentul prin care au inceput urmarirea penala fata de Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Laura Georgescu, ca plangerea depusa recent pe numele acesteia din urma de fosta sefa a Loteriei Romane, Liliana Minca, a fost conexata la un alt dosar, in care sunt vizate fapte de coruptie comise la nivelul CNA.

"Dosarul 475 din 2014 al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, s-a format, ca urmare a sesizarii din oficiu, fiind semnalate posibile fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie in care ar fi implicati functionari ai statului, de la nivelul autoritatilor centrale de reglementare in domeniul audiovizualului, actiunile acestora deservind interesele personale si de afaceri, obiectivul fiind continuarea emiterii unor posturi de televiziune, desi acestea nu indeplinesc criteriile cerute de lege", se arata in documentul anchetatorilor.

Procurorii mai arata ca a fost inregistrat si denuntul facut impotriva Laurei Georgescu, presedinte al CNA, de mai multi membri ai Parlamentului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.

"In continutul denuntului se semnaleaza ca in calitatea sa de presedinte a CNA, Laura Georgescu a pretins 5 laptopuri cu titlu de sponsorizare pentru institutie, de la persoane pe care aceasta le-ar fi favorizat ori protejat in exercitarea atributiilor sale de serviciu", se arata in document.

Astfel, in 17 iulie, prin ordonanta, s-a dispus reunirea dosarelor si s-a continuat urmarirea penala pentru toate faptele semnalate.

Astfel, Laura Georgescu este acum vizata si pentru primirea unor laptopuri de la persoane pe care le-ar fi favorizat.

In dosarul privind interventiile pentru licenta Giga TV, procurorii DNA i-au pus sub urmarire penala pe deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, primarul din Piatra Neamt Gheorghe Stefan, presedintele CNA, Laura Georgescu, si Narcisa Iorga, membru CNA.

PORTRET - Cum a ajuns Laura Georgescu, cot la cot cu Hrebenciuc, in boxa acuzatilor. De la catedra de matematica la sefia CNA

Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a depus plangerea in luna iulie, dupa ce in presa au fost difuzate inregistrari audio in care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica in favoarea Consiliului.

Plangerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

In plangere sunt mentionate si fragmente din inregistrarile cu Laura Georgescu, in care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#DNA Laura Georgescu coruptie, #Narcisa Iorga trafic influenta, #dosar DNA CNA coruptie , #CNA