Mironescu a dispus ca fiecare calculator al MAI sa afiseze un mesaj anticoruptie

Vineri, 27 Mai 2011, ora 23:28
1655 citiri
Mironescu a dispus ca fiecare calculator al MAI sa afiseze un mesaj anticoruptie
Foto: Ziua de Constanta

Laurentiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, a dispus, cu cateva zile inainte sa fie retinut, ca fiecare calculator din reteaua ministerului sa afiseze un mesaj de combatere a coruptiei, au declarat surse ministeriale.

Potrivit surselor, "mesajul de combatere a coruptiei" ar fi urmat sa apara ori de cate ori un calculator din reteaua ministerului, fie el din dotarea Politiei, Jandarmeriei sau din dotarea oricarei structuri subordonate, era accesat sau inchis si este parte dintr-un proiect initiat de Directia Generala Anticoruptie (DGA).

Mironescu, au precizat sursele, a aprobat proiectul si a dispus ca masura sa fie aplicata imediat.

Fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, a fost retinut, la inceputul acestei saptamani, de procurorii anticoruptie, fiind cercetat pentru initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup si trafic de influenta.

Ulterior, instanta suprema a dispus arestarea acestuia. Alaturi de Mironescu, in acelasi dosar sunt arestate alte 28 de persoane, dintre care una in lipsa, fiind acuzate ca au creat un grup infractioanal organizat in Vama Constanta Sud Agigea. In dosar este acuzat si senatorul Mircea Banias, acesta avand interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

De altfel, si presedintele Traian Basescu s-a referit, joi, la RRA, la situatia lui Laurentiu Mironescu, precizand ca fostul secretar general al MAI a primit aviz ORNISS. In aceste conditii, presedintele a remarcat ca "daca era ceva de spus, trebuia spus in ianuarie".

Mironescu, numit in luna ianuarie in functia de secretar general al MAI, a fost demis, marti, in locul sau fiind imputernicit Alexandru Dumitrana.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Laurentiu Mironescu mita Constanta, #mesaj anticoruptie calculatoare MAI , #coruptie
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Deh, ca orice portocaliu cu functie in statul roman, Mironescu avea gura plina de lupta anticoruptie... Mai greu e cu faptele , generatoare de conturi grase in tara si strainatate...