Sandru, catre Oprea: Fie renegociati colegiile UNPR, fie va asumati esecul si demisionati

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:06
4695 citiri
Sandru, catre Oprea: Fie renegociati colegiile UNPR, fie va asumati esecul si demisionati

Vicepresedintele UNPR Lavinia Sandru ii cere liderului UNPR Gabriel Oprea fie sa renegocieze de urgenta colegiile UNPR in interiorul ACS, fie sa-si asume ca nu a reusit decat sa-si asigure lui si apropiatilor loc in Parlament si sa demisioneze din fruntea partidului.

Vezi mai jos integral scrisoarea Laviniei Sandru, obtinuta de NewsIn.

"Domnului Gabriel Oprea,

Presedinte UNPR,

Stimate domnule presedinte,

Imi asum un demers incomod, chiar neplacut, dar extrem de necesar in activitatea unui partid care doreste sa-si pastreze statutul public in baza caruia a fost fondat.

In ceea ce priveste UNPR, motivul public declarat, respectiv argumentul convingator care m-a determinat pe mine si pe colegii mei de la PIN sa ne alaturam proiectului dumneavoastra, a fost asigurarea unei majoritati parlamentare pentru orice guvernare responsabila si performanta a Romaniei.

Legat de acest aspect, domnule presedinte, consider ca nu v-ati indeplinit mandatul pe care vi l-ati asumat in fata partidului, de a obtine 30 de colegii eligibile la alegerile parlamentare din acest an, pentru membrii partidului nostru, mandat in baza caruia noi, cu totii, am votat constituirea Aliantei de Centru Stanga.

Ponta: Lavinia Sandru nu va candida la parlamentare

Rezultatul negocierilor finale este mult prea departe de mandatul pe care vi l-am incredintat, vazandu-ne astazi pusi in situatia de a nu putea avea grupuri parlamentare UNPR nici la Camera Deputatilor si nici la Senat, cele 7 colegii eligibile care ni s-au acordat fiind total insuficiente.

In aceste conditii devine evident ca UNPR nu va mai putea sa-si indeplineasca misiunea declarata de a asigura stabilitatea politica in Romania si de a sustine acele masuri sociale de care romanii au atat de mare nevoie in momentele dificile prin care trece si tara noastra dar si intreaga Europa.

Permiteti-mi sa fac apel la onoarea dumneavoastra de ofiter care care nu accepta sa fie umilit sau dezonorat si se retrage, dintr-o batalie pe care a pierdut-o, cu fruntea sus. Cu tot respectul pe care vi-l port, regret ca n-ati inteles semnificatia mai profunda a gestului meu de a protesta impotriva atitudinii PSD in raport cu UNPR, prin refuzul de a accepta candidatura pe listele USL intr-un colegiu din Arad.

Prin urmare, domnule presedinte, va cer, fie sa denuntati public si sa renegociati de urgenta colegiile UNPR in interiorul ACS, in asa fel incat sa avem cele doua grupuri parlamentare la Camera Deputatilor si la Senat, fie sa va acceptati esecul in indeplinirea mandatului care v-a fost acordat de catre partid si recunoscand faptul ca n-ati reusit decat sa va asigurati dumneavoastra si unui numar foarte mic de apropiati colegii eligibile, sa demisionati din functia de presedinte UNPR si sa lasati Biroul Politic National al partidului sa convoace un congres extraordinar care sa aleaga o noua conducere capabila sa-i apere interesele atat in raport cu partenerii cat si cu cetatenii Romaniei".

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...