Mironescu: Toate functiile de conducere din port au fost impartite intre PDL si UNPR

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 18:50
4234 citiri
Mironescu: Toate functiile de conducere din port au fost impartite intre PDL si UNPR
Foto: Arhiva

Laurentiu Mironescu, fost secretar de stat in MAI, a declarat miercuri, in fata judecatorilor ICCJ, ca portul Constanta este impartit intre PDL si UNPR.

La audierile de miercuri, Mironescu a mai spus ca Sorin Blejnar era "seful cel mare", relateaza Realitatea TV, care a intrat in posesia unor stenograme realizate in timpul audierilor de miercuri.

Mironescu a mai spus judecatorilor ca si-a dorit sa fie sef in portul Constanta, functie pe care o dorea insa si Aurelian Pilca, informeaza Realitatea TV.

Astfel, Laurentiu Mironescu s-a dus la Anca Boagiu, pentru a vedea pe cine va pune ministrul in aceasta functie. Lui Pilca i-a promis ca vorbeste pentru el, dar Mironescu avea de gand sa-si sustina propria cauza. Avocatii prezenti la proces sustin insa ca Mironescu a spus ca nu a reusit sa dea de Boagiu, asa ca s-a multumit cu alta functie politica, la ministerul de Interne.

Mironescu e acuzat de DNA ca i-ar fi cerut lui Aurelian Pilca 8 mii de lei ca sa obtina o functie in PDL. Pilca nu ar fi avut banii si i-ar fi dat in schimb o cantitate mare de vin, pentru protocolul alegerilor de la Organizatia Municipala PDL Constanta.

Senatorul PDL Mircea Banias, a reactionat telefonic, pentru Realitatea TV, afirmand ca el este acela care l-a propus pe Ioan Balan in functia de sef al portului Constanta, dar ca propunerea sa nu a fost politica si nu a cerut aprobarea organizatiei PDL Constanta. Mai mult, Banias a precizat ca nu a mai vorbit cu Mironescu de peste "un an si jumatate".

In plus, surse apropiate anchetei au dezvaluit ca 100 de autorizatii de interceptare s-ar fi emis in dosarul de la Vama Agigea, in timp ce au fost facute numai 28 de arestari.

Mironescu, arestat preventiv pentru 29 de zile (Video)

Fostul secretar general din Ministerul de Interne, Laurentiu Mironescu, a primit, miercuri, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, dupa mai bine de 16 ore de audieri si pledoarii ale avocatilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii anticoruptie au emis, de asemenea, alte 27 de mandate de arestare preventiva in cazul privind importuri ilegale prin Portul Constanta.

Printre cei arestati se afla Adrian Patrascu, director adjunct al Politiei de Frontiera Constanta, Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare Constanta, Liviu Durbac, seful biroului Vamal Constanta Sud-Agigea.

Decizia Sectiei penale a instantei supreme nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de 5 Judecatori al ICCJ.

In acest caz mai este cercetat in libertate si senatorul PDL Mircea Banias. Demnitarul nu are voie sa paraseasca tara.

Laurentiu Mironescu, secretarul general din MAI, a fost demis in urma cu doua zile, din cauza implicarii sale in fraudele din Portul Constanta. Fostul secretar general al MAI a fost ridicat de anchetatori, luni, in jurul orei 13.15, de la locuinta sa din Eforie Sud.

Potrivit unui comunicat DNA, fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, mai este acuzat ca i-a cerut unuia din suspecti 8.000 de lei pentru ca acesta sa castige o functie de conducere in PDL Constanta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#scandal vama constanta, #laurentiu mironescu audieri , #arestat
Comentarii
S
Stan
rank 1
In sfarsit un guvern care face curatenie cu adevarat!
Poza ulivia
ulivia
rank 1