Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 18:20
6257 citiri
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor FOTO Facebook / Laura Vicol

Laura Vicol, noul președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a răspuns joi, 2 decembrie, acuzațiilor făcute de liderul USR, Dacian Cioloș, conform cărora este ”avocata interlopilor”. ”Infractorii trebuie să stea la puşcărie, dar au dreptul la apărare”, a declarat aceasta, amintind de abuzurile DNA.

Vicol a vorbit despre întreaga sa activitate și a transmis că încercarea USR de a o discredita ”ca om şi ca avocat, nu este onorant pentru dânşii.”

”Poziţia mea este una şi aceeaşi, infractorii trebuie să stea la puşcărie, dar au dreptul la apărare. DNA trebuie să existe, dar nu aşa cum a fost făcut pe vechea formă, cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”, a spus Vicol, la Parlament, precizând că activitatea sa de avocat o îndreptăţeşte să fie acum preşedinte al Comisiei juridice.

”Activitatea mea profesională de 21 de ani ca avocat nu va interfera niciodată cu activitatea parlamentară. Sunt mândră că sunt avocat, sunt mândră pentru tot ceea ce am făcut, eu nu am intrat numai în dosare aşa-zis controversate, cum le-au numit cei care mă atacă. Am apărat şi oameni bogaţi, am apărat şi oameni săraci. Ceea ce face acum USR, să încerce să mă discrediteze ca om şi ca avocat, nu este onorant pentru dânşii”, a declarat Vicol.

Potrivit Alinei Vicol, ”aceste atacuri vin din partea unui partid care a ales să fugă de la guvernare, un an de zile nu s-a întâmplat absolut nimic în Justiţie, şi acum încearcă să creeze valuri de fum”.

Despre acuzaţiile privind apărarea interlopilor, Alina Vicol a arătat că, atunci când și-a început cariera de avocat, în 1999, la Baroul Bucureşti, nici ei şi nici colegilor avocaţi din Parlament nu li s-au dat liste cu clienţi indezirabili, pe care îi pot sau nu apăra în instanţe.

”Aşa cum eu am reprezentant clienţi în instanţele de judecată timp de 21 de ani şi am făcut-o cu cinste şi onoare şi nu am fost niciodată cercetată pentru lipsă de integritate, din această cauză mi-am dorit să intru în politică şi să fiu alături de o echipă minunată şi să construiesc lucruri, să fiu avocatul românilor în Parlament”, a afirmat ea.

Alina Vicol a declarat că poziţia sa este una şi aceeaşi, anume că ”infractorii trebuie să stea la puşcărie, dar au dreptul la apărare”.

DNA trebuie să existe, dar nu aşa cum a fost făcut pe vechea formă, cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală şi nu cred că am făcut nimic rău, iar lupta anticorupţie, am spus, trebuie să existe în continuare. Lumea trebuie să răspundă şi să fie trasă la răspundere, să fie sancţionată pentru ceea ce face, în limitele legii”, a spus Vicol.

Recent, liderul USR, Dacian Cioloş, le-a cerut preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, să o schimbe pe deputata PSD Laura Vicol de la şefia Comisiei juridice a Camerei.

”Sper că înţelegeţi că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenuşie a justiţiei, împotriva recomandărilor UE, şi că vă asumaţi toate consecinţele pentru direcţia iliberală în care duceţi România”, le-a transmis liderul USR celor doi.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Laura Vicol, #avocata interlopilor, #PSD, #udr, #Dacian Ciolos, #presedinte comisie juridica, #Camera Deputatilor , #Stiri Laura Vicol