Tenacitatea sefei CNA: insulta, santaj, mita (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 01 Iulie 2014, ora 14:54
5757 citiri
Tenacitatea sefei CNA: insulta, santaj, mita (Opinii)

Laura Georgescu a dat pana acum, cred, toate probele posibile si imposibile ca nu are ce cauta in functia pe care o ocupa la conducerea CNA.

Fiind, observ, un om temeinic, domnia sa vrea sa fundamenteze incompatibilitatea sub toate aspectele si sa ne arate nu numai de ce nu este potrivita pentru pozitia actuala, ci si de ce este de-a dreptul toxica in aceasta functie.

Nepotrivirea a definit-o cu propriile cuvinte in interviul pe care mi l-a acordat in urma cu cateva luni si in care s-a plans ca este un telespectator chiar mai agresat decat inainte de a prelua conducerea Consiliului National al Audiovizualului. Am intrebat-o care este solutia sa nu mai fim telespectatori abuzati. "Cand o sa am raspunsul, o sa va caut", mi-a spus presedintele CNA.

Eu cred ca prima conditie pentru a fi potrivit intr-o functie este sa ai macar o idee ce poti face bine folosind prerogrativele functiei. Adica un pic de viziune. Dna Georgescu nu vadeste sub nicio forma asa ceva. Nici macar vreo scanteie.

Dar nepotriviti avem destui, veti spune. Indraznesc sa spun ca, daca n-ar fi majoritari in diferite demnitati din Romania, tara aceasta ar arata si ar functiona cu totul altfel.

Cea mai mare problema a dnei Georgescu mi se pare toxicitatea la conducerea CNA. Si doua sunt momentele care definesc aceasta toxicitate: pe de-o parte dialogul inacceptabil cu elevii, pe de alta parte inregistrarea, a carei autenticitate nu a fost infirmata, referitoare la felul in care dna Georgescu obtine sustinere pentru initiativele domniei sale.

Ambele arata vicii majore de fond, de mentalitate.

De unde vine agresiunea de care se plange dna Georgescu ca este supus telespectatorul? In primul rand, din limbaj. Acealasi tip de limbaj pe care domnia sa insasi il foloseste in discutia cu elevii devenita publica. Cum poate un om care el insusi este atat de agresiv in limbaj sa fie un luptator eficient cu agresivitatea de pe ecrane? Nu cred ca poate.

Si atitudinea dnei Georgescu fata de copii, chiar daca juca un rol dupa cum sustine domnia sa, este cu atat mai grava cu cat presedintele CNA este de formatie cadru didactic. Poate ca intr-un fel mai bine ca nu a ramas la catedra, ma gandesc.

Cea de-a doua inregistrare ne arata aceleasi porniri agresive ale dnei Georgescu, acelasi limbaj birjaresc, dar nu numai. Pentru reproducerea vorbelor presedintelui CNA, Realitatea TV ar putea fi sanctionata de CNA.

"M-a fortat jigodia de Georgica Severin sa le dau lor cuvantul. Eu innebunesc ca tu ma pui, pe boul de Ghita si pe Romania TV, sa-i acopar si tu nu profiti de... asa. Intelegi ce-ti explic? Crezi ca merge ceva legal in Romania? Vin si te santajez... Cum crezi ca merge-n Romania? Merge ceva legal?

Sa ma duc si sa zic: nu va suparati, uitati, am si eu o lege. Pot sa, la umbra ei, sa-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu' atuncea! Vin si te santajez, ce vrei sa fac?", spune Laura Georgescu intr-o inregistrare difuzata de Realitatea TV si a carei autenticitate nu a fost infirmata de sefa CNA pana acum.

Adica dna Georgescu ne spune cu subiect si predicat ca "ii acopera" pe "boul de Ghita" si pe Romania TV. Si ne mai spune ca una dintre metodele ei de lucru este santajul.

Si tot in acea inregistrare, aflam cum forteaza dna Georgescu obtinerea unei sponsorizari cu laptopuri pentru CNA. Sa zicem ca argumentul domniei sale si anume ca incerce sa protejeze banii institutiei poate fi in ultima instanta unul de inteles. Dar e acolo o propozitie inacceptabila:

"Sunt tampita, ma, sa iau laptopuri de bani pentru institutie, ma, cand putem sa le luam altfel, ma, am atatia oameni care-mi sunt datori, nu pricepi ce-ti explic? E pacat de Dumnezeu, ma!"

De ce ii sunt datori acesti oameni? Pentru ce? Asa cum este formulata solicitarea de laptopuri, ea suna a spaga pentru servicii netransparente prestate de Laura Georgescu.

In aceste conditii, dna Georgescu chiar nu mai are ce cauta in fruntea CNA. Este nu numai nepotrivita, ci consider ca este periculoasa acolo unde este. Pentru ca este grav afectata de chiar viciile pe care ar trebui sa le combata si pe care le transfera asupra intregii institutii.

Citeste si:
România, afectată de secetă în proporție de 70%. Ministrul Mediului invocă restricții privind consumul de apă
România, afectată de secetă în proporție de 70%. Ministrul Mediului invocă restricții privind consumul de apă
Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că 70% din ţară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice, iar în privinţa rezervei strategice de...
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10...