Domnul Lazaroiu pleaca la razboi (Opinii)

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 23:50
4044 citiri
Domnul Lazaroiu pleaca la razboi (Opinii)
Foto: spinul.ro

Cine vrea sa invete lectii de manipulare va urmari atent discursul si mai cu seama retorica, gesticulatia autosuficiente ale pedagogului national Sebastian Lazaroiu.

Pedagog national? Da, fiindca vine sa ne invete pe toti ca albul e negru si negrul e alb, sa instruiasca Opozitia cum sa piarda alegerile, crezand ca s-a intalnit hotul cu prostul. Caci acesta e respectul de care se bucura mass-media si cititorii in ochii fostului consilier cotrocean.

Fireste, spera ca presa flamanda de senzational sa inghita pe nemestecate cotcariile politice puse la cale de domnia sa, un fel de wishfull thinking, ca PDL si aliatii sa capete ragazul necesar iesirii din stagnarea in sondaje. Insa, orice fac, toti aliatii guvernamentali la un loc nu depasesc 30-35%. De aici ofensiva mediatica totala declansata inainte de a disparea aburul sarmalelor si abureala de samahoanca.

Farsa si diversiunea

Numai ca, de aceasta data, si presa si Opozitia au perceput diversiunea si l-au aratat cu degetul pe profetul mincinos. Lectia trebuie invatata pana la capat pentru ca altfel nu vom stii sa ne ferim de acest gen de politicareala in care papusarul sef isi pune gornistii sa sune adunarea, iar oamenii mariei sale aduna poporenii din targuri si sate sub acelasi steag cu momeli si promisiuni.

Putini vor fi crezut ca Lazaroiu, odata plecat de la Cotroceni, va ramane la Ministerul Muncii. Cei ce stiu cum se face politica in regimul Basescu au banuit de la inceput ca i s-a pregatit o misiune, ca si celor plecati mai inainte.

Aceeasi tehnica s-a repetat pentru fiecare: dupa ce personajele selectate au fost bagate in seama la inalt nivel, a urmat o lovitura de copita, ca sa faca posibila victimizarea. Scandalul iscat in jurul intamplarii era apoi hiperbolizat in presa pentru a le crea imagine si notorietate. Caci imaginea si notorietatea i-au adus la putere pe mai toti pana acum.

Clone de laborator

Experimente de acest tip au dat candva bune rezultate: Becali, arestat-eliberat, apoi partid bun in caz de avarie; la fel, DDD, inca o gogorita umflata mediatic. Dar stratagema era deja epuizata deoarece pe Lazaroiu nu l-a mai propulsat in al noualea cer, spatiul public nemaifiind atat de labil si indulgent.

Se cuvine o recapitulare a "ideilor-muguri" diseminate de domnul Lazaroiu & co prin tehnica insertiei in spatiul public: platforma Crestin-Democrata, Miscarea Populara-Alba ca Zapada, Noua Republica, USP, UCD...

Numai ca "mugurii" sai n-au reusit sa imboboceasca, au rezistat cateva zile sau luni si apoi s-au fanat. Nici vorba sa devina bulgari de zapada, cum s-a dorit. Asa ca sansa de a rupe fie si-o farama din voturile USL se diminueaza.

La razboi, ca la razboi

Concomitent, de la cel mai inalt nivel, printr-o echipa ultracalificata din care n-au lipsit Mircea Geoana, Adriana Saftoiu, Tom Gallagher, Rodica Culcer, seniorul liberal Neagu Giuvara..., s-au co-ordonat atacuri concentrice pentru discreditarea uniunii intre PNL, partid de dreapta, si PSD, de stanga, prin metoda reducerii la absurd: Crin s-a unit cu securistul Voiculescu si cu batranul edec Iliescu in "uniunea bolsevica, socialista". E clar, doar PDL se poate combina cu "comunistii" iliesti, caci a fost visul vazut cu ochii de domnul Basescu in 2009.

Confruntarea a permis deconspirarea ofiterilor acoperiti din presa si a catorva instrumente politice infiltrate in partide rivale si institutii publice. Provin din aceeasi sursa. Apoi, tot de la varf, s-a muncit si se munceste in continuare la desfigurarea tandemului Antonescu-Ponta, prin facaturi de tipul Porumbacu, lenes, copilot, "sparge mii de euro" plus procese de intentie etc.

Frica da de-a dreptul

Rateurile nu l-au descurajat, dar frica de a pierde alegerile a devenit cosmar. Asa ca alaltaieri a nadusit un remake: nu Ponta va fi premier, ci Nastase, dupa principiul "incurca-i, drace!".

Reia si hiturile verii: mai intai lauda contractul reusit intre stanga si dreapta, ca apoi, sa-si aduca aminte de misiune: USL crapa, se sparge, se dezmembreaza... si nici nu va fi trecuta pe liste la viitoarele alegeri... Refrenul corului: se dezintegreaza, se rupe, se destrama... (Pizzicato con cinismo) - PDL ar putea intinde o mana liberalilor aflati in grea cumpana...

Cu ce se invata de la domnul Lazaroiu nu se iese din criza.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#scenarii Sebastian Lazaroiu, #dezintegrare USL Lazaroiu , #consilier prezidential