Lazaroiu: Antonescu a intrat intr-o betie a vorbelor - spune multe, dar fara niciun mesaj

Joi, 12 August 2010, ora 16:52
2440 citiri
Lazaroiu: Antonescu a intrat intr-o betie a vorbelor - spune multe, dar fara niciun mesaj
Foto: Ziare.com

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu apreciaza ca PSD si PNL nu au niciun interes sa intre la guvernare in acest moment dificil si considera ca liderul PNL, Crin Antonescu, "a intrat intr-o betie a vorbelor: spune foarte multe, dar nu mai transmite niciun mesaj"

"Cred ca niciunul dintre cele doua partide nu doreste sa isi asume guvernarea pentru ca si ei vad aceleasi sondaje. PD-L a avut 35% si cand a inceput sa ia masurile impopulare a ajuns la 13-15%. Acum PSD e la 40%, iar PNL are 27% in sondaje, de ce ar intra la guvernare, avand experienta PD-L care si-a injumatatit scorul?", a declarat consilierul prezidential intr-o emisiune la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Sebastian Lazaroiu

Acesta a admis insa ca daca PSD si PNL vin cu un program de guvernare care sa continue masurile de reforma si restructurare necesare echilibrarii bugetului atunci presedintele nu ar avea niciun fel de problema sa numeasca un premier din partea lor.

"Dar daca ei vin cu program populist, cum ca micsoreaza taxele si maresc pensiile, atunci ar fi o iresponsabilitate din partea presedintelui, si ei cam asta spun(...) Orice om informat poate sa vada demagogia din declaratiile lor, asa ca nu poti sa aduci la guvernare un premier care sa spuna ca face unica de 5%", a explicat Lazaroiu.

In opinia sa, o readucere in atentie a lui Klaus Iohannis "ar fi o ciorba reincalzita". "Dar pot veni si cu el, daca atunci cand vin si isi asuma guvernarea inteleg si sunt dispusi sa continue programul de austeritate. Daca nu inteleg, nu are importanta cu cine vin", a subliniat consilierul prezidential.

Lazaroiu: Romania e aici si din cauza suspendarii lui Basescu

Intrebat cu de un cititor Ziare.com cum isi explica faptul ca Traian Basescu a intrat in "folclorul politic" prin expresii de genul "iarna nu-i ca vara" sau "un fleac i-am ciuruit", in timp ce Crin Antonescu, apreciat ca excelent orator, nu a rostit inca nicio fraza memorabila, Sebastian Lazaroiu a raspuns: "Presedintele are un discurs mai plastic si exprima intr-un mod extrem de condensat ideile sale. Crin Antonescu, mai ales in ultima perioada, a intrat intr-o betie a vorbelor, spune foarte multe dar nu mai transmite niciun mesaj".

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Sebastian Lazaroiu Crin Antonescu, #Lazaroiu guvernare PSD PNL , #consilier prezidential