Ministrul de Externe: Marcam Ziua Nationala dupa o perioada tumultuoasa

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 22:53
2523 citiri
Ministrul de Externe: Marcam Ziua Nationala dupa o perioada tumultuoasa
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, afirma, intr-un mesaj cu prilejul Zilei Nationale, ca anul acesta 1 Decembrie este marcat "dupa o perioada tumultuoasa si incarcata emotional, atat pe plan intern, cat si pe plan extern".

"'1 Decembrie', Ziua Nationala a Romaniei, reflecta implinirea dezideratului de libertate, unitate si demnitate nationala al mai multor generatii. Evenimentul istoric prin care s-a infaptuit Marea Unire de la 1918 este aniversat de romanii din intreaga lume ca simbol al actului de vointa al poporului roman. Constienti fiind de adevaratele valori ce ne revin ca natiune, avem indatorirea sa le pretuim si sa le promovam cum se cuvine.

Astazi, poate mai mult ca oricand, trebuie sa reflectam la coeziune, dialog, incredere si respect. Ministerul Afacerilor Externe trebuie sa actioneze eficient in interesul cetatenilor romani si sa proiecteze credibilitate si stabilitate", spune ministrul Comanescu, in mesajul transmis luni, de catre MAE.

Dacian Ciolos, mesaj de 1 Decembrie: Ce le transmite romanilor

SUA felicita Romania cu ocazia Zilei Nationale

Seful diplomatiei tine sa le transmita romanilor de pretutindeni ca "sunt cetateni ai unui stat membru UE si NATO, care le apara interesele si drepturile".

"Marcam Ziua Nationala dupa o perioada tumultuoasa si incarcata emotional, atat pe plan intern, cat si pe plan extern. Comunitatea internationala se confrunta la acest final de an cu provocari majore, iar diplomatiei romane ii revin obligatia si responsabilitatea de a se implica activ in identificarea de solutii, in consonanta cu interesele Romaniei ca parte a familiei europene si euro-atlantice, la problematica tot mai complicata a relatiilor internationale.

Indiferent de complexitatea provocarilor, am convingerea ca vom reusi, impreuna, sa gasim cele mai bune abordari, sa transformam situatii incerte in oportunitati, ca vom continua sa fructificam tot ce am acumulat in cei 26 de ani de democratie si in cei 97 de ani de implinire a Romaniei ca stat unitar, independent si modern. La multi ani, Romania! La multi ani tuturor romanilor!", mai sustine Comanescu, in mesaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Lazar Comanescu ziua Romaniei, #ministru externe ziua nationala Romania , #ministru de Externe