Marea slabiciune a Stelei e pe banca

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 07:15
7384 citiri
Marea slabiciune a Stelei e pe banca

Laurentiu Reghecampf a "reusit" sa mute marea slabiciune a Stelei din loja pe banca tehnica. Daca pana acum vicecampioana suferea teribil din cauza interventiilor brutale ale patronului fara actiuni, in momentul de fata echipa e sabotata chiar de catre antrenor.

Intalnirea cu FC Zurich, din Europa League, a demonstrat inca o data ca Steaua nu este antrenata asa cum ar trebui. Sigur ca jucatorii sunt asezati intr-un sistem tactic, sigur ca incearca sa isi indeplineasca sarcinile asa cum pot, insa un antrenor, in adevaratul sens al cuvantului, face mult mai mult.

Munca unui tehnician incepe cu o campanie de transferuri gandita pentru planul tactic pe care acesta vrea sa il puna in aplicare. Bineinteles, daca ai un conducator care isi imagineaza ca e stapan te poti trezi la antrenamente cu jucatori pe care nu i-ai cerut. Dar pe langa ei, antrenorul are obligatia de a nu ajunge in situatia de a nu avea in lot nici macar un fundas dreapta, de exemplu.

Apoi, dupa ce ti-ai format lotul de jucatori, trebuie sa antrenezi. Iar asta nu inseamna numai pregatire fizica, asa cum poate isi imagineaza un tehnician. Inseamna, in primul rand, pregatire tactica. Fotbalistii trebuie sa stie in orice moment unde se afla fiecare pe teren in timpul diferitelor faze de joc, trebuie sa stie sa se demarce, trebuie sa stie sa creeze superioritati numerice zonale, trebuie sa stie sa paseze pe pozitie viitoare si asa mai departe.

Sa ne uitam putin la meciul cu Zurich, echipa din liga a doua elvetiana, lucru important. Ati vazut la Steaua ceva de genul asta? Eu unul am vazut o formatie asezata oarecum corect in teren si atat. Am vazut o echipa care a trait din sclipirile de moment ale unor jucatori decenti si atat. Am vazut o echipa panicata la fiecare actiune ofensiva a adversarilor. Am vazut o echipa incapabila sa aiba superioritate numerica in jumatatea adversa de teren.

Lucrurile astea pleaca de pe banca tehnica, acolo unde Laurentiu Reghecampf sta inca destul de comod, fiind un antrenor pe placul finantatorului.

Sa-mi fie cu iertare, si o spun pentru ca nu-s vreun admirator al lui Marius Sumudica, insa la Astra Giurgiu, ca exemplu, vezi mana antrenorului si in meciurile pierdute. Vezi ca echipa misca ceva, ca incearca sa joace ce s-a antrenat. In schimb, la Steaua totul este o intamplare, se asteapta salvarea de la jucatorii care pot rupe ritmul prin actiuni individuale.

Intr-o Liga 1 aflata in pragul colapsului financiar, in care a ajuns sa joace cam oricine, un lot cum este cel al Stelei de astazi trebuia sa defileze. Trebuia sa aiba nu numai rezultate convingatoare, ci si un joc consistent, cu o multime de goluri marcate pentru ca, sa fim seriosi, in momentul asta daca aduni 14 barbati din prima statie de autobuz si ii pui sa joace in Liga 1 au sanse reale sa evite retrogradarea.

Insa Steaua gafaie si gafaie din cauza antrenorului. Echipa nu mai este pregatita fizic ca in primul mandat al lui Reghecampf, nu mai are determinare si, prin urmare, nu mai poate face acel pressing sufocant in cealalta jumatate de teren. Astfel, adversarii pot la randul lor sa joace si, fie ca o fac elaborat sau prin contre simple, lovesc de aproape fiecare data.

Indraznesc sa spun ca, in conditiile actuale, chiar si cu transferurile anuntate pentru iarna, cu Alibec varf de lance, Steaua are sanse minime spre infime sa prinda grupele Champions League chiar si de pe ruta echipelor campioane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Steaua antrenor Reghecampf, #Reghecampf Steaua rezultate, #Steaua Zurich Europa League , #Steaua